lauantai 16. heinäkuuta 2016

Lomalla Budapestissa - Aquaworld resort vesipuisto.

Muisti palailee pätkittäin, kuten lomalaisella kuuluukin. Ihan vielä ei pelata täysillä panoksilla, mutta se on ihan ookoo. Kotona tuntuu hyvältä olla ja perusaskareet sujuvat vihellellen. Nurmikko oli niin pitkää, että leikkuri vähän yski ja kaupassa piti tsempata, että muistaa puhua suomea. Välillä piti reissussakin muistuttaa itseään, että omille lapsille ei tarvitse puhua englantia. Mitä sitä sitten ihmettelemään, kun pyyntö ei mene perille ja vastaus on vähän ihmetellen "äiti, mitä sä sanoit äsken".

Muistin kuitenkin bonuskortit, muistin pin-koodit ja kaikki muut tarpeelliset. Sitä se resort -loma parhaimmillaan tekee, nollaa aivokapasiteetin.


Hieman yli viikko sitten torstaina kesä tuntui jo menneen, vaikka lomaa on jäljellä. Lapset tappelivat jatkuvasti ja ulos eivät kuulemma voineet mennä kun sataa. Päätimme Murun kanssa toteuttaa haaveemme äkkilähdöstä lämpimään.

Pikaisen "missä halvimmat lennot" -googlauksen jälkeen päädyimme Nizzaan, Turkkiin ja Budapestiin. Viimeaikaisten tapahtumien valossa oli kuitenkin onni onnettomuudessa, että niistä kaikista valikoitui Budapest.

"Budapest lapsiperheille" toi eteen listan erilaisista aktiviteeteista, joista mielenkiinnon herätti Aquaworld resort (lisätietoja hotellista ja vesipuistosta). Lennot oli jo seuraavalle päivälle. Niin me vaan pakkasimme kimpsut ja kampsut ja oltiin perjantaina Unkarissa.

Sääennustus oli luvannut kolmeaseitsemää, super!


Majoituimme huoneistopuolella, jossa meillä oli yhden makuuhuoneen ja olohuoneen huoneisto. Varsinaista keittiötä meillä ei ollut, mutta puolihoidolla sitä ei oikeastaan edes tarvittu. Pakettiin kuului aamiainen ja illallinen, sekä sisäänpääsyt ihan jokaiseen mahdolliseen hilavitkuttimeen kylpylässä ja vesipuistossa.

Suurin osa päivistä kului ulkona altaalla, altaassa. Kolmeseitsemän on nimittäin sen verran lämmin, ettei houkutellut juurikaan makaamaan auringossa. Sen ajan, minkä auringossa olimme, oli suojakerroin viisikymmentä. Enemmänkin olisi saanut olla, mutta lisäilimme vähän väliä.

Hotelli itsessään oli todella kiva! Laadukas, puhdas ja siisti. Suurin osa henkilökunnasta puhui edes auttavasti englantia, vastaanotto aikalailla jopa hyvin. 

Kävimme pari kertaa snacks- ja vesiostoksilla viereisessä Auschan -kauppakeskuksessa, jonne käveli alle vartissa noin 1,5km. Kuumana päivänä taksi samaan paikkaan maksoin 3e.


Hintataso Suomeen verrattuna oli huokea ja esimerkiksi lasten (ja miehen) hiustenleikkuu hotellin parturissa maksoi alle 2000 HUF (n. 6-7e riippuen kurssista). Tuliaiskengät alennuksessa olivat yhteensä 25e ja lounas neljälle pizzoineen ja limuineen 10e.

Meille tämä oli ensimmäinen perheloma ulkomailla ja lentojen pituus (2h 20min) loistava. Toistaiseksi ainakaan tuo 4,5 -vuotias ei jaksaisi istua kovinkaan kauempaa koneessa. Lennot menivät rauhallisesti pelien ja elokuvien avustuksella, mutta seuraavalla kerralla otamme lapsille paremmat eväät, sekä pahoinvointilääkkeet etukäteen.

Hieman yli viikon aikana lasten kielitaito kehittyi ja he saivat tutustua uusiin ruokiin ja kulttuureihin. Uimataito ja rohkeus kasvoivat, sillä eteen tuli odottamattomia tilanteita. Kids Clubissa piti osata itse pyytää vettä ja wc:tä. Toimeen nuo eivät tule vieläkään keskenään :D

Kaikenkaikkiaan tosi mukava loma, mutta kyllä oman kodin rauhaan oli ihana palata. Leppoisaa lauantai-iltaa, minä jään kuuntelemaan pesukoneiden hurinaa ja pian pääsee maailman parhaaseen paikkaan - omaan sänkyyn.


5 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen loma! Mä just luin miehelle ääneen sun postausta ja totesin, että tonne mekin mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran innostuit, että kommentti tuli tuplana :D
   Leikki sikseen, menkää ihmeessä se on tosi kiva paikka!
   Tuossa ajassa ehti tulla kova koti-ikävä jo ja vähän laitostuakin, plus teki mieli omia aikatauluja ilman aamiaisen ja illallisen aikarajoitteita..
   Viisi päivää olisi ollut ehkä se optimaalinen, mutta ei tuo kahdeksan yötä huono ollut missään tapauksessa. Päinvastoin! Ihana <3

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen reissu! Mä just sanoin miehelle, luettuasi sun postaukset, et me niin lähdetään kans tonne!

  VastaaPoista
 3. Täälllä kans innostuttiin, mieski oli iha pähkinöinä. :D Nyt etitään lentoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä loistava lomakohde pienten kanssa ja lasten altaiden päällä vielä aurinkopurjeetkin :)
   Toivottavasti löysitte lennot!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥