tiistai 5. heinäkuuta 2016

Pihlajasaari.

Parin viileämmän ja sateisemman päivän jälkeen lauantaiset helteet tuntuvat kaukaisilta. Tuntuu silti hyvältä palata kuvien ja hetkien pariin nauttimaan tunnelmasta ja muistoista. Muistoista etenkin.

Puhuttiin ystäväni kanssa kuumalla rantakalliolla, katsellessamme kun lapset rakentavat aallonmurtajaa, että mitä he tästä reissusta muistavat? Muistavatko upeat puitteet, eväät ja maisemat? Tuskin. Muistavat ne isot laivat, jotka tullessaan veivät vedet rannasta ja ohitettuaan palauttivat isojen aaltojen kera.

Muistavat aallonmurtajan rakentamisen ja löllyvän vihreän merilevän, jolla kaikki raot yritettiin tilkitä. Sen, että silmiä kirveli suolainen merivesi ja hauskan, nauruntäytteisen päivän jolloin oli niin kuuma, että niskaa poltti. Ja että tekemistä oli pakko keksiä itse.


Lähdimme lauantaiaamuna liikenteeseen ystäväperheen kanssa Kulosaaren satamasta ja suuntasimme Pihlajasaareen. Eskoinen oli täysin varma, että Risto Räppääjä ja Viileaä Venla oli kuvattu siellä, mutta mene ja tiedä. Sama poika huusi iloisena Kaivopuiston rannassa Skifferin jädeiltä palatessamme toiseen veneeseen "Moi Jari Litmanen" ja vilkutti iloisesti.

Pihlajasaareen pääsee myös Ruoholahdesta ja Merisatamasta julkisella lautalla, lisätietoja ja aikatauluja löydät TÄSTÄ.

Saaresta löytyy eväs- ja grillipaikka, ravintola, pari leikkipaikkaa ja mahtavat uimarannat. 


Vesileikkien jälkeen jaksoi juuri ja juuri pakata tavarat ja suunnata avomerelle ottamaan tyrskyt vastaan. Mitä enemmän vettä pärskyi reunojen yli, sitä enemmän raikui veneessä käkätys. Sen verran reilut aallot olivat, että edes takaosassa ei pysynyt kuivana.

Ainostaan kaksi fiksuinta, jotka viettivät avomerihetket sisällä, säilyivät kuivina. Itseasiassa omat aurinkolasini ovat edelleen ihan suolavedessä :D Eipä niitä kyllä ole tässä tarvinnut sen jälkeen..

Pihlajasaari on aivan ihana päiväretkikohde koko perheelle. Ja löytyy sieltä suojaisammat poukamat myös rauhallisemmankin menon ystäville.


Heinäkuu on vasta alussa, mutta meidän kesän 2016 ultimate bucket list on aika hyvällä mallilla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, ihanaa kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥