sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Suomenlinna.

Aurinko, meri, eväät ja vanhat rakennukset. Rakas ystävä, jota näkee ihan liian harvoin koska ruuhkavuodet. Ruuhkavuosia on helppo syyttää ja varmasti osittain pitääkin paikkaansa, suurin syy lienee kuitenkin laiskuus. Lähteä nyt täältä ihan Helsinkiin saakka!

Vietimme kuitenkin aivan ihanan päivän Suomenlinnassa ja kotimatkalla auto oli täynnä väsähtäneitä, kaikkensa antaineita lapsia. Näin pitkästä aikaa kummityttöäkin, joka sissinä valvoi koko reissun ajan :)


Suomenlinna sijaitsi näiden kaikkien vuosien jälkeenkin ihan samassa paikassa. Lauttamatka oli vain lyhyempi, saari pienempi ja välimatkat saarella kutistuneet.

Se, mikä aikoinaan oli valtavaa, oli oikeastaan aika pientä. Käytävissä ja luolissa emme tällä kertaa seikkailleet, ne ovat vielä lapsilta kokematta.


Söimme pienet eväät ja nautimme pienet kahvijädelimut romanttisessa puutalokahvilassa. Näille retkille pakkaan aina pienet eväät mukaan, lapsille se on kohokohta ja säästäähän se aikuisen lompakkoakin. 

Usein eväiden laatu on toissijainen, eikä niihin edes oikein kannata panostaa. Lapset kun mieluiten syövät vaikka leivät ja kotona sitten sen ihan oikean ruoan. Hienot eväät upeine rasioineen ja kattauksineen taitavat kuulua aikuisten keskenäisiin retkiin.

Sitäpaitsi koko retkellä olo on jo niin jännää, että ruoka toimii vain polttoaineena ja vatsan täytyttyä hieman, otetaan jo jalat alle :)

Kuumina päivinä nesteytys on tärkeää, kannattaakin kantaa mukana vettä tai kurkkua ja vesimelonia. 


Retkikohteena Suomenlinna on superjännä ja siellä saa uimarantoineen ja museoineen kulumaan koko päivän. Leikkipuistokin löytyy, sekä upea kirkko, jonka tornissa valaisee öisin majakka.

Meidän lauttaliput maksoivat menopaluuna kympin, aikuinen 5e ja isot lapset 2,50e. Lauttoja ei tarvinnut juurikaan odotella, vaan näin kauden ollessa kuumimmillaan niitä kulkee pääasiassa 20 min välein.

Hauskoja Suomenlinnahetkiä!


8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! <3 Suomenlinna on kyllä aivan huippu kesäkohde. Satuimmekohan sinne yhtäaikaa, me vietimme hellepäivää Suomenlinnassa eilen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Piti ihan käydä katsomassa uudestaan, mitä olin kirjoittanut, mutta siis olimme perjantaina tuolla :)
   Toivottavasti teillä oli ihana päivä eilen <3 Me olimme eilen Pihlajasaaressa ja veneilemässä :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Me ei olla käyty Suomenlinnassa, mutta täytyy seuraavalla Helsingin lomalla käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MINI :)
   Kannattaa kyllä käydä, pitäkäähän hauska reissu <3

   Poista
 3. Kauniita kuvia!
  Suomenlinna on mukava retkikohde. Ja, meillä joka kesäinen retkikohde Linnanmäen lisäksi. Lapset jo niin odottavatkin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnanmäki on kyllä yksi ehdoton vakkari :)
   Tänä vuonna olen tosin miettinyt, että pitäisikö käydä Tykkimäellä vaihteeksi!
   Ihanaa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 4. Ihana Suomenlinna!Satuitteko näkemään elokuva kuvauksia tai näyttelijöitä?Mieheni oli siellä ihmissuden roolissa,kuolemana ja sotilaana.Monet ihmiset pysähtyivät kuvaamaan ja lapset olivat innoissaan☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa nähtiin maskeerautilanne ja mietinkin, että näyttää ihan ihmissudelta!
   Mikä elokuva se on?

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥