perjantai 19. elokuuta 2016

Blogihaaste: punaisen maton paikka.

Kerrankin haaste, johon muistan tarttua! Ja sekin siksi, että jätin tarkoituksella postauksen auki välilehdelle.. Sain nimittäin Rouva Y:ltä alkuviikosta kommentin, jossa pohdittiin mihin minä sijoittaisin punaisen maton kotonani. Idea kumpuaa Suomen kaunein koti -ohjelmasta, jossa punainen matto sijoitettiin kodin parhaaseen paikkaan.

Tämä on oikeasti tosi mielenkiintoinen juttu ja laittoi pohtimaan. Tykkään meidän kodista ihan hirveästi ja vielä ensimmäisen vuoden jälkeenkin elän aavistuksen verran kuherruskuukautta. Tiedättekö, siis kun kaikki on vielä ihanaa ja kaunista?

Täytyy myöntää, etten pidä huoneista vain huoneiden vuoksi. Pidän niistä niiden ominaisuuksien tai käyttötarkoitusten vuoksi, hetkien vuoksi. Siksipä aluksi meinasin kuvata lempihuoneistani ne nurkat, joissa tykkään lempihetkeni viettää.

Yritetään kuitenkin pelata sääntöjen mukaan..


Punaisen maton paikka on ehdottomasti keittiössä, siis minun mielestäni. Mies laittaisi sen luultavasti leffateatteriin, esikoinen ehkä myös. Tytöistä en ole ihan varma.. Mutta siis keittiössä ja tarkemmin vielä keittiön perällä, saarekkeen ja takatason välimaastossa.

Miksi? Koska näkymä. Koska tapetit. Koska musiikki tehdessä ruokaa. Koska kokonaisuus.

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän ja ainakin omalla kohdallani tämä pitää paikkansa. Se on muuten myös kodin ahkerimmassa käytössä oleva työmaa, sillä pesukone löytyy sieltä. 

Rakastan katsella tuosta ikkunasta ulos takapihan puutarhaan. Lempihetkiäni ovat iltaiset auringonlaskut, kun viimeiset säteet värjäävät taivaan upeilla väreillä ja minulta löytyy eturivin paikat siihen näytökseen. 

Kun laitan musiikin soimaan, tänään virittelen retroperjantain ja teen ruokaa saarekkeella. Useimmiten saan siihen jonkun lapsista kavereiksi, tänään jokaisen, sillä me tehdään pizzaa.

Keittiössä on usein tosi lämmin fiilis, sellainen romanttinen ja ystävällinen. Pehmeä ja kutsuva. Ja kun meillä on vieraita, saarekkeella istuu ystäviä viinilaseineen juttelemassa.


Yllä oleva kuva on siis osa näkymästä, viimeksi keskiviikkona kuulin siitä huokailuja.

Punaisen maton haaste saa kuitenkin jatkua ja välitän sen eteenpäin Emilialle, Sadulle ja Katrille. Jos joku muukin haluaa osallistua, niin nappaa haaste mukaasi :) Jos ja kun punaisen maton paikka löytyy, linkittäisitkö postauksen tähän. Haluan nimittäin päästä kurkkaamaan!

11 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä kaunis koti 😍 vaikka en uskaltautunut käydä ihmettelemässä muuta kuin keittiötä ja olohuonetta ja olisikin kiva joskus istua iltaa viinilasin äärellä 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Minna <3
   Olisinhan mä esitellyt sulle, muistelin että oot ollut jo meillä!
   Joku kerta ynnätään se lasillinenkin!

   Poista
 2. Ihana näkymä! Ja kyllähän se toiminta vahvasti vaikuttaa punaisen maton paikkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Se toiminta taitaa tehdä tilasta aina parhaan just siihen hetkeen. Niinkuin iltaisin tykkään omasta sängystä ja padista <3 Silloin punainen matto on makkarissa :D

   Poista
 3. On teillä ihana keittiö! En yhtään ihmettele punaisen maton paikkaa! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :)
   Keittiö on kyllä ihana, vielä kun saa sen viimeisen päälle mieluisaksi, eli oman maun mukaisen välitilan ja loisteputket pois :D

   Poista
 4. Näin haasteen ja ajattelin heti, että meillä maton paikkana olisi keittiö. Sitten vasta aloin selamaan sivua alaspäin. Teillä on ihanan valoisa keittiö ❤️ Silmiini pisti tuo rikkalapio setti 😍 mistä olet löytänyt sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, keittiö on siis kodin sydän <3

   Rikkis on Granitista ostettu viime talvena :)

   Poista
 5. Teidän keittiö (ja koko koti!!!) on kyllä tosi kaunis. <3 Kiitos haasteesta! Pyrin toteuttamaan sen tässä lähiaikoina. :)

  VastaaPoista
 6. Voi että tuo teidän keittiö on ihan kuin pieni pala unelmaa <3

  http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Tässä tämä linkki mun postaukseen: http://www.onnistain.fi/2016/11/punaisen-maton-paikka.html

  Kiitos haasteesta! <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥