maanantai 29. elokuuta 2016

DIY command center eli perheen komentokeskus.

"Oliko meillä mitä tänään?" tai "Monelta ne treenit olikaan?" Samat kysymykset viikosta ja päivästä toiseen, kun Muru soittaa kesken työpäivän. Aikataulut vakiintuvat taas syksyn aikana, mutta kysymysten määrä ei vähene.

Meillä on käytössä ikalenteri, joka on synkattu kaikkien laitteiden kesken ja silti ollaan ihan pihalla. Itse käytän paperista vielä näiden kaikkien rinnalla. Seinäkalenteri kotona ei ole ratkaisu tähän kysymystulvaan, mutta moneen muuhun se on.

Olen törmännyt varsinkin Amerikkalaisissa julkaisuissa termiin "command center", joka on oikeastaan tosi hyvä kuvaus tähän. Komentokeskuksesta kun löytyy kaikki kodin oleellinen tieto.


Käänsin meidän liitutaulun vaakaan ja lisäsin seinälle korin, johon voi pudottaa koulusta tulleet viikko-ohjelmat ja valokuvauslaput, sekä synttärikutsut. Samasta korista löytyy myös kynä ja muistipaperia kauppalistaa varten. Kehykseen liimattu klipsi pitää huolen taas lasten kirjastokuiteista, joita ei netistä näe toistaiseksi.

Liitutaulussa on tällä hetkellä vain lasten harrastukset ja se tulee elämään vielä hieman, kun soittotunnit vahvistuvat. 

Tuolta liitutaulun päältä löytyy peitetty sähkörasia, johon uskoisin saavan kohdevalon. Sitä tuo seinusta kaipaa ehdottomasti, niinkuin jotain muutakin. Näin olohuoneesta katsottuna seinä näyttää tosi hyvältä, mutta eteisestä käsin taas vähän tyhjältä. Sisustuksellisesta näkökulmasta katsottuna myös kellastunut valokatkaisija on aika vaihtaa..


Monesti näissä komentokeskuksissa näkyy lisäksi erilaisia printtijulisteita, kalenteria ja "chore boardeja" eli askaretauluja. Niissä voi olla latureita, avaimia ja tietysti viikon ohjelma, sekä kello. Nimikirjaimet ja inspislauseet ovat myös täältä peräisin.

Jotain tämä ehdottomasti vielä kaipaa, mutta mitä.. Haluan pitää ilmeen kuitenkin selkeänä ja muuhun kodin ilmeeseen sopivana.

Tähän saakka kaikki tarvikkeet löytyi ihan omista nurkista, joten meidän komentokeskuksen hinnaksi tuli pyöreä nolla euroa. Mitäs sanotte? Entä löytyytkö teidän perheestänne tällainen?

ps. päivän asuvalinnaksi kaupungille piipahtaessa löytyi kaapista ihana silverjunglen pitkä trikootakki taskuilla. Ihana! Samaa takkia löytyy verkkokaupasta mustana ja raidallisena :)


*takki saatu osana blogiyhteistyötä

4 kommenttia:

 1. Tuollaisen komentokeskuksen mekin tarvitsemme. Täytyykin miettiä, mihin saisin rakennettua.
  Kauniit kuvat ja mukava asu, tuollainen neule on omalla ostoslistallani. Kiitos hyvästä vinkistä, jospa mekin saisimme tiedon paremmin jaettua kaikille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo komentokeskus on kyllä superhyvä juttu! Ja supertarpeellinen!
   Olisin itse halunnut sen keittiöön, mutta en ollut valmis uhraamaan tapetteja :D

   Ihanaa viikkoa sinne <3

   Poista
 2. Joo tää on ehdoton myös meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan askartelemaan :)
   Laita vaikka pinterestiin hakusanaksi "command center" ja löydät paljon erilaisia ideoita!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥