tiistai 2. elokuuta 2016

Goodbye Expectations - rennomman arjen puolesta.


Yhteistyössä Indiedaysin, Blogiringin ja IKEA:n kanssa.

"life doesn't have to be perfect to be wonderful"


Tiedättekö sen tunteen, kun luette sisustus- ja naistenlehtiä upeine kuvineen ja tunnelmineen? Niihin uppoutuu ja hetken ajattelet kaiken olevan kaunista ympärilläsi. Siistit lastenhuoneet, joissa viimeisen päälle puetut lapset leikkivät yhdellä lelulla kerrallaan. Eteisessä kengät suorassa rivissä, sängyt pedattuna ja tavarat paikoillaan.

Kuulet kaukaa lasten äänet ja heräät pikkuhiljaa horroksesta sen lehden ympäriltä. Ulko-ovi avautuu ja peto on irti. On kuin katsoisit auto-onnettomuuden tapahtumista hidastettuna. Ulkona on satanut aamulla ja kuraiset lenkkarit lentävät kaaressa, toinen oikealle toinen vasemmalle.

Mutalöllöiset sormet tarraavat ovenkarmista tukea, hatut ja takit putoavat käsistä kuin työmiehen hanskat. Pit stop numero kaksi on wc, jossa pestään kädet. Käsienpesu tapahtuu kyynärpäätaktiikalla, eikä roiskeissa tai saippuan määrässä säästellä. Ja poikien äidit tietävät, mitä kaikkea voikaan pöntön ympäriltä löytyä.

Lauma vyöryy keittiöön, koska ruoka-aika. Naurun tirskahduksia, lempiruokaa. Ihan jotain tavallista, laatikkoa, keittoa tai kiusausta. Pöydän ympärillä käy innostunut puheensorina, aterimet kilahtelee, maitoa läiskyy ja pöydän alla potkitaan sisaruksia.


Sanotaan, että tiskien ja sotkun määrä juhlien jälkeen on verrainnollinen onnistuneen illan kanssa ja niinhän se taitaa olla elämässä ja arjessa noin yleensäkin. Niitä sotkukuvia ei vaan tule sosiaalisessa mediassa vastaan ja tuskin te niitä haluaisittekaan nähdä.

Tai mikä ettei! Phuuh.. hirveät tiskivuoret, on sitä muillakin. Ja toteamuksen jälkeen voi tehdä sohvaan vielä vähän syvemmän takapuolenmuotoisen aukon ja ahtaa hyvällä omallatunnolla vielä yhden rivin suklaata napaan. Ihanaa!


"It's a meal. Not a competition. Lets relax!"

IKEA haluaa Goodbye Expectations kampanjallaan herättää keskustelua mahdottomista odotuksista ja täydellisyyden tavoittelusta. Sosiaalinen media on parhaimmillaan oiva ispiraation lähde, mutta voi luoda myös aikamoisia paineita.

Kauniin arjen puolestapuhujana minulta odotetaan niitä kauniita kuvia, onneksi ei sentään ihan kliinisiä. Mutta tottapuhuen pienet elämisen jäljet tekevät kuvista mielenkiintoisia. Meillä on ihan samanlaiset sotkut nurkissa, kuin kenellä tahansa muulla. Joskus varmasti vieläkin pahemmat :D Silloin kuvaan muuta. Kuvat on myös helppo rajata niin, että isommat elämisen jäljet jäävät ulkopuolelle. Kuvien on tarkoitus inspiroida ja tuoda hyvää mieltä, mutta ei paineita.

Nähkää kuvien taakse ja nauttikaa hetkistä yhdessä!
YHTEISTYÖSSÄ:
IKEA

8 kommenttia:

 1. Hih..hauska postaus..meillä ihan sama meininki, vaikka muksut jo osaksi aikuisia..kinaamista, pientä kiusoittelua ja 'nälvimistä' hymyssä suin...
  Ihannoin kauniita sisustuskuvia englantilaisista lehdistä ja havahdun haavemaailmastani, kun kylmä koiran kuono tökkää ja kuuluu korviavihlova ÄITIIIII!!!! ulko-ovelta...nautin hetkestä siivouksen jälkeen - tavarat paikoilaan, puhtaat tasot ja pöydät ja puhdas tuoksu <3 - kunnes lattiat peittyy tassun ja paljaiden jalkojen jäljistä. Ne taas kertoo elämästä ja hauskoista hetkistä. Rakastan siisteyttä, mutta iloset lapset ja elämään tyytyväinen perhe menee senkin edelle <3
  Pahalla hetkellä voi onneksi paeta haavemaailmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä niin näen tuo kuvailemasi tilanteen :D
   Ja se tunne myös siivouksen jälkeen <3
   Kunhan vaan itse muistaa senkin, että siivoaa omaksi ilokseen :)

   Poista
 2. Hei! Heinäkuun kuukausikollaasisi on ihana, kuten aina, mutta jätän kommentin tähän, koska tämä oli niin hyvin kirjoitettu ja hauska postaus.
  Ja kiitos myös Ikea-linkistä. En varmaan olisi tuota hauskaa videota muuten nähnytkään. Nyt menenkin näyttämään sitä muille, että "arvaatteko mitä tässä mainostetaan"... :)
  Ihanaa elokuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sara :)
   Tuo oli kyllä hauska video - osu ja upposi :D

   Poista
 3. Meillä on yleensä asunto suht tip top, mutta venyvä putkiremppa on opettanut muutaman kuukauden aikana, ettei oikeesti tartte! Mukavasti vinksin vonksin on parempi ja niin kotoisaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh.. varmaan repisin hiuksia päästä venyvän putkirempan kanssa..!
   Tosin vaan siksi, että voin henkisesti paremmin kun ei tarvitse hyppiä remppakamojen yli :D
   Mutta vähän pitää olla aina vinksin vonksin <3

   Poista
 4. Ihana postaus!
  Terv. Siivousnatsi äiti, jonka pitäisi relata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Täällä toinen siivousnatsi, mihin sitä raidoistaan pääsisi :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥