torstai 11. elokuuta 2016

Postikortteja Porvoosta.

Enpä aamulla Porvooseen lähtiessäni tiennyt, että tulen sieltä pöydän kanssa takaisin kotiin.. Tarkoitus oli ystäväni kanssa kierrellä vähän sisustusliikkeitä, juoda kaffetta ja käydä parilla kirpulla, joista ihana Katri oli minulle kaivanut listan.

Aloitimme muutamasta vaate- ja sisustuskaupasta ja päädyimme kivaan, minulle ennestään tuntemattomaan kahvilaan "lounaalle". Ystäväni siis söi ja minä join :D Oma lounaani asettuu yleensä tuonne klo 15-17 paikkeille..


Pari ihan pientä ostosta tuli tehtyä sen _pöydän_ lisäksi, mutta muutama juttu jäi selkeästi kaivelemaan. Esimerkiksi liemilusikasta tehty kakkulapio tekstillä oli niin kiva, samoin muut vastaavat tuotteet, että täytynnee käydä pian uudestaan. 

Myös Ihania -designin kantikkaat kaulakorut olivat nimensä veroisia ja jäivät vähän kaihertamaan. Onneksi Porvoo on lähellä ja jos sattuu sopimaan aikatuluihin, niin ostosten yö on ihan pian!

Huokailin reissun aikana, että voisin hyvin asua noissa sisustusliikkeissä. Kaikkea kaunista kokoajan ympärillä.. Kävelisin sitten asiakkaiden perässä ja suhahtaisin heti kun joku koittaisi koskea johonkin :D


Cafe Franny oli minulle entuudestaan tuntematon, viimeksi kävin teehuone Helmessä herkuttelemassa. Frannyssa oli useampi gluteeniton vaihtoehto ja nimenomaan kivoja sellaisia. Lohipiirakka ja marjajuustokakku valikoituivat meidän tarjottimelle ja kummallakin palalla oli hintaa vain 5e/kpl.

Monesti pakastimesta sulatetusta einessämpylästä saa maksaa vähintäänkin tuon vitosen ja katsoa vierestä, kun muut syövät tuoretta ruokaa.. Ei sekään täysin huono vaihtoehto ole, pääasia että saa itse edes jotain, mutta tämän paikan gluteenittomat olivat kyllä omaa luokaansa!

Aurinkoisen loppukesän ansiosta aterioimme terassilla, vaikkakin ampiaiset kiusasivat vähän väliä. Kaivoin laukusta kalenterin esiin ja huidoin sitten sillä niitä :D Mahtoi olla näky.. Tiedän kyllä, ettei saisi huitoa, mutta menen niin paniikkiin noista ötököistä ettei tosikaan.


Vanhan kaupungin puodeista suuntasimme tosiaan kirppiksille ja tarkemmin kevätkirppikselle. Sieltä en tehnyt löytöjä, mutta viereisessä kierrätysliikkeessä (jokin osto- ja myynti) oli ovensuussa täydellisen värinen pöytä odottamassa. Lappu päällä, että nopein vie kotiinsa viidellätoista eurolla!

No nyt tuossa etupihalla odottaa sitten yksi pöytä, joka kätkee sisäänsä ikivanhan mankelin ja siitä olisi tarkoitus askarrella meille sohvapöytä olohuoneeseen. En millään malta odottaa! Jalat vaan katki ja vähän hiontaa.. Näinhän minä ajattelen, paljastuukohan tästä(kin) tapani mukaan vähän reilumman kokoinen projekti.. :D


Kaikenkaikkiaan tosi kiva ja onnistunut päivä, kiitos vielä kerran seuralaiselle! 


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3
   Miten muistelen, että sinä asut Porvoossa.. meniköhän ihan metsään :D
   Kivaa viikonloppua silti!

   Poista
 2. Fanny, ei Franny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis miten olenkin lukenut tuon kyltin niin väärin :D
   Minusta siinä luki ihan selkeästi Franny :D :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥