sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Sunnuntaisafkat - kaksi herkullista lisukesalaattia.

Muru on viimeaikoina matkustellut paljon ja me täällä lasten kanssa syöneet keskenämme. Arjen pyörteistä huolimatta yritän taata vähintään yhden yhteisen ruokailuhetken päiväämme. Onneksi niitä on useimmiten enemmänkin.

Aamut menevät "ota kaapista ja syö" mentaliteetilla, mutta viimeistään päivällinen syödään yhdessä. Kyselen lasten päivistä ja vaikka tiedän, mitä päiväkodissakin on syöty, annan Pienimmän kertoa itse. Vastaukset tosin vaihtelevat pastaa ja makaronia tai lihapastaa välillä :D Viimeaikoina on kyllä nuokin alkaneet mennä jo ihan nappiin!

Murun ollessa kotona syön itsekin monipuolisemmin, lasten kanssa syödään usein aika perusruokia. Mikä nyt vanhan kunnon makaronilaatikon voittaisi? Sitäpaitsi kun on yksi aikuinen vähemmän kuuntelemassa "no mä vaan sit maistan" -marinaa, makaronilaatikko on tosi jees. Tai makkarakastike perunoilla, sanokaa mitä sanotte.

Onneksi nuo ovat niin kaikkiruokaisia, että syövät marinan kanssa tai ilman lautasensa tyhjiksi. Tietävät, että jos eivät välitä jostain ruuasta, tarjoan sitä seuraavalla kerralla vähemmän jos lainkaan. Toki maistelulla on oma merkityksensä makuaistin kehittymisessä, mutta jos seitsemän kertaa on napistu "ei ole lempiruokaa", uskon sen.

Nämä salaatit hävisivät lautaselta, mutta lehtikaali ei ollut lemppareita. Tomaattikin on parasta sellaisenaan Pienimmän mielestä. Niitä Närpesin snäxi-tomskuja menee koko purkki kerralla.


lehtikaali-voipapusalaatti vinegretillä:


3-4 isoa lehtikaalin lehteä
1 pieni kurkku kuorittuna
1 prk voipapuja huuhdeltuna

vinegrette:


loraus oliiviöljyä
tilkka punaviinietikkaa
turskautus juoksevaa hunajaa
hyppysellinen savustettua sormisuolaa

Valmistus on niinkin yksinkertaista, kuin pilko ja sekoita. Kastikkeen kanssa riittää haarukalla sekoittaminen lasissa. Tämä menee papujen ansiosta vaikka ihan lounassalaattinakin rasiassa mukana. Voipavut ovat edamamejen lisäksi lempparipapujani!


tomaatti-fetasalaatti basilikakastikkeella:


tomaatteja
yksi kuutio pehmeän kermaista salaattijuustoa

basilikakastike:


kourallinen tuoretta basilikaa
loraus oliiviöljyä

Ette ikinä usko, mutta valmistus noudattaa samanlaista yhden käden taktiikkaa, kuin edellisessäkin. Kastikkeen ainekset sekoitetaan sauva- tai tehosekottimella. Molempien salaattien paras ystävä on tuore mustapippuri suoraan myllystä. Tomaatti-fetasalaatin ideoi aviomies tultuaan työristeilyltä, joten uskallan väittää tämän saaneen vaikutteita Silja Linen ravintoloista ;)


8 kommenttia:

  1. oih ompas hyvän näköisiä! erityisesti tuo alempi täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Lehtikaali on siis hyvää myös muuten, kuin sipsinä :D

      Poista
  2. Onpas ihania salaatteja teillä tarjolla.

    VastaaPoista
  3. Nam!mahtaako noita voipapuja saada ihan marketista? Ei ole sattunut silmiin vaikka sillä hyllyllä säännöllisesti vierailenkin. Kuulostaa täydelliseltä lounaseväältä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin s-marketissa on säilykehyllyllä nuo voipavut, mutta löytyy myös kuivattuna linssi/papuhyllystä :) Edamamea olen löytänyt tuoreena pakastealtaasta!
      Herkullista lounasviikkoa sinne!

      Poista
  4. Oi, mitä herkkuja. Kuulostaa niin tutulta, kun mies työreissulla niin syödään sitä takuu varmaa makaronilaatikkoa yms. :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥