tiistai 27. syyskuuta 2016

Superhelppo gluteeniton ja sokeriton jugurttikakku.

Viikonloppuna akuuttiin kakun- ja leipomishimoon valmistui terveyskakku, mukaellen Veeran jogurttikakun ohjetta. Jestas, että olikin hyvää! Täytyy myöntää, että pikkuisen kaipasi totuttelua, sillä tämä ei oikeastaan ole kovin makea. Lisättyä valkoista sokeria siinä ei ole lainkaan ja se pieni makeus tulee hunajasta, minun tapauksessani myös kookosjauhoista. Jostain syystä kakku kuitenkin vie makeanhimon mukanaan.

Alkuperäinen ohje ei ollut gluteeniton, mutta siinä kerrottiin että jauhot voi vaihtaa yksi yhteen gluteenittomiin. Omassa kaapissani oli kuitenkin vaje ja jouduin venkslaamaan hieman erilaisen sekoituksen. Tästä tuli kuitenkin ihan mieletön!


jugurttikakku 

(gluteeniton)

3 dl kreikkalaista jugurttia
1 dl öljyä 
(käytin rypsi, sillä en pidä oliiviölyn mausta makeissa leivonnaisissa)
1 dl juoksevaa hunajaa
3 kpl munia
½ tl jauhettua vaniljaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl fin mix
2 dl hienoja riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kookosjauhoja

Sekoita kulhossa jugurtti, öljy, hunaja, munat ja vanilja hyvin. Mittaa jauhot ja sekoita vielä. Kaada öljyllä voideltuun irtopohjavuokaan, kannattaa myös pingoittaa leivinpaperi pohjalle. Paista kiertoilmalla 150c noin 30-40 minuuttia.

Hyvin  helppo sekoita ja paista kakku, juuri minun makuuni! Vastaavaa tarjotaan kuulemma myös Italiassa aamupalapöydässä ja miksei.. "Sokerittomana*" versiona kakku on myös kiva ja vähän terveellisempi välipala. Suosittelen lämpimästi!

(*ei lisättyä valkoista sokeria)


10 kommenttia:

  1. Minkä kokoinen vuoka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäisessä ohjeessa vuoan kooksi on suositeltu 18-22 cm :)

      Poista
  2. Vaikuttaa kivalta ohjeelta, onko tuo kookoksen maku kovin voimakas? T: Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. kyllä siinä selkeästi on vivahde kookosta, mutta jos et pidä siitä, korvaa esimerkiksi mantelijauhoilla :)

      Poista
  3. Hmm...oikein miellyttävän makuiselta vaikuttaakin!
    Kokeiluun menee meidänkin gluteenittomassa ruokapöydässä!
    Kiitos ohjeesta!
    Taidan kokeilla kookosöljyä...jollei tule jo liian kookosmainen!
    Ja syötävän suloiset kuvat!

    Lempeää syyskuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljy voisi sopiakin :)
      Tykkään itse sen mausta, koska on jotenkin tosi pehmeä <3
      Tuliko hyvä?

      Poista
  4. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että sä voisit tykätä tästä :)
      Vitsit, toivottavasti teet jotain raakakakkua sun vuorolla, haluan maistaa!

      Poista
  5. Upea kakku! Kiitos kun kokeilit ja muokkasit gluteenittomaksi! ❤

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥