perjantai 9. syyskuuta 2016

Terveiset #bloghousestockholmista.

Takana on huippureissu, huippuseurassa! Koti on silti aina koti. Lähdimme tiistaina Sannan ja Eiran kanssa koti Tukholmaa Visit Swedenin vieraina ja voin kertoa, että tältä reissulta on niin paljon materiaalia etten edes tiedä mistä aloittaisin..

En ole aiemmin viettänyt yötä Ruotsissa, muutoin kuin laivalla. Siksi olikin erityisen upeaa nähdä Tukholmasta toinen puoli, sellainen jossa paluumatkalle ei ole kiirettä. Olisin viettänyt mielelläni vielä yhden yön länsinaapurissa, silloin listalla olisi vielä pari mielenkiintoista kohdetta lisää.

Toisaalta nyt on ideoita vielä ensi kerralle, sekä mahdollisesti yhdelle-kahdelle pidemmällekin reissulle Ruotsiin. Ehdottoman upea maa, joka on niin paljon enemmän kuin vain sataman lähialue ja vanha kaupunki.


Lähdimme siis matkaan tiistaina Katajanokan terminaalista Viking Gabriellalla. Laiva on kokenut osittain todellisen ilmeennoston ja ehdottoman onnistuneesti. Lisätietoja uudistuksesta löydät TÄSTÄ.

Me matkustamme yleensä Siljan laivoilla Tukholmaan, mutta nyt voin suositella lämpimästi myös nimenomaan Gabriellaa muillekin. Hyttini oli B2T ja saman uudistuksen ovat kokeneet Viikkarin sivujen mukaan myös B4F -familyhytit. Kyseessä ei siis tosiaan ollut sviitti, vaikka sitä instan puolella arveltiinkin :) Ilme oli todella raikas ja extrapisteitä sai muutos, joka oli viety kylppäriin saakka. Well done! 

Söimme illallisen Food Garden ravintolassa ja erinomaisen ruoan lisäksi (todennäköisesti yksi parhaista syömistäni pihveistä) löysin luultavasti parhaimman viinin tähän saakka. Oma suosikkini Zenato Ripassa Valpolicella väistyy ainakin hetkeksi kuvassa näkyvän Baron De Ley Gran Reservan tieltä.  Tax free hinta pullolle oli noin 15e. Jos saatte tätä käsiinne, niin maistakaa!


Yöllä sitten keikuttikin valtavasti ja rannikkoalueille olikin annettu kovan tuulen-, sekä aaltovaroitus. Yllättävän hyvin silti jaksoin seuraavan päivän Tukholmassa, vaikka valvomiseksi meni..

Saavuimme siis keskiviikkoaamuna Ruotsiin ja siirryimme asunnollemme Kungsholmenille. Tunnistin välittömästi tutut maisemat ja kadut Liza Marklundin Annika Bengtzoneista ja varsinkin toisen kirjan Studio Sex:n tapahtumapaikat ovat hyytävän lähellä.

Olisin halunnut tämän lisäksi käydä Wallanderin Ystadissa (junalla pääsee), sekä osallistua Larssonin Millenium -kävelyille, mutta valitettavasti nämä eivät olleet aikataulullisesti mahdollisia. Suosittelen lämpimästi kuitenkin tutustumaan kyseisiin nähtävyyksiin, mikäli kirjallisuus kiinnostaa.


Torstai-iltapäivästä lähdimmekin sitten paluumatkalle ja jos yhtään mietitte, mitä laivalla voi tehdä, suosittelen kokeilemaan yhdeksän ruokalajin maisteluillallista. Tämän parissa vierähti koko ilta ja ruoka oli herkullista.

Ravintola Plate tarjoaa monen tunnin ruokailukokemuksen (suosittelen tätä vain jos matkustatte ilman lapsia) vähintäänkin kohtuulliseen 46e hintaan (ostettuna ennakkoon). Palvelu ja erikoisruokavalionden huomioon ottaminen oli loistavaa, sillä seurueemme koostui maidoton-gluteeniton-ei punaista lihaa rajoitteista. Kiitos, että saitte meidän tuntemaan rajoitteinemme myös yhtä tervetulleiksi, kuin "tavallisetkin" asiakkaat.

Nyt alan purkamaan materiaalia ja tulossa on ostosvinkit, sekä retkikohde koko perheelle tässä myöhemmin. Kotona sen sijaan on vähän maanläheisempää työtä tiedossa, nimittäin ruokakauppaa, perjantaisiivousta ja aikamoinen pyykkivuori. Pyykkivuori tosin on ihan omaa syytä, sillä en anna muiden koskea kyseiseen laitteeseen lainkaan :D

Nauttikaahan perjantaista, arkiviikko on nyt over and out!


(yhteistyössä visit sweden)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥