keskiviikko 5. lokakuuta 2016

#badmom - äitiyteni kymmenen epäkohtaa(ko?).

Törmäsin sattumalta hauskaan #badmom -haasteeseen Kommammaa blogissa ja päätin ottaa kopin siitä. En pidä itseäni juurikaan huonona tai hyvänä äitinä, mutta idea oli loistava ja näinollen syntyi omakin lista.


1. En jaksa kuunnella neuvolan "hyviä" neuvoja. Ihan totta.. Ne tyypit näkee meitä kerran vuodessa ja tietävät, mikä meille on parasta. Käyn siellä oikeastaan vain siksi, että on kiva tietää lapsen mitat. Kaikki muu menee yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos.

2. En ole mokkapala-äiti. Minua ei tulla koskaan näkemään kentän laidalla hihkumassa treeneissä. Siellä on ihan tarpeeksi äitejä täydessä tällingissä ja merkkivaatteissaan tietämässä lajista kaiken, unohtamatta tietenkään "meidän Liisa saa eniten peliaikaa" kommentteja. Noup, jos menen sinne vahingossa lippis päässä, likaisilla hiuksilla, ilman meikkiä pysyn mahdollisimman incognitona. (ps. jos jossain lapseni harrastuksissa on Liisa, en tarkoita häntä. En vain tiedä onko siellä Liisaa, tai ketään muutakaan.)

3. Löysin jokin aika sitten varastosta säkillisen keskimmäisen lapsen merkkivaatteita ja mietin kuka he**ti muka hankkii lapselleen tällaisen kasan kalliita vaatteita. Varmaan joku, joka on päästään pahasti vialla :D Siis eikö päiväkotiin riitä ihan tavalliset vaatteet? Ne samat, jotka ovat yltä päältä mustikkakiisselissä tai rei'itetty päivän päätteeksi. Järkihän siinä lähtisi, jos niitä pitäisi varoa.. Käytetään niitä parempia sitten juhlissa.

4. En jaksa bondata lasteni kavereiden vanhempien kanssa. Puhun vain niille, jotka ovat mielestäni oikeasti mukavia ja samalla aaltopituudella kanssani. Muille olen vain kohtelias ja tervehdin ohikulkiessa.

5. Pyrin lintsaamaan mahdollisimman paljon yhteisistä vanhempainilloista. En myöskään osallistu toimikuntiin, yhdistyksiin tai muihinkaan yhteishengen nostatuksiin. Phuuh! Tulee ihan hiki ajatellessakin sellaista.

6. En kertakaikkiaan jaksa arvostella muiden tapoja tai tyylejä kasvattaa lapsia, lemmikkejä tai kukkia. Maailma olisi paljon iisimpi paikka, mikäli emme arvottaisi toisiamme jatkuvasti. Apua saa toki tarjota ja pyytää.

7. Viikonloppuisin meillä löhöillään helposti kymppiinkin yökkäreissä. Olen aamuvirkku, joten lapsien ei onneksi tarvitse odotella aamupalaa. Sitäpaitsi he osaavat tehdä sen vallan mainiosti itsekin, samoin telkkarikin tuntuu löytävän sujuvasti kanavan, jolta lastenohjelmat tulevat.

8. Olen luonteeltani hyvinkin latinalaisamerikkalainen :D Meidän perheessä näkyy tunteet - hyvät ja huonot.

9. Tietokoneet ja padit eivät ole niin huono asia. Hei jengi tienaa tsiljardeja pelaamalla ja tubettamalla! Jos siitä saa ammatin itselleen, go for it.

10. Säästän vain kivoimmat muistot ja aarteet, joita lapset tuovat kotiin. Aika paljon noita kahden viivan piirustuksia löytyy paikallisesta paperinkeräyksestä.

Aiheeseen liittyen törmäsin hauskaan luokitteluun meistä vanhemmista. Jos noista pitää yksi valita, olen varmasti kohdan kuusi huumorimies :D. 

14 kommenttia:

 1. En jaksa kuunnella neuvolan "hyviä" neuvoja. Ihan totta.. Ne tyypit näkee meitä kerran vuodessa ja tietävät, mikä meille on parasta. Käyn siellä oikeastaan vain siksi, että on kiva tietää lapsen mitat. Kaikki muu menee yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. -Aamen.

  VastaaPoista
 2. Haha, voin samaistua aikalailla kaikkiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me voidaan olla vapaasti juuri niin hyviä tai huonoja äitejä, kuin vaan haluamme :)

   Poista
 3. Ihana postaus. Ja, niin moneen kohtaan pystyn täysin samaistumaan.
  Oikein aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Hauska! Mä taas oon niin "mokkapalaäiti", ilman kummoisia kuteita tosin... Kohta 6. on hyvä juttu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiiiii.. mokkapalaäidit ovat hitsin pelottavia.
   Paitsi sä :D

   Poista
 5. Ihanaa kun joku sanoo nämä ääneen! Etenkin tuo neuvola- kohta, ihan naulan kantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää olla vähän huono äiti - tosin leffaa en ole (vielä) nähnyt :)

   Poista
 6. Ihana lista <3 Useammatkin naurut nauranut, kun lukenut eri äitien todella erilaisia äitiyden kipukohtia :D ja ihanaa huomata, että niin vaan kuitenkin samoistakin asioista kriiseillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä huomataankin, että ollaan kaikki just yhtä hyviä tai huonoja <3

   Poista
 7. Mä pelkään kuollakseni jo nyt mitä meillä halutaan harrastaa. Onko sinne kentän laidalle ihan pakko mennä? Hauska huomata että muillakin se on ihan samanlaista!

  VastaaPoista

 8. Mahtava kirjoitus! =)
  Samaistuin ihan täysin tuohon nro 1 neuvola-jutskaan sekä nro 5, vanhempainillat jää aika usein välistä... =D

  T. Virpi

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥