keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lasten taideteokset esille - tee itse hurmaava monogrammitaulu.

Moni varmasti tuskailee lasten "taiteen" kanssa. Kotiin tulee jos jonkinlaista teosta ja kaikki pitäisi säilyttää mielellään seuraavakin sukupolvea varten. Tämä kyseinen, olisikohan A2 kokoinen maalaus tuli kuvataidekoulusta ja huomasin heti värien sopivan meidän lastenhuoneeseen.

Otin sen vaivihkaa parempaan talteen ja yön pimeinä tunteina jatkojalostin sen tauluksi. Mikä tahansa lasten taideteos käy, mutta suotavaa olisi, että glitter-kirjain erottuisi taustasta selkeästi.


Tähän tarvitset decoupage-liimaa tai vedellä laimennettua erikeepperiä. Kaksi erikokoista sivellintä, lyijykynän sekä pienen purkin haluamasi väristä glitteriä. Hahmottele iso alkukirjain keskelle paperia ja koko nimi kirjaimen alle haluamallasi fontilla. Erilaisia fonttimalleja on interweb pullollaan!

Levitä liimaa reilulla kädellä hahmotelman päälle, niin että liima menee hieman ulkoreunan ylitse. Yritä olla mahdollisimman tarkka tasaisuuden kanssa. Mitä vähemmän liimaa, sen vähemmän siihen tarttuu glitteriä. Liima kuivuu kuitenkin näkymättömäksi.

Kaada glitteriä reilulla kädellä liiman päälle ja anna kuivua. Kun työ on kuivunut, kaada varovasti ylimääräinen glitter esimerkiksi paperiarkkia apuna käyttäen takaisin purkkiinsa. Kehystä halutessasi.

Omasta taulustani puuttuu vielä kehykset, sillä luulin niitä olevan varastossa. Täytyy käydä siis kehyskaupoilla (lue: ikeassa) ja laittaa tämä paremmin seinälle. Suosittelen kehystämään ilman etulasia.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana! (Ehkä olen hieman puolueellinen - rakastan noita värejä ja glitteriä myös.) Eikä pelkästään lastenhuoneeseen! Tämä idea täytyykin panna muistiin.
  Täydellisen kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :)
   Isot kaakossa, käsivaralta pimeässä ja hirveä käsittely perään :D
   Sopii varmasti muihinkin huoneisiin, mulla on työn alla isosiskon huoneeseen turkoosisävytteinen <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥