torstai 20. lokakuuta 2016

Pihan ja kasvihuoneen syyspuuhat.

Mökkeilystä on selvitty tänne kotiin, vaikkakaan viimeaikaisen klovni -uutisoinnin vuoksi ei olisi tehnyt mieli palata. Yllättävän levollisesti sitä kuitenkin nukkui. Meidän lapset eivät luojan kiitos tiedä selkkauksesta vielä mitään, mutta eiköhän viimeistään koulujen alkaessa sitten..

Todella typerää, ettei voi tällaisessa lintukodossakaan lähettää lastaan fillarilla kaverille ettei vain jokin päävikainen dorka hyppää moottorisahan kanssa eteen. Anteeksi nyt avautuminen, harvemmin näitä taidan harrastaa.

Mutta kivempiin juttuihin, eli pihahommiin! Me huitaistiin esikoisen kanssa etupiha lehdistä puhtaaksi ja samalla laitettiin kasvihuone talvikuntoon. Jäi sinne vielä yksi sitkeä pelargonia, mutta muut sai lähteä.

Kasvihuonehan seisoo useimmiten tyhjänä koko talven, joten päätin lapata osan polttopuista sinne talvelta ja sateelta suojaan. Meiltä puuttuu vielä puuvarasto, joten pakko improvisoida :D


Nyt syksyn tullen huomaa taas, kuinka paljon tässä pihassa on vielä hommaa. Tänä vuonna leikkasimme etupihan pensasaidan, joka oli päässyt viisimetriseksi. Excuse me, ehkä sanoin puutarhaliikkeessä sen kasvaneen viisitoistametriseksi.. 

Metri sinne tai tänne :D Ihmettelinkin myyjän reaktiota, että johan onkin korkea! Minä siihen vaan, juujuuta ja on kuule ollut huonolla hoidolla. 

Yksi pihta kaadettiin etupihalta, sillä sen oksat osuivat ikävästi talon kattoon. Samalla tuli kaadettua vielä pystyynkuollut katajakin, sekä karsittua marjakuusta. Kaikki kannot jyrsittiin myös. Vielä olisi yhden jasmikkeen tuhoaminen, se ei taidakaan olla ihan iisi homma.. Puhumattakaan kurtturuusuista!


Räystäskourutkin pitää putsata lehdistä, siihen tarvitaan ainakin korkeat tikkaat sekä jokin putsariväline. Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa..! Veikkaan, että piha on parin-kolmen vuoden päästä jo oikein hyvässä kunnossa :)

Vielä en ole kukkasipuleita kaivanutkaan penkkeihin, täytyy käydä katsomassa viikonloppuna puutarhaliikkeessä mikä on saatavuus. Ainakin paikallisessa oli alennusmainokset.

Kaiken tämän "pitäisi" hässäkän keskellä nautin kuitenkin siitä, että saan tehdä näitä. Viihdyn kotona ja eilenkin sohvalla illalla huokailin, miten koti onkaan paras paikka maailmassa.

Sitäpaitsi huomenna mökkilookille, vaahtokarkkikaakaoille ja kotoilulle tulee täysillä vastapainoa ja suuntaan aamusta i love me -messuille. Ihanan hömppää!

Nauttikaahan tekin syksystä täysillä!


10 kommenttia:

 1. Löysin vasta tämän blogin ja olen jo ihan innoissani tästä tämä on ihana ja tuo hyvän mielen.

  VastaaPoista
 2. Tartutit juuri pihanlaitto-innon. Tai ehkä se oli nuo kuvat kaakaoista..;) Oli miten oli tiedän mitä teen kun esikoinen palaa syyslomareissultaan viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakaopalkinto toimii aina :D
   Hauskoja pihahetkiä!

   Poista
 3. Kyllähän pihassa on monenlaista hommaa näin syksyisin! Meillä mies on kiltisti hoitanut tämän puolen, kun on päivisin kotona. Puskia on raivattu, puita kaadettu ja lehtiä haravoitu. Minä olen siis päässyt helpolla :)) Mukavaa messuviikonloppua Sinulle, Elisa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on just toisinpäin, kun olen enemmän kotosalla niin puuhailen kaikkea pihalla. Sitäpaitsi olen satavarma, että mies haravoisi väärin :D
   Rauhaisaa suununtaita ja iloa uuteen viikkoon <3

   Poista
 4. Sitähän se on, että aikaa vaatii ja kunhan ajatuksetkin vähän muhii mielessä mikä siirto pihassa olis hyvä !
  Ja nauratti taas kauheasti tuo 15-metrinen aita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Saan aina kausittain ideoita, joita tosin on pakko vähän makustella aina hetki, etten ihan villiksi ryhdy. Tunnen itseni sen verran hyvin.. Jos päätän "vähän vaan karsia" jotain puuta, loppuviimein olen kaatanut sen :D
   Hei mä osaan olla hyvin vakuuttava mun aitahommien kanssa :D

   Poista
 5. Mä ensin katselin näitä tässä haikeana, kunnes tajusin MEILLÄKIN ON KOHTA OMA PIHA!!! jeee! ja sitkun täällä ei maa jäädy niin vissiin ehtii vielä kukkasipuleitakin istuttelemaan marraskuussa. Ja siis mullahan ei ole näistä puutarhahommeleista mitään hajua, kun vasta ensi kertaa elämässäni pääsen laittelemaan. Ai että :) Täytyykin lukea kaikki sun puutarhahommelit läpi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik, miten ihanaa <3
   Mun puutarhahommelit on vähän live and learn tyyppisiä, mutta feel free ja ota opiksesi :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥