tiistai 25. lokakuuta 2016

Superhelppo gluteeniton ja sokeriton porkkanakakku.

Nyt äkkiä sillmät kiinni jokainen, jonka mielestä porkkanakakku on pyhä asia, eikä sitä sovi lähteä venkslaamaan suuntaan eikä toiseen. Osa lukijoistani huomasikin eilen fb:stä ja instafeedistä että yritin ja epäonnistuin. Se kakku ei vain kertakaikkiaan ollut hyvää.. Ja jos hyvää tehdään, niin täytyyhän sen maistua. Got the point?

En ole tunnettu luovuttajana, joten nousin kuopastani ja päätin kokeilla uudestaan. Ensimmäisen kakun kompastuskivi kun oli liian vähäinen makeus. Eilistä lähdin kehittelemään Karkkipäivä -blogin ohjeen perusteilta. Mehevä oli juu, mutta julmetun rasvainen! Ei toiminut lainkaan.

Muistin joskus tehneeni porkkanakakkua, jossa mehevyys tuli ananaksesta ja päädyinkin tähän Kodin kuvanlehden ohjeeseen. Hieman muokkaamalla tästä tuli aivan oikean makuinen ja superherkku! Makeus kakkuuni tulee hunajasta, porkkanasta ja ananaksesta joten täysin sokeriton tämä ei ole. Kakussa ei siis ole lisättyä valkoista sokeria.


sokeriton ja gluteeniton porkkanakakku

1 prk ananasmurskaa valutettuna
1 iso porkkana raastettuna ( n. 1,5 dl)
50 g suolatonta voita sulatettuna
2,2 dl fin mixiä
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
0,5 dl manteli/pähkinärouhetta
1 rkl kanelia
3 rkl appelsiininkukkahunajaa (tai muuta juoksevaa)

kuorrutus

1 prk maustamatonta tuorejuustoa
(esim. philadelphia)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl appelsiininkukkahunajaa


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, joka on kooltaan noin puolet uuninpellistä. Mitä pienempi vuoka, sen korkeampi kakku. Paista uunissa noin 150c (kiertoilma) n. 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Anna jähtyä, sekoita kuorrutteen ainekset keskenään haarukalla ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.


LINKING:


29 kommenttia:

  1. Viimeisen kuvan lautasta kiertää niin ihanan keltainen, ihan lempiväriseni raita
    että huomio kääntyy herkullisesta kakusta pois - mutta vain hetkeksi :D 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen on kyllä kaunis väri <3
      Minulla oli vanhassa kodissa keltainen kausi: keltaista ja mustavalkoista, mutta se meni yllättävän nopeasti pois ja palasin tähän romanttisen valkoiseen linjaani <3

      Poista
  2. Kiitos houkuttavasta ohjeesta, otin talteen. Tulee varmaan kokeiltua lähi aikoina.

    Herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
  3. Oi miten herkullista ja kaunista

    VastaaPoista
  4. Tämä ohje sopisi karppaajallekkin. Mitähän tuo fin mix on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa Karkkipäivän ohjeessa jauhot oli korvattu 50/50 manteli- ja hasselpähkinäjauhoilla, jolloin kakku on kai vhh? Tiedä sitten tuosta ananaksesta?
      Fin mix on semperin gluteeniton jauhoseos, mutta jos sen vaihtaisi tosiaan itselleen sopiviin "jauhoihin" :)

      Poista
  5. Nam, näyttää hyvältä. :p

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Joo ja pikkasen paremmalla omallatunnolla sai pistellä poskeen <3

      Poista
  7. Ihanat kuvat! On muuten hankalaa saada herkku näyttämään kuvassa yhtä herkulta kun se näyttää silmällä. Täytyy kokeilla tuota ananas vinkkiä. Minullakin on pieniä ystäviä jotka välttävät valkoista sokeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Tuo on totta! Ruokakuvaajien työ on niin vaikeaa!
      Pitää saada tuoksut ja tunnelmatkin mukaan siihen kuvaan..
      Ananas toi kivan makeuden ja mehukkuuden, toimi!

      Poista
  8. Sulla kun on näitä hyviä sokerittomia reseptejä, niin löytyisikö joku keksi ohje? Oon migreenin takia TOSI tiukalla dietillä, mutta joskus tekee mieli jotain hyvää ;) plussaa olisi jos siinä ei olisi kananmunaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Nyt kylmiltään en osaa suositella muita ohjeita kun tätä:
      http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2012/05/huijarikeksit.html

      Mutta tuokaan ei niin keksi ole, enemmän pikkuisten lasten välipala. Täytyy kehitellä ehdottomasti jotain, kiitos ideasta! Sitä odotellessa mä ohjaisin sut Veeran blogiin: https://thequeenofdelicious.com/ jossa on tosi laaja skaala sokeritonta :)

      Poista
  9. Syötävän hyvän näköinen keltainen herkku:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Syötävän hyvä olikin ja kerrankin hyvällä omallatunnolla <3

      Poista
  10. Herkullisen näköinen kakku! Täytyykin kokeilla ananasmurskaa sen joukossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananasmurska toimii yllättävän hyvin!
      Ei oikeastaan maistu ananakselle erikoisemmin, mutta tuo mehevyyttä ja makeutta :)

      Poista
  11. Näyttää niin herkulliselta. Ihanaa kun joku osaa ja uskaltaa kokeilla jotain uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noksu!
      Pakko yrittää välillä saada aikaan jotain terveellisempääkin :)

      Poista
  12. Nam! Heräsin juuri ja tuo kyllä maistuisi aamupalaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei miksei aamupalaksikin!
      Olen joskus törmännyt porkkanakakkutuorepuuroon, se vasta olisikin jotain!

      Poista
  13. Tämä on just nappi meidän tarjottavaksi synttäreille ! :)

    Ja porkkanakakku on vielä suurta herkkua :)

    VastaaPoista
  14. Tämä on just nappi meidän tarjottavaksi synttäreille ! :)

    Ja porkkanakakku on vielä suurta herkkua :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥