sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Täydellisen aamun resepti.

Täällä käynnisteltiin aamusella syysloman viimeinen päivä. Lapset olivat jopa hieman haikeissa tunnelmissa, voikun loma vielä jatkuisi. Itse palaan jo tosi mielelläni arkeen ja rutiineihin. Voisi sanoa, että ihminen on loman tarpeessa aika ajoin ja kun lomalla tuntuu siltä, että arkeen voi jo palata, on se tehnyt tehtävänsä.

Viikonloppuisin syömme usein tuhdimman ja hitaan aamiaisen. Ipanat odottavat, sillä siihen kuuluu tuoretta leipää suoraan uunista, saa syödä herkkumuroja halutessaan ja hilloakin voi laittaa leivän päälle tai niihin muroihin. Viikonlopun aamiaisella saa myös mehua.

Meillähän nuo vetäisivät ämpäreittäin mehua ja sokerimuroja hilloineen jos vain antaisi, siksi tämä linjaus. Sitäpaitsi viikonloppu oikeastaan tuntuu jopa juhlalta, kun saa vähän erikoisempia juttuja.


Törmäsin netissä hauskaan artikkeliin, missä lapsilta oli kysytty millainen on täydellinen aamu? Päätin toteutta saman ja näin meillä vastattiin:

1. hmm.. vaikea selittää. siihen kuuluis semmoinen, että koko perhe kattoisi aamulla telkkaria ja syötäisiin yhdessä aamupala. keskusteltaisiin perheasioista, mistä tykätään ja mistä ei tykätä. ja mentäisiin kaikki yhdessä ulos tekemään pihahommia tai jotain.
croissantteja, hunajamelonia, leipää ja leivän päälle aineksia, teetä ja kahvia.

2. noo mä haluisin aina silloin pelata, tehdä palapelejä, muistipeliä ja petseillä. aamupalaksi olisi karkkia.

3. no semmonen että kun mä herään, olis tämmöistä ihanaa aamupalaa ja sen jälkeen kukaan ei olis mulle vihainen, että mä saisin tehdä isille kampauksia.

Voitte arvailla, kuka vastasi mitäkin :) Numero kolmoselle oli vissiin juuri ärähdetty pöydässä riekkumisesta.. :D Omasta mielestä täydellinen aamu on aikalailla sellainen, mitä meillä on viikonloppuisin. Rauhaa juoda kahvia ja lukea.


Tänään onkin sitten aika synkata kalenterit, tehdä kauppalista ja suunnitella ensi viikon tekemiset. Luulenpa, että haen ison kupin teetä ja aloitan sen homman.. 

Tavallaan en millään haluaisi luopua loman leppoisista aamuista, jolloin ei tarvitse huolehtia koulu- ja päiväkotijutuista mutta kuten sanoin, ehkä arki on taas tosi jees.. :) Ehkä kuitenkin selviän nämä tulevat viisi päivää ja hyppään Kuusamon koneeseen perjantaina!

Ja hei! Ihanaa syyslomaa kaikille ensi viikon lomalaisille!


2 kommenttia:

  1. Ihana aamu teillä ollut. Meillä on kaksi työ-/koulupäivää ja sitten on loppuviikko lomaa.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥