sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Tee itse ihana ja helppo käpykranssi ulko-oveen.

Heippa hei! Viikonloppu on mennyt tähän saakka ahkerasti ulkoillessa, sekä oman pihan hommien, että muiden metsäretkien parissa. Tosin eilen olin jotenkin älyttömän väsynyt koko päivän.. johtunnee varmaankin syömästäni yskänlääkekuurista, joka veti aika lahjakkaasti pään sekaisin.

Pihalla olen testannut ulkovarusteita loppukuun ja Kuusamon ja Rukan reissua silmällä pitäen, mutta myös viikon päästä siintävän syysloman mökkeilyä varten. Voin kertoa, että loma tulee tarpeeseen ja parasta siinä on se, että lähdemme koko perhe.

Ipanoiden kanssa keräiltiin käpyjä ja niistä syntyi tällainen suloisen rouhea kranssi somistamaan meidän ulko-ovea. Tähän saakka ovi on ammottanut tyhjyyttään, mutta eipä enää! Ja kestävän pohjan käpykranssi sai metallihenkarista, joka on tunnettu myös pesulahenkarina.


Kerää kranssia varten vain aukinaisia käpyjä, jos näitä ei löydy, kävyt on mahdollista pakottaa auki esimerkiksi saunan jälkilämmöissä. Tarvitset myös sen pesulahenkarin, sekä ohutta metallilankaa. 

Kävyt voi kiinnittää joko yksitellen (kuten tein) tai useampi kerrallaan pitkällä langalla (jota kokeilin ensin). Näistä minusta helpompi oli ensimmäinen vaihtoehto, mutta toisesta tulee hieman siistimpää jälkeä.

Toisaalta ulko-ovessa roikkuva kranssin ei tarvitse niinkään kestää lähitarkastelua ja lasten kanssa tehdessä näistä tulee väkisinkin vähän rouheampia :) Tämän voi halutessaan vielä maalata spray-maalilla haluamansa väriseksi. 


Lopuksi vielä kuva kranssista paikoillaan, eli ovessa. Meillä on muuten pitkän aikavälin suunnitelmissa vaihtaa koko taloon ovet ja ikkunat, mutta ei ihan vielä.. Ensin hoidetaan ilmanvaihto lopullisesti kuntoon :) 

Hauskoja syyspuuhia!


8 kommenttia:

 1. Tämähän on kiva! Mä tein muhkean käpykranssin, mutta tykkään tällaisista siroista. Olen tällä tekniilla tehnyt kransseja eukalyptuksesta ja kuusenhavuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ne muhkeat ovat kyllä upeita, mutta en omista kuumaliimapistoolia, joka mahdollistaisi ne :D Ehkä joskus vielä!

   Poista
 2. Kiva idea! Käpyjä löytyy jo kuivatuksesta, jospa saisi vielä koottua kranssiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan askartelemaan, minä täällä pohdin mitä teen niille lopuille säkissä :D

   Poista
 3. Kiitos ihanasta ideasta, jonka toteutin myös meille

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥