torstai 6. lokakuuta 2016

Tekemistä sairastuvalle - DIY lautapeli.

Syksyn flunssa-aalto on edennyt Pienimmän kautta minuun ja minusta Tirppaan, joka jäikin tänään kotiin. Tekemistä on keksittävä lukemisen, tv:n ja leikin lisäksi, jottei pikkupotilas pitkästy. Hän on nimittäin turhan sairas mennäkseen kouluun, mutta ei kuitenkaan taju parkissa.

Ongelmaan oli vain yksi ratkaisu: me teimme yhdessä lautapelin! Pelin ideana on aloittaa tyhjästä ja edetä täysin mielivaltaisesti, yhdessä ideoiden eteenpäin. Tarvitset paperia (minulla oli hieman paksumpi akvarellipaperi), mustan tussin, nopan, pelinappulat ja lopuksi väritystarvikkeet.


Päätä, mitenpäin pelilauta tulee olemaan ja piirrä lähtöruutu. Lisää haluamasi määrä pieniä etenemispalluroita ja ihan mihin väliin tahansa, mitä tahansa tulee mieleen. Peli on jokaisella kerralla eri näköinen ja myös erilaisilla pelaajakokoonpanoilla eri näköinen.

Ihan pienten kanssa kannattaa käyttää enemmän kuvasymboleja, kun taas isommat selviävät vaikeammistakin arvoituksista tai tehtävistä. Kun matka tyssää nopan heiton jälkeen, keksi pelilautaan lisää tekemistä!


Kun pelinappulasi on päässyt maaliin, voitte jatkaa peliä vielä niin, että voittakseen täytyy päästä takaisin alkuun. Lopuksi värittäkää pelilauta yhdessä.

Aurinkoista syyspäivää!


2 kommenttia:

 1. Vitsit, tuli tästä mieleen, että itsetehdyt pelit oli tuttu juttu myös omassa lapsuudessa! Monta kertaa naapuruston lapsien kanssa kehiteltiin omia pelilautoja (yleensä minun johdolla), muistaakseni jonkin Pikku kakkosen tms. ohjelman innoittamana. Niin kiva, kun sai itse kehitellä pelistä juuri sellaisen, kuin kulloinkin halusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tiedätkö mitä muuta tehtiin itse?
   Leikattiin anttilan kuvastosta kuvia ja tehtiin omia :D
   Ihania lapsuusmuistoja <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥