sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Ensimmäinen jouluateria ja viikonlopun vastoinkäymiset.

Joskus ei tiedä mistä aloittaisi, joten parempi edetä kronologisesti. Meidän porukan viikonloppu ei todella ole ollut ainakaan tapahtumaköyhä! Perjantaina aamulla minulla ei ollut aavistustakaan, mitä kaikkea tuleva viikonloppu voikaan pitää sisällään..

Lähdimme suunnitelmien mukaisesti perjantaina viemään keskimmäistä cheer -treeneihin ja suuntasimme sen jälkeen ruokaostoksille. Kotiin palatessa oli aika purkaa kauppakassit. Otin pakasteet muovikassista ja nykäisin tapani mukaan pakastimen oven auki, vaan tällä kertaa se ei auennutkaan! Kahva jäi käteen ja minä pyllähdin lattialle, tässä vaiheessa vielä vähän nauratti. Itseasiassa aika paljon..


Ilta sujui normaalisti ja suuntasin unille. Yhtäkkiä herään siihen, kun aviomies sähisee vieressä että nyt ylös siitä ja äkkiä! Nyt on kiire, tule tänne, tule auttamaan! Vauhtia! Keräsin itseni hitokseen nopeasti ja suuntasin perään: keittiön perimmäisen nurkan putki oli hajonnut ja sieltä suihkusi vettä.

Minä hain pyyhkeitä ja perheen pää suuntasi katkomaan vesiä. Ei muutakuin kuivaamaan, alasokkelit irti, kaapit tyhjiksi, Jumala mielessä ja housut jalassa. Aika pikaisesti saimmekin tilanteen nollattua ja soitimme vakuutusyhtiöön. Kyllä, soitimme vakuutusyhtiöön 00.45 yöllä.

Ensimmäinen vahingontorjuja tulikin varmistamaan tilanteen noin tunnin myöhemmin. Siinä sitä oltiin, ilman vettä, vessoja ja sen sellaisia. Saatiin putkarin yhteystiedot aamua varten. Muru siinä vielä totesi, että toivottavasti Minityyppi ei pissaa sänkyynsä yöllä. Meillähän ei sitä vettä ja suihkua ole.Kellon lyödessä noin 3.00 aamuyöstä hipsuttelikin pieni tyttö makuuhuoneemme ovelle "mä pissasin sänkyyn". Päädyimme vaihtamaan lakanoita ja oikeastaan ne wipesit (pyllypyyhkeet, kosteuspyyhkeet) ajoivat tilanteessa asiansa erittäin hyvin. Totesin, että nyt olisi hyvä sauma manata meille vaikka oksennustauti, vähän niinkuin just pick yours..

Jouduin perumaan lauantain työt, putkimies tuli ja saatiin vesikin takaisin. Ei paha eihän? Mitä nyt jäi palkka saamatta ja vesivahinko kolkutteli takaressussa. Kinkku uuniin ja illallisen valmisteluun, siihen menisi heittämällä monta tuntia!

Muru päätti asentaa koneen uudelleen (työkoneemme) ja bang! Se kosahti ja samalla aikamoinen setti työkuvia.. Ei tunnu missään! Keittelin kastiketta ja laitoin kinkun liemen kiehumaan. Se pirulainen vaan päätti räjähtää ympäri keittiötä ja samalla päälleni. Siinä sitten toinen käsi kylmän veden alla, toisella kädellä siivoten, alkoi valua ensimmäiset kyyneleet. Sellaiset, emmä jaksa enää -tyyppiset.


Vieraat saapuivat, ystäväni viimeisteli ruoan, söimme ja istuimme pöydän ääressä monta tuntia. Nauroimme niin, että vatsaan sattui. Onneksi kaikki unohtui hetkeksi.

Tänään sunnuntaina kaikesta muistuttaa enää vain palorakkulat käsissä, ensi viikon agendaan sijoittuva kosteusvaurion korjaamisen suunnittelut, valmistautuminen vakuutusyhtiön kanssa kehittävään keskusteluun ja ainoa mitä mietin täällä on keittiön tapetit. Muttakun mä niin tykkään niistä, enkä halua muita tilalle. Ainiin, muistinko sanoa että ilmalämpöpumppu lopetti lämmittämisen. Naurattaisi, jos ei itkettäisi niin paljon. Tai toisinpäin.


Viikonlopun parhaat hetket kuitenkin korvasivat täysillä kaikki vastoinkäymiset. Shit happens ja siitä selvitään kuitenkin. Ei auta märehtiä, sillä huomenna täytyy viedä aamusta auto korjaamolle. Muistinko sanoa, että naurattaisi jos ei itkettäisi niin paljon.

SALDO: putkirikko ja vesivahinko, 1 hajonnut ilmalämpöpumppu, parit palovammat, 1 hajonnut pakastimen kahva (sesam aukene!), tietokone joka hajosi ja joka kuitenkin korjattiin, työpäivän peruuntuminen, pissavahinko ilman suihkua, risa tuulilasi ja mitä näitä nyt oli. Onneksi huomenna on maanantai.

6 kommenttia:

 1. Huhhuijaa mitä koettelemuksia teille on mahtunut yhteen viikonloppuun - on se silti kumma miten asioilla on silti taipumus järjestyä - tai niistä vaan selvitään, kun ei ole vaihtoehtoa. Kiva oli poiketa täällä pitkästä aikaa, tsemppiä arkeen ja ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit käymään ja kiitos samoin <3
   Tosiaan useimmiten kaikki järjestyy, aina. Tai nimenomaan niistä selvitään :)
   Viisas nainen siellä kirjoittelee!

   Poista
 2. Oh dear, miten nämä aina sattuu tällaisissa ripsuissa? Toivottavasti keittiöhommat sujuvat sutjakasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos!
   Viimeksi tällainen sattumus taisi olla, kun auto hajosi, vaunut hajosi, saatiin täitä ja vatsatauti. Silloin(kaan) ei naurattanut, eikä se epispdi ole vielä unohtunut.. Mutta siitäkin selvittiin <3 Mä niin toivon, että saataisiin rempat pois joulun alta!

   Poista
 3. Tsemppiä! Kyllä oli aikamoinen viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Tänään on ollut huomattavasti tasaisempaa :)
   Eikös sitä sanota, ettei yhdelle anneta enempää kuin jaksaa kantaa ;)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥