keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Gluteeniton eväsretki Schärin kanssa.

Schärin gluteenittomat tuotteet ovat minulle ennestään hyvinkin tuttuja ja siksipä lähdinkin ilolla mukaan tähän blogiyhteistyöhön. Olen ollut terveyssyistä nyt kolmisen vuotta gluteenittomalla ruokavaliolla, eikä takaisin ole paluuta. 

Ensimmäiset epäilyni aikoinaan liittyivät juurikin leipiin, sillä olinhan täysin leivän orja. Aluksi ostin paljon pakasteita ja myöhemmin myös vakuumiin ja suojakaasuun pakattuja tuotteita. Usein näitä yhdisti tiiviys ja sahajauhomaisuus, joka ei todellakaan tuonut leipien parhaita puolia esiin.

Näitä Schärin tuoreita, taikinajuureen leivottuja leipiä olen nyt käyttänyt ehkä hieman alle puoli vuotta. Kesästä luulisin.. Onpa muuten hankalaa yrittää muistella! Tykästyin heti makuun ja siihen, että leivät olivat oikeasti pehmeitä. Niitä ei tarvinnut mikrottaa, eikä paahtaa. Se paahtaminen onkin sitten oma operaationsa, kun perheellä on yhteinen paahdin käytössä..

Tuntui pitkästä aikaa siltä, että söisi ihan oikeaa leipää!


Tässä samalla pikkuhiljaa olen ujuttanut koko perheen ruokavaliota gluteenittomampaan suuntaan. Itseasiassa erityislasten, autismin ja aspergerin hoidossa on todettu gluteenittomuudesta olevan ihan tutkimuksellisia hyötyjä!

Puurot ovat nykyisin lähes poikkeuksetta gluteenittomia, samoin pastat. Mitä sitä nyt useita kattilallisia keittäisi.. Leivän kanssa olen ollut vähän niin ja näin, sillä eivät nuo ole oikein pakasteleivistä tai varsinkaan niistä pakastetuista pussileivistä välittäneet.


Halusinkin tehdä kokeilun näiden leipien suhteen ja lähdimme eväsretkelle omalle pihalle. Pieniä extrahauskoja hetkiä, jolloin eväsleipäkin muuttuu juhla-ateriaksi huvimajassa. Valmistimme kunnon kerrosleivät niin, että alaosa oli Vital tummaa ja yläosa leivästä taasen Flerkorn Viljaisaa.

Huvimajassa leivät upposivat mukisematta, itseasiassa täysin vastoin ennakko-odotuksia! Ne maistuivat superhyvälle ja niitä pyydettiin lisää!

Vaan minulla olikin ässä takataskussa..


Niinkuin jokaisella eväsretkellä kuuluukin, me paahdoimme vaahtokarkkia! Sula vaahtokarkki pääsi pähkinäsuklaalevitteen kanssa Classic Vaalean väliin ja vitsit, että maistuikin herkulle. 

Kaikki leivät pysyivät hyvinä, eivätkä olleet kosteista täytteistä moksiskaan. Voin kertoa, että nuo jälkkärileivät kruunasivat meidän ipanoiden lauantain :)

vaahtokarkki - suklaalevite classic paahtikset

grillattuja vaahtokarkkeja
pähkinäsuklaalevitettä
schär classic vaalea leipää

Laita kaksi leipää päällekkäin ja leikkaa niistä reunat pois. Leikkaa nämä vielä kahtia, jolloin saat yhteensä neljä pientä palaa. Juuri sopivasti kahteen paahtikseen. Grillaa halutessasi leivät rapeiksi ja paahda vaahtokarkit nuotiolla. Voitele paahtikset pähkinäsuklaalevitteellä ja laita väliin vielä kaksi vaahtokarkkia. Nauti hihitysten kera leirinuotiolla.

Schär on muuten mukana ensi viikonlopun Gluteeniton Elämä -messuilla, jotka järjestetään Tampere-talolla. Poikkea ihmeessä heidän ständillään tutustumassa tuotteisiin :)


YHTEISTYÖSSÄ:


10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ja hyviäkin vielä!
      Ongelmana on enää se loppu levite kaapissa.. :D

      Poista
  2. Onpa hyvännäköiset eväät! Ulkona ne varmana maistuivat vielä paremmilta, niin kuin aina! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :)
      Tosiaan tuo ulkona syöminen saa varmaankin minkä tahansa maistumaan!

      Poista
  3. Ihana retki teillä ollut! Toisinaan gluteenittomia leivon, muutama ystävä kun noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Mutta, kiitos vinkistä leipien suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tuli uutta tietoa :)
      Minä taas noita leipiä leivon vähemmän, koska en vain osaa..
      Harjoitus tehnee mestarin!

      Poista
  4. AAH, Nutella-himo iski! <3

    Pitää testata noita leipiä. Yleensä syön Nutellan tässä muodossa:
    http://www.idealista.fi/moumou/2016/08/kahden-raaka-aineen-kakku-kryhteistyo/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä!
      Nyt se purkki kummittelee kaapissa.. Onneksi on lisää tuota vaaleaa leipää :D
      Kiitti vinkistä, täytyy ehdottomasti leipoa <3

      Poista
  5. Mulla puhelin jumii enkä päässyt linkeistä sivuille, niin onkohan niissä vehnätärkkelystä? Meillä kun vehnäallergia niin ei saa olla sitäkään :/ harmillisen moniin valmiisiin glut.leivonnaisiin ja leipiin sitä ängetään :( ja sen tähden meillä onkin nyt paahtoleipä hakusessa! Semperin leipiin kun muuttui et niissä nykyisin vehnätärkkelystä :/
    Mulla nuo leivät ei todellakaan onnistu!!! Oletko kokeillut sitä vuohelan leipäjauhoseosta?

    3,5vuoden jälkeen olen oppinut tekemään leipäsiä, juhuu!! Ei niitä oikein sämpylöiksi voi sanoa kun ovat lituskaisempia. En uskalla laittaa enempää jauhoja etteivät ole kuivia ja hajoavaisia! Mut lituskat leipäset on suuri riemu meidän perheessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pöh.. piti ihan tuplavarmistaa että toimivat ne :)
      Yritän itse syödä mahdollisimman luontaisesti gluteenittomasti, mutta ihan aina en jaksa vältellä tuota tärkkelystä. Esimerkiksi ravintolan pizzapohjissa sitä joskus saattaa olla..
      Hyviä uutisia kuitenkin, sillä nämä Schärin leivät ovat täysin vehnättömiä, eli sopii teillekin :)
      Noista valmiista seoksista ole kokeillut vain yhtä, en muista nimeä mutta on sellaisessa maitotölkin näköisessä törpössä. Ihan ok, mutta sellaista höttöä..
      Lituskaiset leipäset on hei parempi kuin ei mitään <3

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥