maanantai 21. marraskuuta 2016

Hetket, jolloin elämämme pysähtyivät.

Muistatteko, kun postasin kivan idean miten saada lasten taidetta seinälle esteettisemmin? Jos ette, siihen pääsee TÄSTÄ. Nyt tällä kertaa ripustetaan seinälle itse lapset! No ei sentään, mutta kuvainnollisesti.

Näin joskus facebookissa idean, jossa seinällä oli teksti "hetki, jolloin maailmamme pysähtyi". Minusta se oli todella kauniisti ajateltu. Tekstin alta löyty kello, joka oli pysäytetty lapsen syntymäaikaan.

Olen todella huono ripustamaan seinille tyhjänpäinväisiä juttuja, mutta tässä oli heti ideaa. Takkahuone on edelleen muutoksen alla, kunhan pääsemme yhteisymmärrykseen kalusteista. Miehen mielestä siellä voi hyvin olla jonkinlainen räkkikaappi datavehkeille ja minulle se taas on ihan punainen vaate.

Takkahuoneen seinät tosin tulevat pysymään ennallaan ja esimerkiksi takaseinälle ripustetut vanhat lehdet kehystettyinä saavat jäädä paikoilleen hamaan loppuun saakka. Samoin nämä uudet kellot.


Näistä kuvista on ehkä hieman hankalaa nähdä mittasuhteita, mutta kellot eivät ole ihan noin pienet kuin näyttää. Kovin suuretkaan ne eivät ole, sillä pieni kevyt seinänpätkä ei olisi "kestänyt" suurempia.

Nuo kolme kelloa ovat nyt pysäytetty aikoihin, jolloin meidän elämämme pysähtyi. Muistan jokaisen syntymän, vaikken muistanut syntymäaikoja. Muistan kotimatkat, jolloin ymmärsin ettei muiden maailma pysähtynyt. Kaikki jatkoi kulkuaan, vaikka meillä oli jotain todella ihmeellistä sylissämme.


En muuten tosiaan muistanut kellonaikoja enää. Laitoin viestiä meidän äitiryhmään ja kyselin, että jos haluaisi voittaa vuoden äiti -palkinnon, niin mistähän voisi kysellä omien lastensa syntymäaikoja :D

Sain vastauksia aina neuvolakortista syntymätodistukseen, muttakun vain yhden lapsen syntymäaika oli merkitty korttiin. Mitään sen kummempia todistuksia en muista saaneeni, pari tikkiä kyllä muistutti tapahtumasta.

Olin jo soittamassa neuvolaa, hei sieltähän voisi saada! Kunnes muistin lastemme "lapsikirjat", siis sellaiset muistokirjat ja sieltähän ne ajat löytyivät. Huh, onneksi. Olisihan se tietysti piristänyt jonkun päivää tuollainenkin puhelinsoitto: "anteeksi, mutta voisitko kertoa milloin lapseni on syntynyt?"...

Siinä ne nyt ovat, ne kolme hetkeä. 

20 kommenttia:

 1. Tämä on ihana ja mäkin olen näitä toteutuksia katsellut. Teillä ei kuitenkaan sitä tekstiä (hetket, jolloin aikamme pysähtyi tms.) ole kellojen yhteydessä seinällä? Jostain syystä mulle tulee tosta lausahduksesta ensimmäisenä mieleen ajatus kuolemasta ja siksi en ole ollut varma miten tämän voisin toteuttaa omalla seinälläni. Olen koittanut miettiä toisia tapoja sanoa sama asia, mutta voihan sen tekstin jättää kokonaan pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kyllä näkee tosi hienosti toteutettuna tarroineen päivineen :)
   Minusta se teksti seinällä ei oikein ole meidän juttu, joten halusin jättää sen pois. Kellot on ikäjärjestyksessä, joten mietin jopa noiden nimien jättämistä pois..
   Siinäpähän miettivät mitä aikoja nuo ovat :D
   "hei, nämä kellot on väärässä"

   Poista
 2. Onko kaikki lapsenne syntyneet samaan vuorokauden aikaan? Mietin siis että miten jännä jos sattuneet noin samoihin aikoihin. Omat poikani kun ovat syntyneet kumpikin vähän yli klo 21 illalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   itseasiassa ovat! Jokaisen synnytys on käynnistetty aamulla ja sitten iltapäivästä syntyneet <3 Enpä osannut ajatella sitä noin! Oliko teillä spontaanisti samat ajat?

   Poista
 3. Oi, ovatpa tyylikkäät!
  Meilläkään ei taida lukea syntymäaikoja neuvolakortissa, mutta olen laittanut talteen ne sairaalassa täytetyt kortit. Meillä kumpikin on syntynyt keskiviikkona ja "aikaeroakin" on vain pari tuntia. Kauniit nimet teidän lapsilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hei onhan mullakin ne jossain muuten :D
   Kiitos Piia :)

   Poista
 4. Kiva idea! Lapsemme jo aikuisia, mutta tuo sopisi osaksi kollaasiin parhaat otokset. 💚💚💚 Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :)
   Minä olen vähän tällainen kellofani ja niitä taitaa löytyä joka huoneesta meillä, samoin kuin peilejäkin! Ihanaa joulunalusaikaa sinne!

   Poista
 5. Onpa ihana ajatus, en ole tähän aiemmin törmännytkään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, jos joku muukin sai tästä idean :)
   Tuntuu aina, että kaikki on jo niin nähty.. Mitäpä siitä, jos toimii :)

   Poista
 6. Ihana idea! �� Meillä tulossa keväällä isompi remontti, jospa sen jälkeen löytyisi paikka vastaaville meillekkin. Meillä lapset on syntyny illalla kaikki kolme, muutaman tunnin aikaerolla, mutta ei ihan noin lähekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin huomasin vasta noista kelloista, kuinka lähekkäin meidän lapset ovat todella syntyneet :)
   Tsemppiä remonttiin ja omat kellot vaan sen jälkeen seinälle!

   Poista
 7. Tää on tosi hyvä idea. täytyykin katsella josko meidänkin seinälle tulisi tuollaiset kellot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ehdottomasti, nämä ovat niin herkät <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥