perjantai 25. marraskuuta 2016

Maailman paras gluteeniton suolainen piirakka.

Ihan hei kahvilatasoa, sanoi avioimies eikä sanallakaan maininnut "gluteenitonta makua". Olihan tämä nyt ainakin hemmetin hyvää, jos ei ihan maailman parasta. Nämä kun ovat niitä kuuluisia makukysymyksiä..

Makua ja mehevyyttä tästä ei kuitenkaan puuttunut, joten ilman sen kummempia lisäylistyksiä laitetaan ohje jakoon :)


kinkku-juusto-sipuli piirakka

1 pkt vuohelan herkun valmiita piirakka- ja pizzapohja-aineksia

täyte:

1 pss valmiita kinkkukuutioita
4 sipulia suikaloituna
1 prk creme fraisea
1 pss sinileimajuustoraastetta
reilusti pippuria myllystä
kuivattua timjamia 

Voit toki tehdä minkä tahansa piirakkapohjan tähän, mutta itse olen nyt muutaman kerran käyttänyt tuota Vuohelan herkun (farina) valmista. Aion käyttää myös tulvaisuudessa. Tällä kertaa korvasin vielä hiivan leivinjauheella, joten pohja oli enemmän piirakka-, kuin pizzamainen.

Suikaloi sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Sekoita kaikki (ei timjami) täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Tästä tulee noin pellillinen. Ripottele vielä timjami päälle, ennen uunia. Paista 175c noin 20 min.

Tämä piirakka on todella ruokaisa ja sopii hyvin esimerkiksi lounaaksi salaatti kaverinaan. Creme fraise tuo makuun kivaa pientä happamuutta! Jos teillä ei ole muna-allergikkoa (meillä on), voit lisätä vielä pari kananmunaa halutessasi täytteeseen tuomaan proteiinia. Koostumuksen kannalta se ei ole tarpeellista.

Ihanaa viikonloppua, me suunnataan tänään paikalliseen joulun avaukseen :) Mitä suunnitelmia teillä on?


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo lautanen! Mistä oletkaan löytänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Se on ihan ikealainen!
      Edullinen, Arv -sarjaa
      http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20187860/

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥