maanantai 14. marraskuuta 2016

Paulig Kulma ja Master Barista 2016 kilpailu.

Yhteistyössä Coffee House / S-ryhmän ravintolat

Jokainen, joka on seurannut instagram -feediäni tietään, että kahvi on ehdottomasti minun juttuni. Mieluummin musta kahvi, mutta jos lähdetään hifistelemään valitsen aikalailla aina cafe mochan. Sitä ette varmaankaan tienneet, että valmistuin 15 vuotta sitten hotelli- ja ravintolakoulu Perhosta ja päättötyöni kertoi kahvilakulttuurista Helsingissä.

Kuluneella viikolla pääsin tuomaroimaan Coffee Housen ja Pauligin yhteistyössä järjestämiä Master Barista 2016 -kisoja ja näin ollen omatkin oppini piti kaivaa muistin syövereistä syvältä naftaliinista.


Kokoonnuimme aamusta Helsingin keskustaan, kauppakeskus Kluuviin juuri avattuun Paulig kulmaan jossa ennen kisoja odotti valtavan herkullinen Pure Hero -kahvilan valmistama aamiainen. Paulig kulma sijaitsee Kluuvin Aleksanterinkadun puoleisessa nurkassa ja kutsuu viihtyvyydellään ja tyylikkyydellään pysähtymään. Pure Heron erikoisosaamista ovat raakakakut, raakasuklaat ja superfood -pirtelöt.

Master Barista kilpailussa osanottajia oli seitsemän, joiden päivän tehtävänä oli valmistaa 2 cappucinoa, 2 cafe lattea ja 2 ns. signaturejuomaa, eli kilpailijan itse kehittämää juomaa. Kaksi kappaletta jokaista siksi, että tuomaristo näkee juomien tasalaatuisuuden.

Suurin osa Coffee Housen työntekijöistä on käynyt baristavalmennuksen ja voin sanoa, ettei kyseessä ole mikään läpihuutojuttu. Vaikkakin kahviloissa käytetään konetta, joka mittaa espresson kahvijuoman pohjaksi, on baristalla oltava tietotaito myös manuaalikäyttöisille myllyille ja koneille. Koneen tarkoitus on varmistaa tasalaatuisuus, sekä nopeuttaa baristan työskentelyä.


Kilpailupäivä oli varmasti todella rankka kilpailijoille, niin kova keskittyminen työsuorituksiin oli havaittavissa. Kahvijuomien lisäksi kilpailijaa arvioitiin myös asiakaspalvelijana ja hänen tuli ottaa huomioon ympäristönsä keskittymisestä huolimatta.

Arviointi- ja esiintymistilanteet ovat ainakin itselleni jänniä paikkoja ja punastelun lisäksi itselläkin ne kädet tärisee. Mutta tiedättekö mitä? Minusta se jännitys teki itse kilpailusta ja kilpailijoista jotenkin inhimillisimpiä. He ovat myös ihmisiä kilpailija -tittelin lisäksi.


Saimme maistaa päivän aikana uskomattoman herkullisia juomia! Oma suosikkini juomista oli vadelmaunelma, jonka valmisti Niklas. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisi ja meidän bloggaaja -tuomareiden suosikkijuoma oli yksimielisesti mansikkaeskimolatte Liisan valmistamana.

Myös kaneliomenalatte tuoksui huumaavalle, puhumattakaan korvapuustijuomasta ja geishacappucino taisi viedä monenkin kielen mennessään. Koko kilpailun voitti kuitenkin Teemu, jonka valmistama Tiramisumocha valittiin 2016 signaturejuomaksi. Onnea Teemu myös Master Barista 2016 -tittelistä, vau mikä suoritus ja pohjatyö!

Pauligin puolelta kisoja tuomaroi kahvien ammattilaistiimi ja me bloggaajat sitten enemmän visuaalisuuden lisäksi tosiaan myös asiakaspalvelua. Bloggaajatiimimme koostui Arnasta (Cocoa etsimässä), Helistä (Beach House Kitchen) ja Hannasta (Love da Helsinki).

Kiitos vielä upeasta päivästä järjestäneelle taholle, tulipahan taas kahviopit päivitettyä!


8 kommenttia:

 1. Cafe Mocha on munkin suosikki, pitäisi joskus koittaa josko sen saisi onnistumaan kotonakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se on niin hyvää!
   Kyllä mä uskon, että onnistuu kotona vallan mainiosti :)
   Vaikka on sen verran herkku, etten uskalla lähteä kokeilemaan :D

   Poista
 2. Ihania kuvia, tuli vesi kielelle ja kahvihammasta heti alkoi kolottaa! Kai sitä pitää nyt laittaa kahvit tulille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kahville vaan :)
   Aamukahvin jälkeen iltapäiväkahvi on ihan parasta :)

   Poista
 3. Tulipas ikävä Helsinkiä ja kaikkia kivoja kahviloita :) Nähdäänkö helmikuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot tulossa tänne?
   No siis ehdottomasti nähdään <3
   Ja mä koitan kyllä päästä sinne käymään vaikkapa A-tyypin kanssa, olisi Elsin kanssa varmasti ihan bff <3

   Poista
 4. Oi mikä päivä! Kaffia, kaffia ja kaffia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta <3
   Tosin kotimatkalla pikkasen tärisytti :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥