maanantai 7. marraskuuta 2016

Superhelppo sokeriton ja gluteeniton suklainen mukikakku valmistuu viidessä minuutissa.

Jos on aikaa vain yhdelle tai vaihtoehtoisesti haluat syödä koko kakun itse, sanoisin että oikea valinta on siinä tapauksessa mukikakku. Mukikakku valmistuu kokonaisuudessaan viidessä minuutissa ja nopeudestaan huolimatta on suussa sulavaa.

Sain aiemmin blogiin toiveen suklaisen herkun ohjeesta ja päätinkin napata siitä kiinni ja kehitellä jotain erilaista. Googlettelujen ja ohjeiden muokkausten pohjilta syntyi gluteeniton ja sokeriton (ei lisättyä sokeria), lähestulkoon terveellinen suklaakakku.

Siinä maistuu näin joulun alla ihanasti myös mausteet!


sokeriton ja gluteeniton suklaamukikakku


2 rkl kookosjauhoja
2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita nämä keskenään ja lisää:

1 muna
2 rkl valitsemaasi nestettä (maito, kookosmaito, mantelimaito)
2 rkl sulatettua kookosöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa
1/2 tl piparkakkumaustetta

Sekoita hyvin ja kaada suureen mukiin. Omani on iittalan sarjaton ja tilavuudeltaan 0,36l. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Jos et halua, että kakkusi tulvii yli reunojen (vaikka näyttääkin kuvissa kivalta), suosittelen kypsentämään aluksi minuutin ja sen jälkeen toisen. Vahdi kypsennyksen ajan.

Mikäli mausteisuus ei ole makuusi, jätä piparkakkumauste pois ja nauti suussa sulavasta suklaakakusta! Koristele kerma(soija, kaura)vaahdolla. Vegaaninen kakku syntyy vaihtamalla kananmuna esimerkiksi puolikkaaseen muussattuun banaaniin tai muuhun kananmunan korvikkeeseen ja jätä hunaja kokonaan pois.


Herkullisia hetkiä sinne kotikeittiöihin! Ja hei kiitos tästä toiveesta, näitä toteutan mielelläni eli lisääkin saa postaustoiveita heitellä ilmaan :)

Iloa viikkoosi!



10 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Täytyypäs kokeilla joku kerta, kun sattuu olemaan aineksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikakokkailemaan vaan :)
      Herkullisia kakkuhetkiä!

      Poista
  2. Tää vois jo melkein käydä munkin migreeni ruoka:)valioon. Milläs muulla sen kananmunan voisi korvata kuin banaanilla? Kumpikaan ei oo sallittujen listalla, mutta jos valita pitää niin ehkä kananmuna on se parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei loistavaa, jos löytyy sellainen herkku :)
      Kananmunan voi korvata aika monella, esimerkiksi soijajauholla ainakin. Prismat myyvät myös ihan kananmunankorviketta (no-egg tms.) leivontahyllyssä. Banaani ei ole minunkaan lemppareita leivonnaisissa ;)

      Poista
  3. Sokeriton ja sitten ohjeessa on hunajaa? Pitäisikö olla, että ei sisällä valkoista sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio :)
      Vastasinkin sinulle tuonne fb:n puolelle että tosiaan tuolla tekstissä on "ei lisätyä sokeria" mutta sana valkoinen on päässyt unohtumaan. Kokonaan sokeritonta tästä lienee tosi hankalaa tehdä sillä maitotuotteet sisältävät maitosokeria ja todennäköisesti kookosjauhoissakin on jotain. Hyvä kun olit kärppänä :)
      Iloa viikkoosi!

      Poista
  4. Ihanat kuvat!! Ehkäpä otan tämän uudelleen kokeiluun. Yhdesti koitin mukikakkua tehdä, ja se päätyi siihen, että mikrosta nousi savu... heh!

    VastaaPoista
  5. Kiitos tästä! Näyttää herkulta. Suussasulavia kuvia!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥