sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Superraikas ja terveellinen New York brunch - gluteenittomana ja sokerittomana.

yhteistyössä santa maria ja risenta

Muutama viikko sitten sain BID (bloggers inspiration day) -tapahtumasta mukaani kassillisen Santa Marian ja Risentan tuotteita, joista tulisi halutessaan loihtia New York -tyylinen brunssi. Itsehän en ole käynyt New Yorkin lähimaillakaan, mutta tiedän että sinne lentää kahdeksassa tunnissa!

Olen nimittäin ottanut selvää, onhan kyseessä yksi all time lemppari haavepaikoistani joskus matkustaa. Sen sijaan sarjoja ja elokuvia olen kyseisestä kaupungista ahminut ja kaikki kuvitelmani juontavat niistä.

Isoja mukeja lattea, mustikkapannukakkuja, pekonia, muroja ja raikkaita mehuja. Tai sitten Gossip Girlin tyyliin tuoreita marjoja, croissantteja ja mitä ikinä voikaan kuvitella pitopalvelusta tilaavansa. Vähän mixaten kaikkea, lähdin rakentamaan meidän brunssia.


Meidän brunssillamme tarjoiltiin raikkaita makuja, gluteenittomia tuotteita ja kaikki ilman lisättyä valkoista sokeria. Pannukakut onnistuivat yli odotusten ja maistuivat älyhyville! Lapset juhlivat, kun puurokipoista löytyikin "jätskiä" :)

Hapanjuurinäkkäri on meidän porukalle tuttu juttu jo ennestään ja maistuu monessa. Kaikessa helppoudessaan se löytyy kaupan hyllystä valmiissa pussissa ja seokseen lisätään vain kuuma vesi ja öljy. Halutessaan sen voi tuunata esimerkiksi sormisuolahiutaleilla (oma lemppari!), yrteillä ja tarjoilla itsetehdyn hummuksen kanssa. Se vasta onkin hyvää!

new york brunch:

kardemummalla maustetut chia-mustikka pannukakut
kookos-mansikka nice cream kulhot
hapanjuurinäkkäriä
erilaisia viher- ja tuoremehuja


kardemummalla maustetut chia-mustikka pannukakut (M, G)

1 muna
1 dl käyttämääsi gluteenitonta jauhoseosta
(omani oli fin mix)
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa ja jauhettua kardemummaa

Sekoita kaikki vispilällä keskenään ja paista öljyssä molemmin puolin. Taikinasta tulee viitisen paksua pannukakkua, tuplaa resepti tarvittaessa. Tarjoile mustikoiden ja hunajan kera. Nämä pannukakut jäävät ehdottomasti meidän vakkareihin, niin herkkuja niistä tuli!

kookos-mansikka nice cream kulhot (M, V, G)

500g pakastemansikoita jäisinä
n. 3dl santa maria coconut milk the original

Sekoita tehosekoittimessa mansikat ja kookosmaito paksuksi massaksi. Jäiset mansikat jäädyttävät helposti myös kookosmaidon, mutta älä lisää enempää nestettä.  Näihin kahteen reseptiin kuluu yhteensä tuo 400g myyntipakkaus kookosmaitoa. Lopputulos on hyvin sorbettimaista. Jos haluat, voit lisätä tehosekoittimeen 1/2 pientä purkkia valutettua säilykeananasta. Koristele tuoreilla marjoilla ja tarjoile esimerkiksi vadelma-kookos granolan kanssa tai gluteenittoman version chian- tai auringonkukan siementen kera.

***

Mitäs sanotte aika herkkuja vai mitä? Millainen mielikuva teillä on New York -tyylisestä brunssista vai löytyykö sieltä joku, joka on ihan oikeasti päässyt herkuttelemaan aitiopaikalle isoon omenaan? Mukavaa sunnuntaita ja energiaa uuteen viikkoon! Lumien sulattua ja räntäsateen keskellä sitä tuntuu tarvitsevan extra paljon!



4 kommenttia:

  1. Nam! :P Mä oon yleensä tehnyt vaan banskulettuja, mutta näitä pitää kokeilla myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niitä täälläkin, muttakun nuo ipanat eivät siitä banaanista välitä sitten tippaakaan.. :/
      Näissä chia tuo vähän samaa rakennetta!

      Poista
  2. Oman New York-brunssini julkaisen ensi viikonloppuna. Ihania aamiaisia ja brunsseja on kaupunki täynnä. Alakaupungin kaupunginosista ja Brooklynin puolelta löytyvät ne persoonallisimat paikat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, täytyykin pysyä kuulolla!
      Sinulla on niin upeat kuvat muutenkin, että varmasti tulee ihana <3
      Me olemme miettineet uutta häämatkaa miehen kanssa ja kyllä New York olisi täydellinen kohde!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥