sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Älyhyvä gluteeniton texmex -piirakka.

No joo, myönnän.. ei ikinä pitäisi kutsua mitään maailman parhaaksi siksi ja siksi, koska huomenna se voi olla jokin muu. Maailman paras gluteeniton suolainen piirakka onkin nimittäin tämä. Tai ehkä en kutsukaan tätä piirakaksi, vaan texmex -iltapalaksi. Silloin edellinen maailman paras gluteeniton suolainen piirakka voi pitää tittelinsä.

Me olemme henkeen ja vereen tortillatyyppejä. Syömme tortilloita, nachosalaattia, nachopeltiä ja vaikka mitä. Nyt uusimpana kaverina tähän perheeseen tuli tämä alunperin k-ruoka lehdestä bongattu jauheliha-maissipiirakka.

Älyhyvää ja sopii tähän kynttilöiden, punaviinin ja pimeiden iltojen aikaan täydellisesti!


Jauheliha-maissipiiras (G)

pohja:

1dl vettä
1/2 tl psylliumia
2 dl maissijauhoja
1/2 dl juustoraastetta
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa

täyte:

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vettä
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl tacomausteseosta
1,5 dl juustoraastetta
1 pss pakastemaissia sulatettuna

päälle:

2 tomaattia
1 avokado
1 lime
juustoraastetta 
creme fraichea


Valmista taikina. Sekoita psyllium ja puolet vedestä, anna turvota muutama minuutti. Lisää loppu vesi ja loput pohjan ainekset, vaivaa tasaiseksi. Itse lisäsin hieman ylimääräistä vettä ja kaulin taikinan öljyn avustuksella. Paista 175c noin 30 minuuttia.

Paista jauheliha ja sipulit. Lisää vesi, tacomauste, tomaattisose, juustoraaste ja maissi. Kaada pohjan päälle. Lisää vielä pilkottu tomaatti ja avokado, mausta limellä. Tarjoile creme fraichen kanssa.


8 kommenttia:

  1. Texmex-piirakat on herkkua, itse olen tehnyt tällä ohjeella gluteenittoman texmex-piirakan http://elinamaista.blogspot.fi/2016/04/superherkullinen-piirakka.html.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsit, miten herkullisen oloinen!
      Menee testiin ehdottomasti :)

      Poista
  2. Oi, kiitos reseptistä. Tämä tuli kuin tilauksesta, juuri mietin että mitä huomenna tarjoan ja joukossa kun on yksi gluteenitonta ruokavaliota noudattava. Eli, testiin menee heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään, minusta oli kyllä niin hyvää että ohje oli pakko jakaa!
      Maistuiko?

      Poista
  3. Täytettäkö ei paisteta/kuumenneta uunissa? Mihinkäs nuo kuvassa olevat nachot tulee (ei lue ohjeessa); päällekkö? Entä creme fraiche; erillisestäkö astiastako saa ottaa lautaselle? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyte tosiaan tulee sellaisenaan pohjan päälle, on itsessään kuumaa :)
      Nachoja oli kaapissa, niin lisäsin ne kuvausrekvisiitaksi mutta sopivat tähän silti kuin nenä päähän! Creme fraichea sitten vaan lusikalla päälle, huomasin että itse sen unohdin :D
      Olipa tällä kertaa vajaa ohje minulta :D

      Poista
    2. Oli tosi hyvää!!! Ainoastaan pohja oli tosi ohut ja kova. Mietin että olisiko pitänyt olla leivinjauhetta tms pohjan ohjeessa?

      Poista
    3. Kiva kuulla :)
      Mäkin tykkäsin siitä täytteestä tosi paljon!
      Mulla se pohja oli sellainen enempi tortillamainen, ei kuitenkaan kova.. Suht tiivis kyllä!
      Tässä vielä alkuperäinen ohje: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/jauheliha-maissipiirakka :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥