perjantai 9. joulukuuta 2016

Pakkaspäivän paras papukeitto.

Löytyykö teiltä ruokapakkomielteitä? Siis tyyliin parhaan pizzapohjan reseptin etsiminen tai vaikkapa palava rakkaus ranskalaiseen keittiöön. Minä olen aina pitänyt amerikkalaisesta keittiöstä ja sen antimista.

On barbequea, maissikeittoa ja sitten on pavut. Papuja syödään leirinuotiolla autiomaassa, samoin papusoppaa. Siis mielikuvissani :D

Googlen avustuksella löysin ihan mahtavan papukeittoreseptin, jota lähdin tuunamaan omaan makuun sopivaksi. Oli onni myötä, sillä itse liemi maistui jo taivaalliselle puhumattakaan omien lisäyksieni jälkeisestä mausta.

Ipanat rankkasivat keiton heti jatkoon ja veikkaankin tästä tulevan vielä tämän talven suosikkikeiton!


tomaattinen makkara-papukeitto

1 pkt wilhelm grillibalkania

Pilko makkarat ja paista ne pannulla.

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 sellerin varsi 
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl timjamia

Pilko sipuli ja selleri. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota ne ja lisää mausteet. Kuumenna vielä hetki.

2 tlk mutti -murskaa
2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk kermaa
muutama tippa tabascoa
savustettua sormisuolaa maun mukaan

Kaada loput ainekset kattilaan, kiehauta, lisää makkarat ja mausta oman maun mukaan.


6 kommenttia:

  1. Keitot on niin hyviä ja varsinkin pakkaspäivänä. Kuulostaa hyvältä tuo resepti, täytyykin laittaa muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä jos viitsii ottaa ulos mukaan termariin <3
      Ihanaa viikonloppua sinne :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää. Minunkin pitäisi rohkeasti kokeilla erilaisia keittoja. Miesväki vaan ei keitoista kauheasti välitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä lapset: "aina meillä on vaan keittoa, koulussakin oli" :D
      Vaikkei me syödä välttämättä edes kerran viikossa keittoa..!
      Mä pinnailen pinterestiin eri keittoja ja kokeilen sitten niitä :)

      Poista
  3. No namm (sanoisivat etenkin tämän kodin miesväki), pitää siis kokeilla! Ja kuvat ovat kuin suoraan ruokalehdestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oho, kiitti :)
      Ja makkaran voi tietty jättää pois, pelkät pavutkin on tosi ruokaisia!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥