tiistai 6. joulukuuta 2016

Poweria keittiöön.

Oletteko koskaan miettineet, miten paljon teknologia on helpottanut työskentelyänne keittiössä ja ruuanlaiton ympärillä? Usein nämä ovat meille itsestäänselvyyksiä, mutta tämän Powerin kanssa yhteistyössä olevan kampanjan myötä, pääsin pohtimaan omia näkökulmiani aiheeseen liittyen.

Power on suhteellisen uusi tulokas Suomen elektroniikkamarkkinoilla ja heidän missionsa on tuoda teknologia lähemmäs kuluttajaa ja helpommin saataville. Tämän he pyrkivät toteuttamaan olemalla markkinoiden edullisin kodintekniikkaketju.


Jos nyt aloitetaan ihan perustasolta, niin tottakai erilaiset kodinkoneet ovat isossa asemassa tässä. Ajatelkaa nyt keittiötä ilman kylmäkalusteita tai hellaa. Ja juuri eilen puhuin erään ystäväni kanssa siitä, miten hänen vuokranantajansa mielestä astianpesukone on jokin ihme trendi.

Trendi tai ei, mutta viisihenkisessä perheessä on mukavaa puuhata muutakin, kuin tiskata käsin. Jää aikaa niihin tärkeämpiin juttuihin..


Itse käytän myös paljon sähköisiä keittokirjoja ja iso osa reseptien etsinnästä tapahtuu verkossa perinteisten keittokirjojen ohella. Kauppalista on mahdollista tehdä siinä samalla ja näin ollen sen saa lähetettyä puhelimeen ja selattua kauppareissulla.

Nykyisin taitaa olla myös kylmäkalusteissa sovelluksia, jotka kertovat milloin sinun täytyy mennä kauppaan!

Padi on lisäksi superhelppo asettaa telineeseen ja lukita näyttö ruoanvalmistuksen ajaksi. Pysyy laitteet ja kirjat siistinä :)


Ruoanvalmistuksessa apuna on erilaisia elektronisia mittareita, jotka synkkaavat älypuhelimen kanssa. Noin vain saat ilmoituksen lihan ollessa täydellisen kypsää ja taas aika, joka säästyi uunin vahtimiselta, on käytettävissä johonkin muuhun.

Nämä tekniset vimpaimet auttavat myös vähemmän kokeneita oman elämänsä master chefejä tuottamaan parempia lopputuloksia lautaselle.

Omia harrastuksiani on myös annosten kuvaaminen. Tässä suhteessa olen onnekas, sillä käytössäni on pieni järjestelmäkamera, jossa on wifi. Sen avulla lähetän puhelimeeni järkkäritasoisen valokuvan ja voin julkaista sen sosiaalisessa mediassa hyvinkin pikaisesti.

Kun aihetta alkaa pohtimaan kunnolla, huomaa että loppuviimein keittiössä teknologia on vaikuttanut paljonkin meidän kaikkien elämään! Nyt haluaisinkin kuulla teidän ajatuksianne aiheesta, oliko ennen kaikki paremmin vai ovatko esimerkiksi tiskikoneet tulleet jäädäkseen? Entä löytyykö teiltä noita pienempiä helpotuksia ruoanvalmistukseen? Elektronisia lämpömittareita ja sähköisiä keittokirjoja.. Sana on vapaa!


Yksi Powerin lähettiläistä on Akseli Herlevi, jonka ajatuksia aiheesta voitte katsoa alla olevasta videosta. Akseli on Naughty Buger ravintolan omistaja ja Top Chef Suomen voittaja.
YHTEISTYÖSSÄ:


6 kommenttia:

 1. Kyllä tuli hieman dinosaurusolo :D Katson kyllä sähköisesti reseptejä, mutta jos mahdollista suosin kirjoja. Koska fiilis. Tuo lämpömittari oli kyllä tosi kiva. Mä lähtökohtaisesti inhoan rumia laitteita keittiössä, mutta ainakin toi lämpömittari oli kaunis. Joten vilkaisen mitä sarjalta muuta löytyy. Haluaisin myös tosi kauniin munakellon. Mulla on aina kädet taikinassa, kun sitä sellaista enemmän tarvitsen. Mutta vielä en ole löytänyt sellaista jonka kärsii jättää muutenkin näkyville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkää siitä fiiliksestä, kun selailee keittokirjoja ja luenkin niitä ihan lukemisen ja inspiroitumisen kannalta. Mutta jos tartten jonkin ohjeen asap, niin luotan googlen voimaan :D Munakello olisi kyllä tarpeellinen! Mä käytän puhelinta harvoin ajastimena, mutta tosiaan jos on sormet taikinassa, eipä sitä oikein viitsi lähmiä..
   Dinosaurus on hyvä :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen aihe, koska itse asun ulkomailla syrjäseudulla kylässä, jossa on ollut sähköt vasta viimeiset 20 vuotta. Asun kuitenkin sen verran kaukana kylästä, että sähköverkko ei tule meille saakka. Kaikki energiamme tuleekin sitten aurinkopaneeleista. Energiaa pitää käyttää säästeliäästi ja sitä riittää valoihin, pyykinpesukoneeseen(pyykkiä voi pestä klo11-15 välisenä aikana auringon ollessa korkeimmillaan), elektroniikkalaitteiden lataamiseen ja keskipäivällä pieniin kodinkoneisiin. Tiskikone(sitä kaipaan!) ei mahdollinen eikä myöskään vedenkeitin tai mikro. Hella toimii kaasulla. Mutta kaikkeen tottuu. Täällä on oppinut arvostamaan niin energiaa kuin vettä, jota sitäkin on vain vähän. Suihkuvuorot siis perheenjäsenillä, kaikki eivät voi käydä samana päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vähän tyyliin Toscanan auringon alla?! <3
   Tiedätkö mä haaveilen tuollaisesta, mutta olen myös miettinyt onko se ajatustasolla vain ihanaa ja kun realiteetit iskisi, niin maitojuna kutsuisi takaisin kotiin..
   Arvostan teidän valintaa ihan täysillä!

   Poista
 3. Tulin kurkkaamaan toisen Power-postauksen. Oikein kiva! Ruokan kuvaus on kivaa, mutta mä olen itse niin huono sommittelemaan asioita, että en osaa tehdä ruokakuvista kivannäköisiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vielä osaisikin kuvata sellaisia ammattimaisia ruokakuvia, vitsit ne on hienoja!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥