torstai 8. joulukuuta 2016

Tuunaa epämieluisat esineet sisustukseen sopiviksi aarteiksi.

Olen aina pitänyt taalainmaan hevosen muotoilusta, värityksistä en niinkään. Veistoksellinen ja rouhea "lelu" on vedonnut minuun vanhanaikaisuudellaan. Viime reissulla Tukholmaan katselinkin näitä hieman sillä silmällä, mutta olivathan ne aika arvokkaita. Varsinkin tuunattaviksi.

Löysin meidän paikalliselta kirpulta sinisen ja punaisen hevosen muutamalla eurolla, jälleen maalia löytyi ihan omista nurkista. Iskin ipanoille pensselit käteen ja kuuntelin vitsailut siitä miten kaikki pitää maalata valkoiseksi :D

Mutta tulihan niistä ihanat!


Ymmärrän, että kaikkien mielestä nämä eivät ole tuunausmateriaalia, vaan arvokkaita aarteita. Meille ne kuitenkin tulivat leikittäviksi ja kivaksi pikku projektiksi lapsille.

En käsitellyt lakattua pintaa mitenkään, vaan rouhea jälki sai jäädä näkyviin. Maalina oli tikkurilan uusi valkoinen lista/huonekalumaali tässäkin.


Olen tässä samalla yrittänyt antaa vähän opetusta siitä, miten vanhaa ja epämieluisen näköistä voi kunnostaa itselleen sopivaksi. Ei tarvitse heittää roskiin, vaan siitä voi tehdä itselleen aarteen. Nämä hepat ovatkin meidän minityypin aarteita ja hän leikkii niillä tosi mielellään!

Voisinpa vielä tuumata tähän, että kun lapset tekevät jotain itse käsillään, he myös arvostavat lopputulosta enemmän kuin kertakäyttöistä kaupasta ostettua. Ja tietysti saadaan kivaa tekemistä yhdessä :)


8 kommenttia:

 1. Mä tykkään noista alkuperäisistä maaleista, mutta kieltämättä teille sopivat paremmin valkoisina :) ja varmasti suurempia aarteita lapsille itse maalaaminaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi alkuperäiset on oikeasti tosi hienot, mutta eivät koriste-esineenä sovi meille. Värikylläisyys ei ole koskaan oikein ollut mun juttu, mutta kun miettii käsinmaalattuja kuvioita, niin onhan noi upeat..!
   Sitten vaan suitsait valkoiseksi ja on vieläkin ihanammat :D

   Poista
 2. Vau, tulipa niistä tyylikkäät! Tykkään ihan niistä värillisistäkin, mutta omassa kodissa ei kyllä ole sellaisille oikein paikkaa. Ainakaan yksittäiselle, useampi hevonen yhdessä olisi ehkä ihan ok. En ole raaskinut ostaa ensimmäistäkään eikä uutena ostettuja kyllä raaskisi tuunata. Ihan mahtava löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se.. alkuperäisissä on oikeasti hienoja kuvioita ja perinteitä, mutta tosiaan ei niillä oikeastaan meilläkään paikkaa ole :/

   Poista
 3. Kas kummaa..meilläkin lapset ja mies sanovat samaa...kaikki maalataan valkoiseksi! Kyllä..vihreä mamman jouluinen ruukku/vati sai juuri eilen valkoisen pinnan ja viime vuonna alesta ostettu punainen jouluteksi muuttui pyynnöstäni tyttären maalaaman...valkoiseksi. Hän kysyikin olisiko mitään muuta väriä? Sanoin että olisi; matta valkoista tai hyvin vaalean harmaata :)
  Meillä on monet astiat ja tavarat muuttuneet pienellä tuunauksella...aina ei todellakaan tarvitse olla uutta, sen olen saanut nuo ipanat ymmärtämään. Kierrätys kunniaan!
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥