torstai 1. joulukuuta 2016

Valon pisaroita.

Jestas, että olenkin kaivannut aurinkoa! Eilen illalla iski ajatus, että nyt - just nyt tarvitsisin hetken iltapäiväkahvin parissa helteisellä takapihalla, kun aurinko paahtaa täysillä ja on melkein liian kuuma olla. 

Herkuttelin ajatuksella hetken ja muistin, että paistaa se aurinko talvellakin ja talvellahan aurinkoiset pakkaspäivät ovat ihan parhaita!

Toki auringon valoa ei riitä enää kovinkaan myöhään, mutta toisaalta ehkä niitä harvoja säteitä ja hetkiä osaa arvostaa enemmän? Ilman pimeyttä ei olisi näitä valon ja ilon hetkiäkään.. 


Pikkupakkanen, aurinkoa ja rinteeseen. Se on meidän porukan paras talvipäivä. Tänä talvena aion hankkia myös kunnon pertsasukset, sekä retkiluistimet. 

Viime vuonna luistelin järveä pitkin täältä Tuusulan päästä Järvenpäähän ja takaisin. Pimeässä aamuhämärässä nautin yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta. Katselin valon pilkahduksia rantojen taloista asukkaiden aamupuhissa ja työmatkalaisten menoa kaikessa rauhassa.

Yhtä kivaa on myös retkeillä yhdessä, napata höyryävän kuuma kupillinen ja nauttia se ulkosalla. Tänään tosin ainoa höyryävä juttu on nakkikeitto kattilassa odottamassa koululaisia päivän jälkeen.


Huitasin eilen pihalle myös jouluvalot. Ai että meni hermo, kun ne eivät sopineet mihinkään.. Joko oli liian lyhyt johto tai sitten itse valot olivat liian lyhyet. Toisaalta kun vaihtelin paikkaa, olivat ne liian pitkät! 

Olisin niin halunnut virittää ne huvimajan ympäri, mutta siihen tarvitaan superpitkä johto, sekä enemmän valoja. Yksi sellainen siis etsintään tai sähkäri, sekin käy.

Nämä kyseiset kuitenkin nakkasin hermostuksissani halkopinon päälle ja tuumasin, että ihan hyvät on. Pimeässä ne olivat itseasiassa täydelliset - vahinkojen kautta voittoon!

Tällaisia juttuja meidän torstaihin, kohta painellaan osalla porukasta entisille naapureille kahvittelemaan, niinkuin aikalailla joka viikko. Torstai on hyvä päivä.

4 kommenttia:

 1. Olen ollut super energinen kun aurinko on paistanut. Töissä porukka nauroi, kun 'otin aurinkoa' ikkunan läpi...sanoin toimivani aurinkoenergialla :)
  Luistelusäitä odotellessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja purkista napattu dee auttaa myös, vaikkakaan se ei kuulemma imeydy :D
   Mä niin näkisin myös itseni lataamassa ikkunan edessä akkuja, mutta oon nyt tehnyt sitä ulkona :D

   Poista
 2. Nautitaan auringon pilkahduksista! <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥