maanantai 16. tammikuuta 2017

Keittiö 360° - putkirikko, vesivahinko ja homekoira.

Hiphei! Takana on reipas viikonloppu ja ihka ensimmäiset omat cheerleading -harjoitukset. Kyllä, luit oikein :) Liityin aikuisjoukkueeseen ja olen tosi innoissani aiheesta, mutta siitä lisää joskus toiste mikäli teitä kiinnostaa..

Muistatteko meidän putkirikon loppuvuodesta? Kun keskellä yötä mies huomasi, että vesipostin putki on mennyt rikki ja kaapin sisään ja seinien väliin rakenteisiin suihkusi vettä. Minä muistan, enkä varmasti ihan heti unohdakaan. Jos postaus on mennyt ohitse, voit lukea siitä TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.


Noh, yöllähän meillä kävi jo ensimmäinen vahingontorjuja ja seuraavana aamuna putkimies. Myöhemmin sitten tuli vesivahinkoammattilainen mittamaan niitä vesivahinkoja, tässä oli kulunut aikaa noin ehkä viikko.

Hän avasi kaapin ovet, mietti että kaappi on. Sanoi, ettei ole lämpökameraa mukana. Meillä on keittiössä lattialämmitys, joten ilman lämpökameraa ei voi porata mittausreikiä. Kertoi tulevansa uudestaan, kun on välineet mukana.

Kului aikaa ehkä taas reilu viikko ja vakuutusyhtiöstä ilmoitettiin all good everything. Hieman meinasi ehkä mennä kahvit väärään rööriin päätöksen tullessa ja soittelinkin mielessäni Sannin erään biisin sanat.

Tapanani ei kuitenkaan ole olla tökerö tai huutakaan, joten kyselin mahdollisimman ystävällisesti, että miten meni noin niinkuin omasta mielestä ja kerroin, ettei niitä mittauksia koskaan tehty. Olisi sinänsä ihan hyvä hoitaa kuitenkin alta pois, koska meillä on noita allergisia ja astmaatikkoja. 

Perusteltuani aikani asiaa, päätti korvauskäsittelijä ottaa uuden yhteyden vesivahinkofirmaa. Jes!


Meni aikaa, tuli purkumies purkamaan kaapin tieltä. Otti pois kaapin ja purki takaseinän kipsilevyn. Katselin kauempaa, eihän noihin sovi mennä häiritsemään. Mutta annas olla, kun purkumies lähti! Minä siihen ammattilaisena tiirailemaan taskulampun kanssa. Kyllä tässä nyt hometta on.

Mittausmies tuli seuraavana päivänä ja vahvisti epäilyni, hometta oli. Olihan se siellä jo useamman viikon päässyt kasvamaan juuri oikeissa olosuhteissa. Sanoi, että kyllä purkumiehen olisi pitänyt nämä homeisetkin kipsilevyt purkaa ja kastuneet villat myös. Mutisin taustalla "ihanko totta.." -tyyppisesti. 

Purkumies tulee kyllä takaisin.!


Muistan, kun kyselin teiltä vinkkejä pari vuotta sitten, että mitä pitäisi ottaa huomioon omakotitaloa ostaessa. Joku kertoi homekoirasta. Silloin mietin miten erikoiselta se kuulosti, kuulin koko termin ensimmäisen kerran ja päätin kuitenkin luottaa tehtyihin rakenneavauksiin.

Tilasin nyt homekoiran, joka kävi tutkimassa kiinteistömme. Koska itsellänihän ei mikään mene koskaan överiksi tai lähde lapasesta, päätin valmistautua kunnolla. Pari mattoa pois tieltä pesulaan ja myin pois kaikki vintage -kalusteet.

Kyllä, luit taas oikein. Myin ne pois, koska olin tässä vaiheessa täysin vakuuttunut, että kaikki vanha on homeessa. Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta vastaisuudessa en aio enää ostaa meille kuin uusia kalusteita kaupasta. Tätä on ehkä hieman vaikea perustella, mutta näin nyt on näreet.

Koira tuli ja nuuski vimmatusti nurkkia. Oli hurjan mielenkiintoista muuten seurata toimenpidettä! Keittiössä se sitten tapahtui, koira merkkasi homeen. Onneksi kyseessä oli se sama nurkka, joka aikalailla olikin tiedossa. Vesivahinkonurkka.

Yhtä kaikki, hometta löytyi. Onneksi ei mistään muualta talostamme!


Meni viikkoja ja kenestäkään ei kuulunut mitään, missään vaiheessa. Soittelin taas vakuutusyhtiöön ja vilautin terveyshaitta -korttia. Seuraavana päivänä taisi olla purkumies hommissa, sitä seuraavana rakennusmies. Vaihdettiin rakenteita myöten kaikki, kuulemma. Emme olleet paikalla.

Nyt kaikki on paikoillaan ja hermotkin saaneet tarvitsemansa levon. Nurkasta vetää, mutta kaiken pitäisi olla kunnossa. Tavallaan tekisi mieli vielä tarkistaa korjaustöiden laatu, tekisi mieli pyytää koira takaisin. Mutta ehkä annan vaan olla, olihan se tämäkin aikamoista.

Mukavaa uutta viikkoa teille! Näistä keittiökuvista tuli aika kesäisen oloisia ja taas pistää silmään nuo beiget välitilan laatat, puhumattakaan vanhoista loisteputkivalaisimista. Projektia pukkaa!

10 kommenttia:

 1. Kaunista :) Onko tuo keittiön saarrekepöytä ikean mallistoa vai muualta? On juuri etsinnässä itsellä ja tuo näyttää loistavan malliselta!

  Kiitos ja ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos :)
   On ikeasta! Tosi hyvä ja päivääkään en ole katunut tuon hankkimista <3
   Kivaa viikkoa sinnekin :)

   Poista
  2. Muistatko saarrekkeen mallia/nimeä, kun en löydä samanlaista ikean sivuilta :/

   Poista
  3. Saareke on Stenstorp, tässä vielä suora linkki:

   http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60323021/ :)

   Poista
 2. Huh huh, mulla oli tää teidän koettelemus mennyt jotenkin ohi. Onneksi nyt olette paremmalla puolella ja voi huokaista helpotuksesta. Teidän keittiö näyttää vallan ihanalta ja raikkaalta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, oli kyllä kokemus :D
   Remppaa on aina kiva tehdä ja muokata omia nurkkia, mutta nää kaikenmaailman vesivahingot ja muut vahingot vois jättää tapahtumatta!

   Poista
 3. Kaunis ja valoisa keittiö teillä!
  Niin, ja onneksi vaadit kunnos tarkastuksen ja korjauksen. Kyllä naiset osaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Hullu, mikä hullu.. ei antanut ajatukset rauhaa ennenkuin oli kunnossa ja se oli kyllä onni onnettomuudessa tällä kertaa!

   Poista
 4. Mikä noita remppafirmoja oikein vaivaa??? yhtä vastuuttomia kaikki!
  Meillä Lahden A-kuivaus korjasi vakuutuksen piikkiin vesivahingon 2 v sitten. Viime talvena sitten jäätyi ekakerran ikinä vesiputket kohdasta jonka kyseinen firma oli korjannut. Selvisi, että oli mennyt putket ja eristeet pojilla väärinpäin...lupasivat pian korjata virheensä, siis tammikuussa vuosi sitten. Kun elokuussa kyseltiin perään, edelleen takkahuoneen katto auki, sanottiin että kohta. Lokakuussa palo proppu ja hätyyttelyn jälkeen tulivat seisokelemaan ja miettimään...lopulta oma mies sanoi jätkille, mitä jamiten kannattais tehdä. Tekivät yhden päivän töitä ja sanoivat tulevansa maanataina. No parin maanantain jälkeen kun tyyppejä ei ollut näkynyt eikä kuulunut MINULTA palo proppu ja kun puheluihin ei vastattu, laitoin palautetta netin välityksellä. Meni 30 min ja remppamies kysyi voiko tulla seuraavana aamuna jatkamaan...No kohta firman pomo soitti ja valitti kun oli tullut pahamieli mun palautteesta, kun olin sanonut heitä vastuuttomiksi!!!! Silloin repesin ja kerroin mitä mieltä olen hänen pahasta mielestään ja minne sen voi tunkea. Kerroin tyypille koko tarinan ja kysyin kenellä on oikeus pahoitta tässä tilanteessa mielensä??? Remppamies tuli tekee homman loppuun, paitsi että puolet tavaroista oli unohtunut....no pyysin hakemaan ne heti ja jättämään oven ulkopuolelle. Sisään ei tartte enään tulla. Homma hoituu itseltäkin.
  Ei Lahden A-kuivaus tiennyt mikä niihin iski, kun tämän blondin kanssa ryhtyivät leikkimään!
  Nousee savu vieläkin korvista. Mies sanoikin, että olisivat uskoneet kun hän sanoi, että kannattasi tehdä homma ennenkuin vaimolta palaa pinna.....;)

  Ihanan valoisa teidänkeittiö ja uskon, että pelästyttää kaikki homeet ja vesivahingot.....älä kuitenkaan luovu vanhoista kamoista...uusissa jyllää taas kaikki kemikaalit....

  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eikä?!
   Ihan ihme touhua! Kyllä tuommoisesta saa ja pitääkin sanoa, siinä on turha enää pahoittaa mieltään jos on noin pahasti ryssinyt. Ovat varmaan etukäteen laskuttaneet vakuutusyhtiötä ja sitten kun rahat on saatu, ei ole enää ollut kiire..

   Lempeää viikkoa sinnekin <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥