perjantai 6. tammikuuta 2017

Pikkutytön vaaleanpunainen ihanuus - Minituden uutuudet lastenhuoneessa.

yhteistyössä jollyroom

Heipat lastenhuonesta, tarkemmin Pienimmän huoneesta joka on suunnitelmissa tässä tulevan kevään myötä muuttaa aikuisten makuuhuoneeksi, walk-in vaatehuoneeksi ja kodinhoitohuoneeksi. Isompaa remppaa on siis mielessä ja tämä prinsessa siirtyy meidän nykyiseen makuuhuoneeseen.

Sitä silmällä pitäen lähdin jollyroomin kanssa yhteistyöhön heidän uuden ja ihanan tuotemerkin, Minituden ja lastenhuoneen sisustuksen tiimoilta. Tulevassa uudessa huoneessa on kirsikkapuu -tapetti ja nämä söpöläiset siirtyvät siis luonnollisesti pian sinne.


Meillä on jo jonkin aikaa kärsitty yöllisistä heräilyistä, jotka liittyvät vahvasti aina päivän jännittäviin tapahtumiin ja joita Pienin kuvailee pahoiksi uniksi. Useimmiten ne ovat aikuisten korviin ihan mitättömiä, mutta pienelle isoja juttuja.

Nyt, kun virittelin telttaan unisiepparin ja selitin sen käyttötarkoituksen, samat heräilyt ovat loppuneet. Tai tiedä sitten, ovatko heräilyt loppuneet, mutta Pienin selkeästi uskoo unisiepparin voimiin ja kertoo, ettei yhtään pahaa unta näkynyt!

Isosisko oli myös kovin haltioissaan tuosta siepparista, ovat ilmeisesti koulussa askarrelleet vastaavia ja puhuneet sen voimista. Ja mikäs minä olen siihen mitään sanomaan, että vaikutus on vain kuviteltu. Ehkä näissä on ihan oikeasti voimia!


Vanhat vaaleanpunaiset raitamatot ovat tuntuneet jo jonkin aikaa tunkkaisilta ja olen miettinyt niiden vaihtamista vaaleampiin. Ruutuhyppymatto sopi tarkoitukseen täydellisesti ja sitä ollaankin hypitty eestaas päivittäin.

Pidän muutenkin toiminnallisista ja mielikuvitusta stimuloivista huonekaluista ja asioista, jotka saavat lapset liikkumaan huomaamatta. Vähemmän huomaamatta he kyllä liikkuvat meidän olohuoneessa ja rakentavat kiipeilyratoja sohvista ja nojatuoleista, samoin tikkaat takapihan tammeen ovat edelleen kovassa käytössä.


Näitä valolaatikkoja onkin näkynyt paljon viime vuosina blogeissa, eikä suosiolle taida näkyä vieläkään loppua :) Onhan nuo hauskoja ja tuovat sitä kaivattua yövaloakin huoneeseen. Lastenhuoneen valaistus on minusta kiva muutenkin toteuttaa erilaisilla pienillä valaisimilla suurempien rinnalla ja usein meillä ei olekaan kattovalot lainkaan päällä. 

Kohta viisivuotias on todella kiinnostunut kirjaimista ja kaikesta kysellään "miten tämä kirjoitetaan". Hienosti tunnistaa jo kaikki kirjaimet ja kirjoittaa muutamia sanoja itse. Me lauletaan joka ilta yhdessä unilauluksi tuiki, tuiki tähtönen, jonka sanat tuudittavat uneen nyt valotaulun myötä.

Minä laulan suomeksi ja Pienin aina englanniksi, vähänkö söpöä!

Valolaatikkoon on myös saatavilla lisäosa erilaisista symboleista, jotka kiinnostivat eniten pikku taitelijaa. Hän täyttikin niillä kaikki rivit. "Ihania sydämiä, äiti katso perhonen!"


Erilaisilla seinätarroilla ja kuvioilla on myös helppo muuttaa lastenhuoneen ilmettä tosi pienellä vaivalla ja seinältä sai paikkansa vielä metallinen kettu, joka on ristitty nyt sekin vahtiketuksi.

Mitäs sanotte, eikö olekin söpöjä juttuja?


yhteistyössä jollyroom

2 kommenttia:

  1. Ihania juttuja! Ja, niin söpö huone neidillä!

    VastaaPoista
  2. Onpa ihania juttuja ja tuo tiipii on niin täydellinen! <3 Kiva nähdä millainen huone prinsessalle muotoutuu kun vaihdatte huoneita. :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥