keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Superhelpot ja herkulliset gluteenittomat tähtisämpylät.

Sanotaan, että gluteeniton leivonta on haastavaa ja itse voin hyvinkin allekirjoittaa tuon ajatuksen. Yksikään kakkupohja ei ole vielä(kään) onnistunut, eikä tuotokset ole aina siitä kauneimmasta päästä. 

Leipää olen leiponut ainoastaan valmiista seoksista, sillä noh.. gluteeniton "leipä" ei aina ole niin yksinkertaista, saati maukasta. Sain Helsingin Myllyltä muutamia tuotenäytteitä ja iskin sormeni välittömästi gluteenittomaan kotileipurin kaurapala-ainekseen.

Siis gluteenittomia lämpimäisiä omasta uunista, helposti ja maistuvasti? "Just joo.." -ajatukseni vaihtui tuoreen leivän tuoksun saattelemana "ihan mahtavaksi" ja koululaisen huikkaamaan "onko meillä tuoretta leipää?!" -oivalluksiksi!

Muu perhe syö edelleen gluteenileipää, muuten meillä alkaakin olemaan aikalailla gluteeniton ruokavalio kaikilla aterioilla. Minä kun yritän rimpuilla kaikille sopivaa ruokaa.. Usein ateriat ovat myös munattomia, soijattomia ja maidottomia, muista pikku nyansseista puhumattakaan.

Gluteeniton leipä kaupasta ostettuna on kallista ja itsetehtynä usein kovaa ja oudon makuista. Kiitos Helsingin Myllylle tämän muuttamisesta!


Nämä tähtisämpylät valmistuvat siis pussin ohjeen mukaan, käyttäen suurta tähtimuottia. Ohjeesta poiketen paistoin kiertoilmalla 200c 15 minuuttia ja käytin kuivahiivaa ainoastaan 1/2 pussia. Ehkä ensteks parasta, vaivatonta ja sanoinko jo: hitsin hyvää!


(tuotteet saatu)

6 kommenttia:

 1. Mistä tätä Helsingin myllyn jauhoseosta saa
  Laitatko kuvan tuotteesta
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   kuva ja tuotetiedot löytyy Myllärin sivuilta :)
   Tässä linkki: http://www.myllarin.fi/tuote/myllarin-kotileipurin-kaurapala-aines-gluteeniton/

   Unohdin tekstistä linkit, mutta nyt on korjattu! Pahoitteluni :)

   Poista
 2. niin minkä pussin reseptin mukaan? En löydä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan unohdin tekstistä linkit ja pussikin meni jo paperinkeräykseen :/
   Pahoittelut!
   Tässä linkki tuotteeseen: http://www.myllarin.fi/tuote/myllarin-kotileipurin-kaurapala-aines-gluteeniton/ :)
   Kivoja leivontahetkiä!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, laitan muistiin silloin tällöin on tarvetta gluteenittomiin leivonnaisiin ja nämä on vielä niin kivan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos unelmoiden ja kiva, kun sait idean matkaasi :)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥