torstai 5. tammikuuta 2017

Valkoisen kotimme valkoisia mietteitä - miksi valkoinen on hyvä?

Terveisiä täältä auringonpaisteen, paukkupakkasen ja takkatulen ääreltä! 


Vuonna 2016 päätin lisätä väriä meidän niin kovin valkoiseen kotiin. Teinkin niin pienissä määrin ja lisäksi ostin suloisen vintagesohvapöydän. Nyt kaikki se on mennyttä ja olen palannut takaisin hyvältä tuntuvaan valkoiseen ja vaaleuteen.


Vaikkakaan en seuraa minkäänlaisia sisustustrendejä, vaan teemme ratkaisuja omien tarpeidemme ja mieltymystemme pohjilta, en voinut olla myhäilemättä sille faktalle, että vaaleus on tulossa takaisin. Ei ehkä ihan valkoiset kodit, mutta vaaleampaan suuntaan ollaan menossa.


Mietin eräs päivä, miksi vaaleaan palaaminen sitten tuntui niin hyvältä? Voihan väreilläkin luoda tunnetiloja ja esimerkiksi vihreä helpottaa stressiä ja rauhoittaa. Tulin siihen tulokseen, että valkoinen on oma vihreäni.

Se luo ympärilleen valoa ja harmoniaa. Valkoinen ei ole tylsä ja kylmä, ei varsinkaan persoonaton. Sen eri sävyt ovat hurjan mielenkiintoisia ja kauniita ja täydentävät toisiaan. Valkoinen tekee avarasta tilasta vieläkin avaramman ja luo valoa ympärilleen.

On totta, että valkoisessa näkyy lika ihan eri tavalla kuin vaikkapa harmaassa, mutta kaikki värit likaantuvat käytössä tasapuolisesti. Harmaata ei ehkä tarvitse huoltaa tai pestä niin usein, mutta toisaalta koti ehkä pysyy puhtaampana valkoisen ansiosta..


Valkoinen väri tuo mieleeni onnellisia hetkiä. Valkoiset vaahtopäät merellä, valkoiset kesämekot ja auringossa vaalenneet hiukset. Valkoisen hiekan turkoosia merta vasten. Valkoiset vuorenhuiput ja aurinkoiset pakkashanget. Räsymaton, jonka valkoiset raidat kirkastavat muut värit.

Ehkä se onkin niin, että valkoisen ympäröimänä me muut saamme loistaa ja olla omia itsejämme. Valkoinen korostaa meidän värejä ja erottaa meidät ympäristöstämme. Valkoisen ympäröimänä voi hengittää vapaasti, sillä ympärillä on vain tilaa.

Löytyykö teistä valkoisen ystäviä? Oletteko koskaan miettineen, mikä siinä valkoisessa oikein kiehtoo?


LINKING:

22 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä niin kaunista. Olen itsekin alkanut miettimään valkoisen sisustuksen lisäämistä..siihen kun sopii lisäksi kaikki värit. Ehkä kuitenkin hieman odottelen taaperon kasvamista, ettei paikat heti sotkeentuisi..ja niinhän se on, että olkoon sisustus minkä värinen tahansa niin aina tulee likaa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kyllä me täällä viihdytään <3
   Taapero ja valkoinen on tosiaan aikamoinen yhdistelmä, mutta kun ruoan syö pöydässä ja muistaa pestä kädet ja suun niin ongelmaksi jää enää sata muuta juttua, kuten vuotava nenä :D

   Poista
 2. kaunista, kaunista jne. on myös sanonta, että jos pitää kaiken valkoisena, peittää/haluaa pestä pois kaiken mustan pois sisältään. tiedä noista, mutta ihana koti, huh, olisipa minullakin (haaveissa vain).
  t. annika lempäälästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voisin osiltaan allekirjoittaa tuon.
   Valkoinen saa sisäisen mustan paljon harmaammaksi <3

   Poista
 3. Teillä on kyllä tosi kaunis ja rauhallinen koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Vaikkakin kolmen ipanan kanssa täällä on kaikkea muuta kuin rauhallista ;)

   Poista
 4. Harmoniaa, selkeyttä, raikkautta edustaa valkean eri sävyt minulle. Ne yhdistettynä tumman puun sävyihin ovat meidän vaniljan vaalean kotimme kulmakivet. Tärkeintä on, että kodissaan viihtyy kaikki perheenjäsenet. Teillä viihtyisin minäkin. Totta vaalea koti pysynee siistimpänä tai ainakin vaikuttaa siltä tai sitten sellaisessa asuva pitää siisteydestä. Putipuhdasta pakkaslunta voi hyödyntää ja toivotankin sinulle loistavaa uutta vuotta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tutustumassa blogiisi ja kyllä teillä onkin kaunista ja kauniita huonekaluja <3
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. olen ihannoinut valkoista aina. Jo teininä halusin valkoista ja vaaleaa. Kymmenenvuotta sitten haaveilin valkoisista lattioista ja minua pidettiin ihan hölmänä jopa rautakaupassa, kun kyselin valkoisen laminaatin perään; ei sellaisia ikinä tule ;)
  No nyt on valkoista, lattioissa, seinissa, katossa, sohvassa...kaikessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minäpä oli pyökin ystävä :D

   Sä olet selkeästi ollut aikaasi edellä, niinkuin kaikki klassikot <3

   Poista
 6. Ihana koti! Kertaalleen kyselin mikä lattia kyseessä. Mahdatko muistaa? Täys remontti uuteen kotiin tulossa.. terv Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia <3

   Vastailinkin (tosin myöhässä) kommenttiisi, etten ole kyllä yhtään varma mikä lattia meillä on. Emme siis ole itse tätä remontoineet niiltä osin.. Mutta!
   Osaan arvailla sen olevan tämän: http://www.bauhaus.fi/laminaatti-northern-light-8-mm-kl32.html
   Sen verran monta bauhausin muovikassia ja maalipönttöä siirtyi kaupassa meille ;)

   Poista
 7. Mä itse pidän todella paljon valkoisesta ja sitä meilläkin on paljon, ja muita luonnonsävyjä. Värivärit eivät tunnu omassa kodissa niin hyviltä, paitsi tyttären huoneessa.

  Teillä on todella kaunis koti, eikö valkoisuus tee siitä yhtään kliinistä. Teillä on kuitenkin niin kauniita elementtejä käytetty ja puun sävyjäkin löytyy <3

  Huomasin, että olet pistänyt pinnatuolit pois, nuo tuolit on munkin lempparit, kauniit ja niin hyvät istua. Samat löytyy meiltäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Taija <3

   Tosiaan ne värivärit eivät vain tunnu hyvältä, paitsi laillasi lastenhuoneessa. Lastenhuoneet saavat olla värikkäitä ja asujiensa näköisiä!

   Tosiaan myin pinnatuolit pois ja palasin noihin vanhoihin. Nekin olivat meille ne oikeat kuitenkin, onneksi säästin :) Mutta oikeastaan mulla on ihan syykin niiden ja muun vintagen myymiseen pois ja siitä on tulossa postaus lähiaikoina :)

   Poista
 8. Kaunista on teillä, vaaleaa ja valoisaa. Meillä ei ole valkoista, murretuilla sävyillä mennään täällä. Ihanaa kun on erilaisia koteja. Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset kodit ovat ihania ja niissä asuu erilaisia ihmisiä <3
   Minua valkoinen rauhoittaa ja saa olon seesteiseksi, toisilla taas värit energisoivat ja tuovat sitä hyvää oloa :)
   Ihanaa viikonloppua sinnekin ja hei.. teillä on superihana koti <3

   Poista
 9. Jäipä teiltä kauniita kukkia katseltavaksi vielä loppiaisenakin.. Valkoinen on tosiaan helpompi pitää puhtaana, kuin muut värit. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, nuo hyasintit päättivät kukkia vasta joulun jälkeen!
   Vaan mitäpä siitä, sillä tykkään niistä sipuleista ja aluista tosi paljon <3
   Ritarinkukka venähti vähäisestä kastelusta huolimatta liian pitkäksi ja päätyi sidottuna leikoksi :)

   Poista
 10. Valkoinen on kaunis. Vähäsen harmittaa, ettei kolme vuotta sitten remontoidessamme maalattu seiniä valkoisiksi. Silloin valkoinen kyllästytti. Mutta voi kuinka puhdas se olisikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä itse taas miettii, miten kiva olisi vaikka keltainen seinä ja sitten muistaa, että olisihan se kiva hetken :D Mutta toisaalta on meillä värejäkin, tapetit ovat vaaleita, mutta värikkäitä :D

   Poista
 11. Teillä on todella kaunis koti!<3 Valkoinen ja kodikas, ei tippaakaan kylmä! Viime kesän asuntomessuilla oli yksi koti, joka oli mielestäni kylmä liian valkoisuuden vuoksi. Lisänä oli lähinnä kromia ja vähän mustaa...Minusta ruskea ja puunväri, sekä harmaa antavat kummasti lämpöä valkoiseen.<3 Meillä on monta tummaa seinää, mutta toisaalta kaikki muut seinät ovat puhtaanvalkoisia. En ole kokenut, että tummat seinät pimentäisivät meidän kotia, kun on isot ikkunat ja muuten vaaleaa.
  Ripaus vihreää ja elävää on aina paikallaan joka tapauksessa!<3

  VastaaPoista
 12. Valkoinen on raikas,puhdas ja valoisa.Muut värit näyttävät upeilta sitä vasten.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥