keskiviikko 25. tammikuuta 2017

ViaEsca, matka itseeni ja ruokaan osa 1 - Mikä on ViaEsca ja kehonkoostumusmittaukseni tulokset.

yhteistyössä viaesca

Olen odottanut tätä hetkeä viime syksystä saakka, kuin kuuta nousevaa! Sain yhteistyöehdotuksen ViaEscan Annalta, josko haluaisin kokeilla heidän tulevaa palveluaan. Yhtä kauan, kuin he hioivat ohjelmansa yksityiskohtia, sain minä vuorostani aikaa makustella asiaa ja tutustua konseptiin.

Tämä vilahtikin instagramissa viime viikolla, kun nappasin kuvan ohjelmaan kuuluvasta Polarin A360 aktiivisuusrannekkeesta. Sen tehtävänä on seurata päivittäistä liikkumistani, sekä kalorinkulutustani.


Mikä ViaEsca sitten on? Se on matka itseeni ja ruokaan, sen tarkoitus räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin. Voit halutessasi laihduttaa ja hakea pysyvästi terveellisiä elämäntapoja tai omalla kohdallani toteutuvaa oikeaa ateriarytmiä, oikean kokoisia annoksia ja ravitsemuksellisesti oikeanlaista ruokavaliota. En siis laittanut rastia ruutuun: haluan laihtua.

Miksi minulle? Olen maailman surkein syöjä. Otetaanpa esimerkki aikalailla peruspäivästäni: aamupalaksi kaksi kuppia kahvia ja yksi kokonainen leipä (eli esimerkiksi sämpylän molemmat puolet). Päälle oivariinia niin, että jää hampaanjäljet ja superpaljon ihanaa kermajuustoa tai vastaavaa.

Esimerkkilounas normaalista päivästäni: en syö lounasta, kuin äärimmäisen harvoin. Usein silloin jää aamiainen syömättä. Ateriarytmini ei myöskään tunne välipaloja. Päivällisen syön lasten kanssa noin 16-17, riippuen päivän harrastuksista ja usein lautaseni on ääriään myöten täynnä.

Iltapalaksi mielellään karkkia ja tai sipsiä sängyssä. Huuhdotaan alas mielellään zero colalla. Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

Olen syönyt näin suurinpiirtein koko aikuisikäni. En tunne nälkää kovinkaan usein ja silloin kun nälkä yllättää, syön mikäli se sopii aikatauluihin. Ei kuulosta hyvältä, eihän?


Tähän ohuesti liittyen aloitin viime viikolla fustra tunnit ja minulle tehtiin kehonkoostumusmittaus. Normaalisti mittaus tehtäisiin kuuluen ViaEscan palveluun (ryhmä- ja yritysvalmennuksissa), mutta ajallisesti tässä olisi ollut kolmisen päivää eroa, joten luotimme jo otettuihin testeihin. Laite olisi ollut sama, eli Tanita.

Omat tulokseni: ikä 34 -vuotta, pituus 160cm ja paino 54kg. Rasvaprosentti 23%, bmi 21,1, perusaineenvaihdunta 1245 kcal, viskeraalinen rasva 2, metabolinen ikä 19. Tässä tärkeimmät, loput näet halutessasi kuvista. En omista mittanauhaa, mutta aion hankkia sen myös huvikseni tänään, jotta saan seurattua hyvän ruokavalion mahdollisia vaikutuksia kehooni. Vaa'alla aion käydä myös aamuisin, joka onkin laihduttaville ohjeena.

Olin itse yllättynyt monesta asiasta, eniten kuitenkin perusaineenvaihdunnan vähäisyydestä. Positiivisen yllätyksen toi metabolinen ikä, joka on loistava, sekä viskeraalinen rasva, joka on vielä parempi! 

Rehelisesti sanottuna pelkäsin tuloksia ruokavalioni perusteella, mutta myös tuuriliikkujana. Kuvittelen liikkuvani paljon, mutta aktiivisuusmittari sanoo ihan jotain muuta. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle ja kun ViaEsca päättyy kohdallani 21. päivän kuluttua, sovimme ottavamme uuden testin.


ViaEscan matka on mahdollista tehdä kahdella eri tavalla: ruokakassit kotiin toimitettuna tai itse kaupassa käyden. Minä pääsen testaamaan ruokakassipalvelua, mikä onkin herättänyt mielenkiitoa jo muutamassa ystävässäni. Kyseessä on siis ruokakassi, joka sisältää aterioihin tarvittavat raaka-aineet kotiovelle toimitettuna.

Eilen iltapäivästä sain siis kolme kassia. Yhdessä oli kuiva-aineet ja perustarvikkeet, kuten pastaa, hiutaleita jne. Kahdessa muussa tuoretuotteet ja muutama pakaste. Kasseja purkaessani kiinnitin huomioni raaka-aineiden tuoreuteen ja päiväyksiin, jotka olivat kunnossa. Perustuotteissa oli myös huomattava määrä luomua. Oma tuotteeni ovat gluteenittomia ja laktoosittomia, mutta ruokavalio on mahdollista saada myös "tavallisena" eli sisältäen gluteenituotteita.

Päivän ateriat valmistetaan reseptien mukaan, jotka saa halutessaan lähetettyä sovelluksesta sähköpostiin. Sovellukseen merkitään syödyt ateriat, mahdolliset extrakalorit ja viinilasilliset (kyllä, minulla on käytössäni 500 kcal/viikko ja voin syödä halutessani tuhmasti tai nauttia viiniä).

Sovellus ja aktiivisuusranneke puhuvat toistensa kanssa ja ranneke tuleekin yhdistää puhelimeen aamuisin. Näin edellisen vuorokauden tiedot päivittyvät ja minä taas saan puolen päivän aikoihin raportin siitä, kuinka on mennyt.

Alkufiilikset vaihtelevat positiivisesta jännityksestä kalorikauhuun. Entä jos näin isoilla määrillä painoa tuleekin lisää? Olisiko sittenkin pitänyt laittaa se rasti ruutuun? Miten kehoni reagoi ja entäs jos kaikki terveysgurut ovatkin oikeassa? Näitä kysymyksiä jään pureskelemaan..


10 kommenttia:

 1. Hei tosi mielenkiintoista!! Odotan jo lisää :) multa löytyy sama polar ja oon ollu tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään alkaa kolmas päivä ja täytyy sanoa, että on mielenkiintoista.
   Mä olen aiemmin suhtautunut ruokaan poltto- ja nautintoaineena ja nyt jo huomannut muutoksia ja uusia ajatuksia :)
   Toi polar on ihan huippu!

   Poista
 2. Oi,toi ois unelma! Ei tarvitsisi miettiä, mitä tekee ruuaksi ja paljonko syö kulutukseen verrattuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä!
   Ja joka päivä mittari ja sovellus synkataan ja saan raportin, että miten on mennyt!

   Poista
 3. Olen myös ViaEsca "matkalla" ja tykkään💚. Hyviä ja erilaisia ruokailuja😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että olet tykännyt :)
   Nuo ruoat ovat ihan käsittämättömän hyviä! Tosi onnistuneita reseptejä :)

   Poista
 4. Oi, kuulostaapa mielenkiintoiselta! Kyllä omassakin ruokavaliossa ja elämäntavoissa olisi kohennettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti meillä kaikilla on, mutta onneksi kenenkään ei tarvitse olla täydellinen <3
   Omalta osin tämä vaikuttaa eniten varmasti oikeanlaisen ravinnon ja ruokarytmin saavuttamiseen :)

   Poista
 5. Wau! Tuollaisen "paketin", jossa huolehditaan ns. kaikki osa-alueet, mäkin tarvitsisin! Yleensä jos itse keskittyy yhteen osa-alueeseen, vaikkapa ruokaan, niin yleensä se on mulla pois jostain muusta. En osaa koota niitä palasia niin, että kaikki olis balanssissa.

  Eli: Wau! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ns. "idioottivarma" :D
   Ja kun ruokien raaka-aineet vielä tuodaan kotiovelle, voi vaan heittäytyä ammattilaisten haltuun :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥