keskiviikko 1. helmikuuta 2017

ViaEsca ruokavalioremppa - ensimmäisen viikon fiilikset.

kaupallinen yhteistyö viaesca

Ensimmäinen viikko on nyt takana, miten on mennyt? No kiitos, ihan hyvin! Olen nauttinut äärettömän hyvistä ruoista, reiluista annoksista ja huomannut sekä sisäisiä, että ulkoisia muutoksia. Lähtötilanteen ja mistä tässä oikein on kyse, voit lukea aiemmasta postauksesta.

Tavoitteeni ei ollut laihduttaa, vaan saada järkeä syömisiini. Alkupaino 54kg ja nyt tänään 53,3kg. Muutosta -700g/vko. Isoimman muutoksen olen huomannut kehossani ulkoisesti ja se on kiinteytyminen.

Selluliitti on saanut kyytiä isosti ja kropan muokkautumisen todella huomaa. Tokihan siihen vaikuttaa myös liikunta, jota on ollut jossain määrin päivittäin. Aktiivisuusmittarin täysiä lukemia en ole saavuttanut kuin kerran viikon aikana.

Pelkäsin, että tämä jatkuva syöminen nostaisi painoani ja siinä olen ollut täysin väärässä. Pelkäsin, että minulla on jatkuva nälkä tai että en vain pysty syömään vaadittuja määriä. Nekin molemmat ennakkoajatukset ovat kumoutuneet.


Ateriat ovat olleet hyvän kokoisia, hyvän makuisia ja en tunne nälkää niiden välillä. Vaikkakin olo on täysi, se ei ole aiemman ähkyn tuntuinen vaan hyvinkin kevyt. Täysi vatsa, muttei turvoksissa. Ei ole nälkä, eikä vatsa ole ilmapallo.

Ateriat koostuvat huomattavasta määrästä kasviksia, kanaa ja kalaa. Punaista lihaa on ollut ainoastaan borsch -keiton pororouheessa.

Kaksi kertaa viikossa toimitettavat ruokakassit ovat tulleet ajallaan ja aika on ollut joustavasti sovittavissa. Kassit sisältävät edelleen tuoreita ja hyvänlaatuisia raaka-aineita tarpeeksi pitkillä päiväyksillä.

Osa aterioista on isompitöisiä (esimerkiksi maa-artisokan kuoriminen), mutta se korvaantuu seuraavana päivänä. Ohjeessa pyydetään jättämään puolet annoksesta seuraavan päivän lounaalle. Aamuisessa smoothiessa saattaa olla sama pyyntö iltapäivän välipalaa varten.

Ateriat myös vaihtelevat ja esimerkiksi aamiainen voi olla smoothie, munakas, leipä, puuroa.. Muutamia reseptejä pääset kurkkimaan ViaEscan sivuilta myös ilmaiseksi TÄSTÄ.


Mitä sitten kaipaan? Pizzaa, ehdottomasti rasvaista ja juustoista pizzaa. Isoja määriä irtokarkkeja ja pihviä punaviinin kanssa. 500 extra kcal käytin kuluneena viikonloppuna lasilliseen puna- ja valkoviiniä, metvurstiin ja levitteeseen leivän päällä, sekä rasialliseen salmiakkia. 

Huomasin itsestäni, että etsin mahdollisimman vähäkalorisia vaihtoehtoja, jotta saisin syödä huonosti mahdollisimman paljon. Laskin kaloreita, kuin pahimpina syömishäiriövuosinani, ärsyynnyin, tunnistin tämän itsessäni ja päätin kerätä itseni uudelleen kasaan.

Tyttöjen sunnuntaisessa jengi-illassa katsoin, kun muut söivät herkkuja ja tunsin tietynlaista rauhaa. Minulle ei tulisi vatsa kipeäksi, ei huonoa oloa, eikä morkkista.

Ihan helppoa tämä ei ole ollut, mutta kokonaisvaltainen hyvä olo ja näkyvät muutokset tsemppaavat. Tuntuu hyvältä, kun joku käy puolestani kaupassa ja kokoaa terveellisen kokonaisuuden. Minulle jää enää toteutus.

Tämän hetken fiilikset 90% jees, 10% kiukuttaa. Pahin vaihe oli eilen, kun koin henkisiä vastoinkäymisiä ja teki mieli lohduttaa itseään karkilla. Lohdutin puhumalla, se oli ehdottomasti parempi näin jälkiviisaana.

Viikko 2 alkakoon!


(yhteistyössä viaesca)

4 kommenttia:

 1. Mukava kuulla kuulumisiasi. Täällä alkoi myös ruokavalioremppa ja liikunta siinä toki samalla vuoden vaihteessa. Sairastelu teki pienen paussin, mutta nyt taas yritetään ottaa niskasta kiinni ja ryhdistäytyä uudelleen. Ei ole helppoa! Ehkä jos tavoitteena olisi painonpudotus, olisi ryhdistäytyminen helpompaa. Mutta, nyt kun haen itselleni hyvinvointia, on kaikki ihan omasta viitsimisestä kiinni. :) Nuo irtokarkit kun ovat niin hyviä! :)
  Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastelu on kyllä tylsää ja usein tuo ikävän tauon hyvin alkaneeseen treeniin :(
   Toivotaan, että parannut pian ja saat hyvästä pohjasta ponnistettua taas ylös!
   Tsempit myös sinne <3

   Poista
 2. Tiukoissa dieteissä on aina se harmillista kun sosiaalisissa tilanteissa ei ole oikein mitään sopivaa tai kohteliasta toimintatapaa kun muut herkuttelevat. Pitää vain itselle ottaa se sopiva asenne, jolla sitten pärjää...

  Kiva lukea kokemuksia! :) Lohdutuksena usein keitän hyvää teetä karkkiherkuttelun sijaan, se no yleensä aika toimiva keino kun saa jotain "tekemistä" mutta ei kumminkaan huonosta. Puhuminen on kyllä toinen hyvin toimiva keino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta!
   Esim ne patukka/soppa/lisäravinne dieetit on aika hankalia :/
   Mä olen tän ViaEscan kanssa ollut tosi tyytyväinen, koska ruoka on oikeaa ruokaa ja tosi hyvin sovellettavissa niiden +500 kcal/vko myötä :)
   En ole muutoinkaan kova syömään juhlissa, mutta ranskalaiset ja sipsit on mun heikkous :D Tee ja puhuminen toimii myös!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥