maanantai 10. huhtikuuta 2017

Viikonlopun puutarhasulkeiset.

Aurinkoista maanantaita! Meillä meni viikonloppu samoissa tunnelmissa mihin messupostauksessa jäätiin, eli pihalla. Lähinnä todettiin että sen minkä jättää syksyllä taakseen, löytää keväällä edestään, tarkemmin nurmikolta. 

Toisaalta ihan hyvä juttu, sillä kaikki tammenlehdet ovat maatuneet talven ajan hangen alla ja ovat nyt valmista materiaalia käytettäväksi lavapenkeissä, joita eilen aloin perustamaan. Tänään onkin sitten vierailtu puutarhaliikkeessä siemenpuuhissa ja nyitty koiran hampaiden välistä tomaatintaimia..

Silti täytyy myöntää, että nautin edelleen pihahommista ja ison, suojaisan pihan tuomista eduista yhtälailla kuin välillä valitan sen suomista töistä. Edes rennon letkeä puutarha ei tule hoitamatta, joten työtä kyllä riittää.. :)

Joka kevät ja kesä saan kuitenkin taas lisää ajatuksia ja ideoita ja toteutan niitä pikkuhiljaa, ja samalla rakennan minun ja meidän näköistä ympäristöä 


Viikonloppuna avasimme myös grillikauden pihalla ja toki talkoisiin sopivasti nautimme terassilla pullakaakaot. Tällä kertaa suoraan kaupan pakastealtaasta ja maistui kuulemma vähintäänkin yhtä hyvälle kuin itsetehdyt :)

Pihahommissa taitaa kyllä ihan kaikki maistua paremmalle, oli ne sitten pakastimesta tai omasta uunista.. 

Muut grillin antimet jätimme suosiolla sisälle, sillä keväinen taivas antoi aika-ajoin lunta ja välillä taas aurinkoa ja vettä vaihdellen. Terassin katetulla osiolla on vielä sohvat pinottuna ja pehmusteet varastolla, ne voisikin kaivaa nyt pääsiäisenä esiin.


Kasvihuone heräilee tässä pikkuhiljaa talvihorroksestaan ja osa polttopuista onkin jo siirretty pois säilytyksestä. Tällä hetkellä siellä kasvaa vasta narsissit ja orvokit, mutta koska avomaallakin mansikka heräilee, voisin muutaman taimen siirtää niistä tänne sisälle ja katsoa mitä tapahtuu!

Virittelin jo lämpömittarin sinne antamaan osviittaa yölämpötiloista. Enkä millään malttaisi odottaa taimien istutusta!

Narsissin sipulit kaivan kukinnan jälkeen etupihalle, samoin helmililjat. Muistakaahan, että ne kukkii taas ensi keväänä uudestaan penkissä ja kannattaa ehdottomasti säästää. 

Haha, minä antamassa puutarhaneuvoja, tulipa tämäkin nähtyä :D Missäs vaiheessa teidän puutarhahommat ovat? Ihanaa uutta viikkoa!


2 kommenttia:

 1. Ihana viikonloppu teillä ollut. Täällä aloiteltiin hieman samoissa puuhissa, aika märkä vaan tuo piha vielä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan nurmikko on kyllä paikka paikoin aikamoista löllöä.. Nyt pitäisikin heitellä sinne kalkit, kun satelee välillä!
   Kivoja pihahetkiä <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥