maanantai 8. toukokuuta 2017

Maailman paras munaton pannukakku.

Maanantaimoikat! Meille tupsahti tänään tupa täyteen ipanoita koulun jälkeen, tyttökavereita ja kaverityttöjä :) Olin juuri ehtinyt miettiä mihin käyttäisin jääkaapista päiväysmaidot, mutta mikäpä olisi parempi vaihtoehto välipalalle kuin pannukakku.

Olen yrittänyt pitää jääkaapissa first in - first out periaatetta, mutta ainakaan toistaiseksi jälkikasvu ei ole välittänyt tuon taivaallista päiväyksistä. Olen yrittänyt jopa piilottaa nuo pidemmän päiväyksen maidot, mutta ilmeisesti nimenomaan se houkuttaa kaivamaan ne entistä hanakammin esiin :D


Aiemmin tein pannukakun aina "maailman parhaan pannukakun" ohjeella, mutta Pienimmän muna-allergian myötä olen päätynyt kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Olen joskus tehnyt myös -ton -ton pannaria, mutta rehellisyyden nimissä maidoton, munaton ja gluteeniton pannukakku ei ole kovin hyvää. Varsinkin, jos on olemassa vertailukohta.

maailman paras pannukakku


4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100g sulatettua margariinia
(jos käytät voita, älä lisää suolaa erikseen)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja jäähdytetty margariini tai voi. Paista 200°c noin 30 minuuttia. Tämä on todella nimensä mukainen maailman paras pannukakku!


maailman paras munaton pannukakku


4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
8 dl maitoa
100g sulatettua margariinia

Mittaa kuivat aineet ja lisää maito, sekä margariini. Paista kuten tavallista pannukakkua ylempänä.


Pannukakkuja on tosiaan meidän arvovaltainen raati aikansa maistellut eri ohjeilla tehtynä ja nämä kaksi ovat jääneet vakkariresepteiksi. Gluteenittomaan pannariin en ole löytänyt vielä sitä "täydellistä" ohjetta, mutta toisaalta onpa noita muitakin gluteenittomia herkkuja tarjolla :)

Makoisaa maanantaita ihanat!


6 kommenttia:

  1. Gluteenittoman pannarin olen itse Farina-lettujauhoseoksesta, siitä ainakin tulee hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä!
      Siitä jauhoseoksesta olen tehnyt joskus lettuja, joten miksei pannariakin :)
      Kaikille sopivaa pannaria vaan ei kannata tehdä, siis että jättäisi tästä gluteenittomasta vielä munat pois. Ei vaan toimi :D

      Poista
  2. Siis täh? Jättää vaan munat pois ja tulee yhtä hyvin pannari vai? :D Ohhoh! Tarvii ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähtökohtaisesti joo :)
      Ei ihan alkuperäisen tasoa, mutta melkolailla!
      Pikkasen kannattaa katsoa paiston perään, kun tämä ei ihan vastaavasti hyydy uunissa :)

      Poista
  3. Kuulostaa niin tutulta, uudemmanpäivän maidot katoaa nopeasti jääkaapista. :) Onneksi on pannukakku, johon saa näppärästi "vanhat" maidot käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puurot toimii myös, mutta eivät ole kyllä yhtä suosittuja meidän perheessä.
      Tai siis onko kukaan kuullut lasten koskaan juoksevan keittiöön ja hihkuvan "jee, puuroa!" :D

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥