perjantai 5. toukokuuta 2017

Tee itse rentouttava ja luonnonmukainen kasvonaamio helposti ja nopeasti - ainekset keittiön kaapeista.

Viikonloppu kolkuttaa jo ovella ja mikä olisikaan ihanampi tapa rentoutua perjantai-iltana, kuin itsensä hemmotteleminen. Hemmottelu tarkoittaa jokaiselle meistä eri asioita ja yksi omista lemppareistani ovat naamiot.

Olen jo jonkin aikaa miettinyt siirtyväni enemmän ja enemmän käyttämään luonnonkosmetiikkaa, varmasti ainoa mikä tässä pidättelee on omat ennakkoluuloni. Sampoot ja hoitoaineet eivät ole tehokkaita, voiteet eivät imeydy ja ties vaikka mitä. Pitäisi vain olla rohkeampi!

Löysin keittiön kaappeja siivotessani pian parasta ennen päiväyksensä saavuttavan avaamattoman kookosmannan. En ole koskaan oikein keksinyt sille käyttötarkoitusta, mutta nyt päätin sekoitella ihan omaa kosmetiikkaa.


Kookosöljyllä on monia käyttötarkoituksia ja usein olen törmännyt myös sen käyttämiseen kauneudenhoidossa. Itseasiassa eräs ystäväni käyttää sitä aikalailla päästä varpaisiin. Jos sinulla ei ole siis kookosmannaa, käytä öljyä. Todennäköisesti se sopii tähän vieläkin paremmin!

Olen myös lukenut kookosöljyn olevan antibakteerinen, joten uskoisin sen vähentävän ihon epäpuhtauksia ja niistä aiheutuvia tulehduksia.

Kaurahiutaleita on myös käytetty pitkään myös ulkoisesti ja kauralla onkin esimerkiksi ihoa heleyttäviä ominaisuuksia. Kylpyvedessä se pehmentää ihoa ja kevyesti ihoon pyöriteltynä myös kuorii.

Laventelin hankin aikoinaan rauhoittamaan vauvan iltakylpyhetkiä ja tähän rentouttavaan kasvonaamioon se käykin mainiosti. Rentoutuksen lisäksi laventelin on sanottu tasapainottavan mieltä ja lisäävän univalmiutta.


Sekoita keskenään siis kookosöljyä, kaurahiutaleita ja 1-2 tippaa eteeristä laventeliöljyä ja hiero kevyesti kasvoille. Anna vaikuttaa vähintään 15 minuuttia, mieluusti 30. Voit käyttää samaa seosta myös rentouttavaan jalkakylpyyn sekoitettuna lämpimään veteen tai hierottuna jalkoihin sellaisenaan.

Pese pois lämpimällä vedellä tai vain pyyhi kostealla pyyhkeellä. Varsinkin yötä vasten tuo pyyhkeellä puhdistaminen jättää hieman enemmän öljyä iholle vaikuttamaan kauneusunien ajaksi.


Iho on naamion jälkeen suloisen pehmoinen ja kosteutettu. Säännöllisesti käytettynä tämä vähentää kuivan ihon hilseilyä ja se on ainakin itselläni tarpeen!

Kärsin pintakuivasta ihosta, jossa on aika ajoin epäpuhtauksia. Lisäksi kasvojeni iho on kovin epätasaisen värinen ja talven jälkeen elottoman samea.

Ottaisin mielelläni vastaan hyviä vinkkejä luonnonkosmetiikasta ja näistä itse valmistettavista kosmetiikkatuotteista. Toki on hyvä muistaa, että mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle :) 

Suloisia rentoutushetkiä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥