keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Tiedän missä olet - testissä North 13.5 GPS kello

Olemme jo jonkin aikaa miehen kanssa puoliksi leikillämme puhuneet lasten "siruttamisesta". Olisi niin kätevää nähdä reaaliaikainen sijainti silloinkin, kun puhelimen akku on loppunut pelaamisesta johtuen. Tai silloin, jos ei ole vielä puhelinikäinen ja matka lähipuistoon on lyhyt ja turvallinen, muttei näköetäisyydellä.

Lapsimessuilla törmäsinkin yhteen gps-paikantimeen ja juttelin esittelijän kanssa pitkät tovit kiinnostuneena. Ihan mahtava sattuma oli tämän jälkeen, kun sain yhteydenoton Jollyroomilta, josko haluaisin testata heidän gps-kelloaan meidän lapsilla. Ehdottomasti! Olihan tästä ollut jo pitkään puhetta..


North 13.5 GPS toimii yhteistyössä älypuhelimen kanssa. Kello vaatii sisälleen sim -kortin, mutta kortti voi olla vaikkapa prepaid :) Itse hankin tuohon edullisimman, neljän euron hintaisen kortin kioskilta. Puhelimeen ladataan sovellus ja yhteistyö voi alkaa.

Oma alkuni kellon kanssa oli hieman kankea, mutta kun löysin suomenkieliset käyttöohjeet, niin johan helpotti. Sim -kortista asetettiin pin -kysely pois päältä ja tämän jälkeen kello toimii mainiosti.

Kaikki tarvittava tieto syötetään sovellukseen, esimerkiksi ihan kellonajasta lähtien. Sovellus taas ilmoittelee sitten, missä liikutaan, onko lapsi kulkenut vaikkapa turvarajan ylitse tai onko kello otettu pois kädestä.


Mihin GPS -kelloa sitten tarvitsee? Kello on loistava vaikkapa eskarilaiselle, joka laajentaa pikkuhiljaa leikkireviiriään, mutta ei omista vielä kännykkää. Moni vanhempi kun ei halua hankkia puhelinta pienemmälle lapselle esimerkiksi pelien vuoksi.

Kelloon, tai siis sovellukseen on mahdollista määrittää ns. turvaraja lapselle, jonka ylittäminen lähettää hälytyksen vanhemman puhelimeen. Sovellus laskee aktiivisuusmittarin lailla myös askelia ja tutkii jossain määrin myös unta.

Jalanjälki -kohtaa painamalla voit myös seurata kellon tarkkuudella lapsen kuljetun reitin. Kellosta löytyy myös hätänappi, jota painamalla lapsi voi ilmoittaa joutuneensa ikävään tilanteeseen, siis vaikka sitä puhelinta ei olekaan. Minusta huippukätevää!

Pelkäsin aluksi, että sos -nappia painellaan jatkuvasti ja minun puhelimeni huutaa.. :D Selitin kuitenkin, että se nappi on oikeita hätätilanteita varten, vähänkuin hätäkeskukseenkaan ei saa huvikseen soittaa ja yllätyin jopa, miten hyvin tämä meni perille.


Tuo kellon pinta ja oman kamerani linssisuodin eivät oikein tehneet yhteistyötä, enkä saanut näyttöä teille näkyviin, mutta sen näkee esimerkiksi Jollyroomin sivulta, josta löytyy muutama muunkin merkkinen gps -kello :) Siinä on digitaalinen näyttö ja ainakin meillä isommilla lapsilla on ollut helpompaa opetella kelloa näin.

Lyhyen käytön jälkeen olen ollut todella tyytyväinen kelloon ja jotenkin se todella tuo tietynlaisen turvan tunteen. Lapsi sen sijaan on ollut aivan ihastuksissaan jo pelkästä kellosta! Saati sitten kellon monista, mutta simppeleistä toiminnoista. Olen myös saanut puhelimeeni muutaman hassun ääniviestin häneltä 

Ja juuri viime viikolla juttelin erään ystäväni kanssa tästä kellosta, kun hän mietti nimenomaan lapsen reviirin laajentamista, mutta kipuili sitä, ettei ole kännykkää. Tässä siis myös sinulle näitä tietoja ja käyttökokemuksia :)

Erittäin toimiva väline, josta saa turvaa sekä lapsi että vanhempi :)


(*kello saatu bloginäkyvyyttä vastaan)

29 kommenttia:

 1. Aika isolta näyttää pienessä kädessä. Onko painava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vähän mokkulalta :)
   Kello painaa 40g, punnitsin sen juuri keittiövaa'alla, eli on kyllä tosi kevyt!

   Poista
 2. Samaa siruttamista olemme miettineet miehen kanssa. Täytyykin tutustua tuohon kelloon tarkemmin. Kiitos vinkkauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on tosiaan muutama erilainen ainakin tuolla Jollyroomilla mihin kannattaa tutustua, hirmuisen kätevä! Tänään just esittelin tuon appin toimintaa :)

   Poista
 3. Mun kaveri kanssa vinkkasi tästä ja täytyy selvittää toimiiko myös täällä Irlannissa, koska tämä olisi meidän pojille tosi kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa en näkis syytä miksi ei toimisi.. siitä sovelluksesta kun valitaan alue missä toimii, mulla on eurooppa/afrikka :D Mutta kannattaa toki kysyä ensin!

   Poista
 4. Kuulostaapa hyvälle, todella kätevä! Ja mitkä ihanat kuvat neidosta <3

  VastaaPoista
 5. Näyttää ja kuulostaa erittäin kätevältä, meillä on kännykkä eskarilaisella käytössä, mutta eihän se suurimmaksi osaksi mukana kulje, kun ei ole juuri osoittanut (onneksi) kiinnostusta puhelinta kohtaan. :) Tämä voisi olla siispä meillekin hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri vastaaviin tilanteisiin sitä minäkin olen miettinyt :)
   Ja tosiaan sovellus ilmoittaa vanhemman puhelimeen, mikäli kellon irroittaa ranteesta!

   Poista
 6. Hei! Saanko kysyä linkkiä niihin Suomen kielisiin ohjeisiin? Itse olen yrittänyt etsiä mutta en ole löytänyt. Kello tuli tänään postista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   sain ne itse sähköpostiin pdf:nä. Voin lähettää ne sinulle myös jos vaikka laitat sähköpostia! Uskoisin myös, että Jollyroomilta saa ne pyydettäessä :) On huomattavasti helpompi käyttää :D

   Poista
 7. Hei! Meilläkin tämä kellon käyttöönotto just käynnissä ja sun ohjeilla sain tuon sim-kortin toimimaan! En mistään keksinyt miten tuohon kelloon olisi tuon pin-koodin saanut syötettyä, mutta käytinkin sen sitten puhelimessa ja poistin pin-koodin kyselyn! Kiitos!
  Noita suomenkielisiä ohjeita myös kaipailisin - varmasti helpottaisi käyttöönottoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tylsää, ettei ne ole siinä mukana..
   Voin laittaa sinullekin, mikäli löydän ne :)
   Hyvä, että vinkistäni oli apua!

   Poista
 8. Osaatko sanoa, saako kellotaulua muutettua? Tämä kello kiinnostaisi ominaisuuksiltaan, mutta meidän tyttö haluaisi ehdottomasti peristeisellä kellotaululla olevan kellon. Eli numeroilla ja viisareilla :) Kiitos jo vastauksestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   en usko että sitä saa analogiseen muotoon :(

   Poista
 9. Hei, mistä löysit tuon suomenkielisen käyttöohjeen? Lähinnä mietin kuinka kellolla pystyi soittamaan siihen tallennettuihin numeroihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, sain sen sähköpostitse asiakaspalvelusta :)
   Jos löydän sen vielä postista, voin lähettää myös sinulle!
   Ohje oli tallennettuna läppärilleni, mutta koneen hajottua meni kaikki tiedostot.. :/

   Poista
 10. Moi!
  Jollyroom ei pahemmin ole vastaillut, löytyykö keltään lähettää ohjeita minulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan :(
   Laitatko mulle sähköpostia lapetiteblogger (a) gmail com ja laitan ohjeet tulemaan sulle!

   Poista
 11. Moi ! Vieläkö sinulta löytyy nuo suomenkieliset ohjeet ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,.löytyy kyllä!
   Laita tähän sähköpostisi tai lähetä minulle sähköpostia lapetiteblogger (a) gmail com niin laitan tulemaan :)

   Poista
 12. Hei meillekin hommattiin tämmöinen ranneke, mutta laitteen asennus stoppasi siihen ettei mistään löydy ID numeroa jolla saisi appin toimimaan :-( Laitoin Jollylle sähköpostia muttei sieltä ole vastattu. Tekisi mieli jo lähettää takaisin. Ärsyttävää säätöä. Ollaan huomenna lähdössä Kroatiaan kahdestaan tyttären kanssa ja olis ollu enemmän kun tärkeää saada toi toimimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kurjaa, että sieltä ei olla vastattu :(
   Joka tapauksessa rentouttavaa matkaa teille ♥

   Poista
 13. Me tilattiin kanssa tämä ranneke muttei kellon mukana tullut ID numeroa millä sais sen appsin aktivoitua. Jollyroom ei vastaa :-( Todella raivostuttavaa. Kellolle olis huomenna jo kova tarve.

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Minä kanssa kaipaisin suomenkielisiä ohjeita mikäli ne sinulta vielä löytyy! :) laitan sähköpostia!
  Silja

  VastaaPoista
 15. Hei täällä moni kaipaillu suomen kielisiä ohjeita ja tässä on taas yks lisää. :) saisinko minäkin ne ohjeet. Laittaisitko minulle sähköpostiin ne ohjeet tansu91@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Hei,
  Mulekkin kello tulossa, mutta suomenkieliset ohjeet olis kivat. Saatko laitettua tuire.puistosalo@iss.fi, kiitos

  VastaaPoista
 17. Hei,
  Kommenttien perusteella tosi toimiva laite. Voisiko joku lähettää sen Suomenkielisen ohjeen?
  Kiitokset

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥