keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Jokainen voi tehdä hyvää - lahjoita sinäkin hiuksesi vakavasti sairaille lapsille.

Uskon hyvään ja karmaan, ja siihen että meillä jokaisella on keinoja auttaa apua tarvitsevia. Tarve voi olla joskus naapurin ruohon leikkaaminen, oven avaus, kauppakassin kantaminen, bussin oven auki pitäminen. Harvalla kun meistä on miljoonia jakaa hyväntekeväisyyteen.

Olen itse verenluovuttaja, luuydinrekisterissä ja luovutin myös munasoluja lapsettomalle ja tyhjälle sylille. Asioita, joita minulla on ja joita minulla on mahdollista antaa pois. Ne kun uusiutuvat. Myös Hopen toiminta on lähellä sydäntäni.

Nyt sain tyttäreni mukaan tähän, kun törmäsin Little Princess Trustiin. Little Princess Trust on hyväntekeväisyysjärjestö, joka lahjoittaa peruukkeja sairautensa vuoksi hiuksensa menettäneille lapsille. Näitä sairauksia voivat olla esimerkiksi syöpä tai alopecia.


Saimme leikkausajan Hyrylässä sijaitsevasta Hiushuone Va-Lo:sta juuri sopivasti ennen matkaa, sillä kokemuksesta tiesin mihin kuntoon viikon kloorivesi-merivesi-aurinko-tuuli-combo saa hiukset.. 

Va-Lo:n Anne on pitkän linjan ammattilainen, joka juuri sai mestaritutkinnon paperit käteensä. Onnea vielä Anne, upea suoritus! Anne on ennenkin leikannut näitä hiuslahjoituksia ja kantaa oman kortensa kekoon sillä, että leikkasi veloituksetta rakkaudella kasvatetut hiukset. 

Juttelin Annen kanssa ylipäätänsä näistä kampaamoista ja kampaajista ja kysyin, mikä on hänen bravuurinsa ja millä hän erottuu? Va-Lo on hajusteeton kampaamo ja Anne itse älyttömän hyvä leikkaamaan hiuksia.

Omakehu ei todellakaan tässä tapauksessa haissut, sillä lopputulos oli ihan mielettömän hieno leikkaus!


Hiusten lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen Little Princess Trustille on oikeastaan todella helppoa ja uskoisin, että useimmat kampaajat osaavat leikata nuo letit oikein. Lahjoitettavien hiusten tulee olla vähintään 17 cm pitkät ja hyväkuntoiset.

Niiden tulisi olla luonnontilassa ilman turhia hiusvärejä. Hiukset saavat olla värjätyt, kunhan ovat luonnollisen väriset, sinisiä yms he eivät ota vastaan. Usein nimenomaan lasten hiukset ovat parhaita tähän, sillä ne ovat vielä vahvoja ja hyväkuntoisia. Tarkat ohjeet löydät heidän nettisivuiltaan (KLIK).

Hiukset lähetetään eteenpäin Iso-Britanniaan varustettuina omilla tiedoilla ja kun ne ovat saapuneet perille ja lähetys on käsitelty, saat kotiisi diplomin/kunniakirjan lahjoituksestasi.


Olimme puhuneet operaatiosta jo pitkään ja kisakauden viimeisten kisojen jälkeen toteutimme lahjoituksen yhteistuumin. Tirppaa jännitti jostain syystä ihan valtavasti juuri tämä hiustenleikkuu, vaikkakaan kyseessä ei ollut missään tapauksessa ensimmäinen kerta.

Lopputulemaan neiti oli itse todella tyytyväinen ja ihasteli kovin uutta kesäilmettään. Hiuksista lähti noin 30 cm pituutta ja samalla pää keveni kovasti. Nyt tässä ollaan koko perheen voimin ihasteltu tyylikästä leikkausta, mutta tärkeintä on ehdottomasti, että lapsi itse on tyytyväinen tekemäänsä ratkaisuun ja lahjoitukseen.


Nyt haastankin kaikki kynnelle kykenevät mukaan leikkaamaan itselleen kesätukan ja lahjoittamaan hiukset niiden tarpeessa oleville. Meille kyllä kasvaa takaisin 

Näiden isompien perheenjäsenten kanssa voi myös keskustella asiasta, miten tärkeää jollekin pienelle tytölle tai pojalle olisi saada hiuksensa takaisin. Tärkeää kuitenkin on, että idea on lapsen oma, eikä siihen painosteta kotoa.

Äh, nyt täällä päässä meni jo itkun puolelle, kun ajattelen meidän hiusten saajaa. Mutta minä nyt olenkin sellainen vollottaja, joka itkee mainoskatkoilla ja vauvaohjelmia katsoessa :) Saitte varmaan pointista kiinni, minulla loppuu sanat.. 


Iso kiitos Anne ja Hiushuone Va-Lo

7 kommenttia:

 1. Kaunis uusi hiustyyli!
  Sopii tytöllesi ihanasti! <3

  Itseltäkin lähti hiuksia lahjoitettavaksi melkoinen määrää, 37cm pitkiä pätkiä. :D
  Hiusten lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen


  Tämä hiusten lahjoittaminen on monelle ihan vieras asia ja moni on minullekin sanonut leikanneensa pitkät hiuksensa, mutta eivät ole tienneet lahjoitusmahdollisuudesta. Toivottavasti nämä blogikirjoitukset tavoittaisi uusia lahjoittajia. :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa työtä :)
  Olen joskus aikanaan kun olin terve. Nythän hiukseni on niin laikukkaat tuon vitiligon vuoksi, ettei niitä oikein voi antaa mihinkään.

  VastaaPoista
 3. Todella hieno juttu ☺
  Liikutuin minäkin, enkä kyyneleitä voinut estää ☺
  Ihanaa Juhannusta perheellesi ~♫♥~♥♫~

  VastaaPoista
 4. Voi miten upea teko ja niin kauniisti sopii lyhyetkin hiukset <3

  VastaaPoista
 5. Voih, miten en tullutkaan ajatelleeksi tällaista, kun juuri hetki sitten leikkautin yli 20 cm hiuksistani... Ensi keralla en varmasti unohda! Suuret kiitokset tästä jutusta! <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥