keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Raikas tonnikala-edamamesalaatti.

Tonnikalasalaatti itsessään ei ole kovinkaan mediaseksikäs ruoka, mutta yllättävän monesta pöydästä sitä löytyy eri olomuodoissaan. Aika perus on yhdistää purkkitonnikalaa hernemaissipaprikaan, siihen vielä riisiä ja raejuustoa, niin kylmä suomalainen risotto on valmis. Joku voisi kutsua salaatiksi, mutta rehellisyyden nimissä tuossa on yhtä paljon salaattia, kuin valmiissa pastasalaateissa..

En kuitenkaan halua väheksyä tätä risottomaista salaattimuotoa, koska välillä se on ihan oikeasti tosi hyvää! Ja makuasiathan on aina makuasioita loppuviimein.

Löysin eräästä fit-lehdestä tonnikala-edamamesalaatin ohjeen, jota oli pakko kokeilla. Kertakaikkiaan rakastan edamameja, mutta niitä voi syödä aniharvoin, sillä vatsa ei ole oikein samoilla linjoilla mielihalujen kanssa. Edamamet ovat myös älyhyvä proteiinin lähde!


Alkuperäisestä ohjeesta löytyy vielä fenkoliakin, joka toden totta sopii kalan kanssa loistavasti, mutta maku vaatii hieman totuttelua. Jos olet fenkolin ystävä, suosittelen käyttämään sitä, mutta ensikertalaisen kannattaa totuttautua makuun vaikka kalakeiton liemessä.

tonnikala-edamamesalaatti


erilaisia salaatteja
(käytin itse jääsalaattia ja omasta penkistä lehtikaalta, sekä lehtisalaattia)
200g pakastettuja edamamepapuja sulatettuna
(1 pieni fenkoli)
4 munaa
2 purkkia tonnikalaa
(sipulin varsia tai ruohosipulia)

kastike
½dl oliiviöljyä
1rkl dijonsinappia
½ sitruunan mehu

Keitä kananmunat koviksi, esimerkiksi TÄLLÄ Nigellan ohjeella saa aika täydellisiä. Huuhtele, revi ja sekoita salaatit, Kumoa jäiset edamamepavut kulhoon, kaada kiehuva vesi niiden päälle ja kaada viiden minuutin kuluttua vesi pois.

Puhdista fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet jääveteen kymmeneksi minuutiksi kunnes ne käpertyvät ja muuttuvat rapsakoiksi.

Sekoita kananmunat, salaatti, fenkoli keskenään. Valuta neste tonnikalasta ja murenna kala salaatin sekaan.

Sekoita öljy, sinappi ja sitruunamehu ja valuta kastike salaatin sekaan.


Löytyykö teidän ruokapöydästänne usein tonnikalasalaattia? Entä mikä on lempparisalaattisi?

10 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköinen! Voi nam! Nälkäisenä ei pitäisi eksyä lueskelemaan tällaista postausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina :)
      Nälkäisenä surffailu on kyllä vaarallista, samoin kuin nälkäisenä kokkiohjelmien katsominen :D

      Poista
  2. No eipä löydy, voisi löytyä - nam! :) Tonnikala on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonnikala on kyllä hyvää!
      Käytän sitä varsinkin pastassa, meillä on yksi lemppariarkiruoka ihan vaan tonnikalapasta :)

      Poista
  3. Edamepavut ovat hyviä. Tietääkseni yksi soijapavun muoto. Kiva resepti. Uudistettu tonnikalasalaatti! Kauniit kuvat sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marja ♥
      Ovat tosiaan soijapapuja ja siksipä elimistöni ei oikein niistä pidä.. Herkkusuu kyllä tykkää!

      Poista
  4. Mulle nuo pavut oli ihan uusi tuttavuus. Pitääpä kokeilla! Ihania kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä tosi hyviä, itse tutustuin niihin valmiiden salaattibuffapöytien kautta ja jäin aika välittömästi koukkuun :)

      Poista
  5. Pakko myöntää, etten ollut kuullut noista pavuista aiemmin. Oli pakko oikein googlettaa, haha. :D Resepti vaikuttaa herkulliselta, tätä voisi testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis eikä?!
      Ja minä luulin, että nämä ovat kaikille selvää kauraa :D
      Noh, molemmat oppi jotain :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥