tiistai 22. elokuuta 2017

Blogihaaste: suosikkiyksityiskohtani ja lempinurkkaukseni.

Oma koti kullan kallis, no niinhän se on. Se on paikka, jonne on hyvä tulla pitkän päivän jälkeen, tai vaan olla möllöttää. Nurkat ovat ennemminkin rakkaita kuin ärsyttäviä, siis jos niitä villakoiria ei lasketa. Ne nimittäin kertyvät aina ärsyttävästi juuri nurkkiin..

Koti on turvasatama ja pesä ja ainakin me olemme panostaneet siihen kaikkemme, sillä vietämme aikaa kotona mahdollisimman paljon. Olen joskus tehnyt postauksen punaisen maton paikasta, jossa kerroin miksi pidän keittiöstämme, mutta edellisessä lauseessa pohdin, miten olisin halunnut kuvata ennemminkin niitä yksityiskohtia. Noh, nyt kuvasin!


Vaikka sanotaan, että kokonaisuus ratkaisee, minusta yksityiskohdat tekevät kokonaisuuden. Esineillä ja asioilla on jokin syy, miksi ne ovat meillä ja kuvailinkin tähän lemppariyksityiskohtiani meidän kodista.

Takkahuone on edelleen jotenkin kesken ja läpikulkutila, silti sen vitriini, taulut ja etenkin takka ja laatoitus ovat juurikin ne syyt, miksi haluaisin rakentaa siitä vielä jonkinlaisen pesän. Jos takkahuoneessa olisi televisio, siellä vietettäisiin ehdottomasti enemmän aikaa. Silti en halua sinne televisiota, eikä kyllä olisi tilaakaan..

Lempiesineisiini kuuluu myös yksinäinen kynttilänjalka, tällä hetkellä pianon päällä. Oikeastaan tuolla ei ole väliä, missä se on. Itse esine on vaan kertakaikkisen kaunis! Pidän myös ruokailutilan sivupöydästä ja sen takana olevasta nurkasta peileineen. Voi, miten odotan että joskus tuohon tilaan tulee vielä pariovet!


Olohuoneen vitriini on kaluste, joka on seurannut meitä jo vuodesta 2007. Virittelin siihen valot viime talvena ja ne ovatkin nököttäneet paikoillaan siitä saakka. Ehdottomasti lemppareitani valoineen ja tekee ruokailutilasta juuri sen, mitä sen kuuluukin olla.

Tv-tason hankimme kaksi vuotta sitten. Ihastuin siihen ensisilmäyksellä ja nuo rottinkikorit tuovat olohuoneeseen mukavasti lämpöä. Tällä hetkellä ne ovat täynnä lasten dvd-elokuvia, mutta ipanoiden kasvaessa jatkuvasti täytyy niihin pian keksiä muuta sisältöä.

Vanha arabian lautanen löytyi viime syksyiseltä reissulta Porvoon osto- ja myyntiliikkeeseen ja kynttilän olin ostanut värinsä vuoksi jo aiemmin. En ole oikein raaskinut polttaa sitä, ettei se vaan loppuisi ♥

Vaaka taas on ihan ensimmäisiä löytöjäni tähän taloon ja edelleen ykköslistalla. Rakastun usein esineisiin niin palavasti, etten lainkaan ihmettelisi jos minusta neljänkymmenen vuoden kuluttua tehdään himohamstraaja -ohjelma :D Lainasin muuten juuri kirjastosta Konmarin kirjan, voi olla ettei aivopesu tartu tähän keräilijään..


Lankaköynnös on oliivipuu kakkonen. Oliivipuuta en saa pidettyä hengissä millään, mutta tämä vaan porskuttaa ja kasvaa. Siirtelen sen paikkaa milloin mihinkin, vaikka oikeastaan tuo kasvi tulisi juurruttaa ja kloonata jokaisen hyllyn päälle.

Keittiön takaseinältä poistettiin kaappi vesivahingon jälkeen ja Muru ruuvasi sinne pyytämäni avohyllyt. Tällä hetkellä niissä on muutama väärä esine, mutta asiaa korjataan parhaillaan. Kun täydellinen kävelee vastaan ja tuottaa iloa, saavat iloa tuottamattomat kyytiä Konmarin opeilla :D

Keittiön opetustaulut ja lohikäärmepuu koreineen ovat myös suosikkejani. Tuo tila itsessään on niin mieletön! Muutama remonttisuunnitelma löytyy takataskusta sinnekin, mutta kaikki aikanaan. Tänä kesänä kaikki remontointi on pysynyt ulkosalla, mutta kunhan talvi ja pimeys iskee, tarvitaan vain vasara ja nauloja.. :D

Aulan lipasto, siis silloin kun se on tyhjä, löytyy listaltani vahvasti kärjestä. Tai no.. ei näitä voi millään mihinkään järjestykseen laittaa, sillä jokaisella on oma tarkoituksensa ja tunteensa ja juuri johonkin hetkeen sopiva huokauksensa.


Uusimpina listalla on wc:n kukkatuoli ja makuuhuoneen valokuvakehys muistoineen Italiasta. Aulan lyhtyyn syttyy pian taas valot pimenevien päivien myötä ja vinkasallaan oleva opetustaulu on täydellinen paikoillaan.

Yhteistä näille kaikille on se, että ne todella ovat nurkkia tai nurkkauksia. Kodikkaita ohikulkupaikkoja, jotka tekevät meidän kodista juuri meidän näköisemme. Vaikka sisustan ehkä persoonattomasti valkoisella, nämä pienet yksityiskohdat herättävät kokonaisuuden eloon ♥

Löytyykö teiltä lempinurkkia tai yksityiskohtia? Ja hei! Tehdäänkin tästä blogihaaste! Kuvaa lemppariyksityiskohtasi tai nurkkauksesi ja linkkaa se kommenttikenttään :) Palan halusta nähdä teidän omanne :)

10 kommenttia:

 1. Np justkun pääsin kirjoittamasta uutta postausta, missä niitä tämän hetken lemppareimpiä näkymiä http://housefive2.blogspot.ie/2017/08/muistanette-varmaan-etta-olen-kertonut.html :)
  Sama kynttiläkin yhdessä kuvassa. En varmaan sitä edes viitsi polttaa, kun tuoksu leijailee vienosti tässä olohuoneessa muutenkin. Loistava löytö meiltä eikös juu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds jne.. :D
   Se kynttilä on kyllä i-h-a-n-a ♥

   Poista
 2. Kauniita yksityiskohtia! Erityisesti nuo vanhat tavarat ovat lähellä sydäntäni<3
  Tämä olisikin kiva haaste toteuttaa blogissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milli :)
   Nappaa ihmeessä mukaasi tuo haaste, ihanaa päästä kurkistelemaan toisten nurkkiin!

   Poista
 3. Kaunis koti ja kauniit yksityiskohdat.
  Hyvä idea tuo haaste, täytyykin katsoa jospa saisin itsekin tehtyä postauksen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos mukavasta postauksesta! Minä tykkään myös kuvata kotonani pieniä yksityiskohtia, jotenkin niissä vaan on se fiilis, ja niitä voisi tuijottaa loputtomiin :) On muuten aivan upea tuo vaaka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo, että jaksaa aina ohimennen ihastella jotain pientä juttua ♥ Vaaka on ihan lemppareita, niitä rakkaita esineitä ♥

   Poista
 5. Tosi kaunis ja lämminhenkinen koti teillä.
  Itse tajusin viikko sitten pohtivani, että onpa ihanaa kun koti on juuri sellainen paikka missä on ihana olla eikä sieltä oikein millään haluaisi mihinkään lähteäkään (jos ei nyt tallia lasketa, siellä voisin olla yhtä paljon kuin kotonakin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nanni ♥
   Tuo on kyllä niin totta, kotona pitää viihtyä ja sen pitää olla sellainen, että itse viihtyy, eikä muut :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥