lauantai 19. elokuuta 2017

Kirpeänmakea gluteeniton karviaispiiras.

Satokausi on nyt parhaimmillaan ja instassa ehdittiinkin jo kysellä tätä torstaina me&i kutsuilla tarjoamani karviaispiiraan ohjetta. Nämä on näitä superhelppoja ja luottoreseptejä, oikeastaan vaihtelen vain täytteen marjaa tai hedelmää.

Mikäli karviainen ei maistu, voit tosiaan tehdä tämän piiraan lempimarjoistasi. Voisin hyvinkin kuvitella täytteeksi vaikka kirsikoita ja tietenkin metsän antimia, mustikkaa ja puolukkaa. Tai mikä ettei, sekoita kaikki marjat yhteen!

Pohjan ohjeen olen saanut vuosia sitten ystävältäni ja tämä on loistava kaiketon pohja, olematta kuitenkaan mauton. Täyte lienee peräisin yläasteen kotitaloustuntien keittokirjasta :)



gluteeniton karviaispiiras

pohja:


100g rasvaa (voi, maidoton margis, tmv)
1 dl sokeria
3 dl semper fin mixiä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/4 dl vettä

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita murumaiseksi. Lisää vielä vesi ja sekoita hyvin. Suosittelen vuoraamaan vuoan leivinpaperilla, sillä nämä gluteenittomat taikinat tuppaavat tarttumaan usein kiinni. Näin saat piirakan helposti irti vuoasta :)

täyte:


n. 1l karviaisia (tai muita marjoja)
1 prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Kaadat marjat taikinan päälle ja sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Lisää täyte marjojen päälle ja ripottele halutessasi vielä sokeria pinnalle. Kirpeämmät marjat vaativat vähän enemmän sokeria ja tästä versiosta sitä ei puutu. Halutessasi voit jättää sokerin vähemmälle, sillä mansikat, mustikat tai vadelmat eivät kaipaa sitä niin paljon kaverikseen. Paista 175 C noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


4 kommenttia:

  1. Mmmm, kuulostaa ja näyttää hyvältä. Ihanat kuvat. <3

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Oli kyllä herkullista, varmaan ensimmäinen hyvänmakuinen karviaisista tekemäni leivonnainen :D

      Poista
  2. Mietinkin, missä näin herkullisen tuntuisen reseptin!:D
    Tämä menee kokeiluun, ekaa kertaa meilläkin on karviaisia! Istutin viime vuonna rungollisen karviaisen, jossa oli kyllä marjoja jo silloin, mutta ampiaiset söivät marjat, samoin kävi päärynöille.:( Tänä vuonna olen tappanut ampiaiset surutta...
    Kanervat sopivat hienosti karviaispiirakan kaveriksi!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no täällä tietysti :D
      Laitat vaan ämpärikaupalla sokeria ja vaniljasokeria, niin johan maistuu!
      Meillä viime syksynä nahistui karviaiset puskaan, ennenkuin ehtivät edes kypsyä. Tänä vuonna tuli hyvä sato :) Vaan eipä tuolla tuulessa ja tuiskussa selviä mikään ötökkä hengissä..

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥