maanantai 25. syyskuuta 2017

Kolme valkoisen kodin myyttiä.

Usein sisustuksesta puhuttaessa törmään ennakkoluuloihin ja olettamuksiin koskien valkoista kotia ja päätinkin nyt napata tästä kiinni ja tavallaan murtaa ainakin muutaman myytin. Kyseessä ovat omat mielipiteeni näin valkoisen kodin rakastajana, makujahan on tietysti yhtä monia kuin kotejakin :)1. VALKOINEN KOTI ON KYLMÄN OLOINEN


Väärin. Valkoinen koti voi olla kliininen ja sairaalamainen, mutta kun yhdistelet erilaisia valkoisen sävyjä ja valitset niistä lämpimiä, saat aikaiseksi kaikkea muuta kuin kylmää ja kovaa. Myös eri materiaalit vaikuttavat ja esimerkiksi luonnonvalkoinen villa on huomattavasti lempeämpi materiaali kuin vaikkapa vitivalkoinen silkki.

Valkoinen lämpiää myös erilaisilla luonnonmateriaaleilla, kuten heinät, turkikset, korkki ja korit. Valkoinen yhdistettynä vanhaan puuhun vasta ihana onkin! Myös huonekalujen muodoilla saa aikaan eri tunnelmia. Siinä missä linjakas ja valkoinen nahkasohva on supermoderni, meidän vähän rönsyilevä, pyöreäreunainen sohvamme on pehmeämpi.


2. VALKOISTA KOTIA TÄYTYY OLLA JATKUVASTI SIIVOAMASSA


Kyllä ja ei. On totta, että valkoisessa materiaalissa näkyy tahrat helpommin, mutta meillä esimerkiksi syödään ruoka pöydässä ja pyyhitään suu ja kädet sen jälkeen. Aikalailla normaalia hygieniaa, riippumatta kodin väristä.

Valkoisessa näkyy ehkä tahrat, mutta oletteko huomanneet kuinka pöly näkyy mustassa? Sitäpaitsi mieluummin siivoan ne tahrat pois kuin jätän ne "piiloon" tummaan materiaaliin. Väristä riippumatta materiaalin tulee olla pestävä ja kestävä.

Siivous on myös valintakysymys. Talo tavallaan ja vieraat ajallaan. Kyllä meilläkin täällä pölypalloja leijailee valkoisella lattialla, mutta aina niistä ei jaksa välittää. Ei se pölytöntä ole muuallakaan :)


3. VALKOINEN KOTI ON TYLSÄ


Väärin, yhtälailla voisi sanoa minkä tahansa yksivärisen sisustuksen olevan tylsän. Valkoinen sisustus on varmasti kaikkein helpoiten muunneltavissa. Yhtä väriä lisäämällä sisustus on taas erilainen ja valkoinen raikastaa ja korostaa ympärillä olevia kavereitaan. Valkoiseen yhdistettynä muun väriset huonekalut ja/tai tavarat tulevat upeasti esille, eikä valkoinen koti tarkoita minusta kokovalkoista kotia.

***

Onko teillä mielipiteitä valkoisista tai vaaleista tai itseasiassa ihan mistä tahansa sisustuksen väristä tai luonteesta? Mikä on suosikkisi, entä mistä et niin välitä?

6 kommenttia:

 1. Itse en pidä harmaasta. Meille ei harmaata tule, kerroin miehelleni, kun pari vuotta sitten suunnittelimme uuden kotimme pintoja. Seinät, lattia, keittiökalusteet jne. Kunnes tutulle sisustussuunnittelijalle vilautin aikeemme.. Hän kehui, kuinka taitavasti osaan yhdistellä lämpimän harmaan sävyjä 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D
   Olisi mielenkiintoista nähdä teidän koti nyt <3

   Poista
 2. Itse olen aika samoilla ajatuksilla. valkinen on edelleen lempivärini, vaikka maalasinkin olkkarin seinän jollain ihan muulla värillä :) Valkoiseen voi aina palata <3
  Valkoisen sairaalamaisuus on vanha klisee...sairaalat on kaikkea muuta kuin valkoisia nykyään ;) Valkoisen siivoustarve on todellakin ihan sama kuin värillisen, ei se 'lika' ja sotku värin mukaan mihinkään häviä! Oikeastaan meillä kun on nyt valkoisen-vaaleanharmaat lattiat, niin ne antaa anteeksi huomattavasti enempi kuin entiset tummat. Valkoisessa sohvassa näkyy kuratassunjäljet ja niin ne näkyy mustassakin, kun kura kuivuu! Ja todellakin se pöly näkyy mustassa HETI! Siis tuokin väite valkoisesta ammuttu alas :)
  Ja tuo tylsyys; omalla kohdalla voin sanoa, että kyllästyn kaikkeen aina aika ajoittain ja pienellä muutoksella saa paljon aikaan ja helposti! Valkoinen/vaalea on hyvä pohjaväri.

  Kivaa sumuista tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömän hyviä pointteja, kiitos näistä :)

   Poista
 3. Kaunis koti teillä. Ja, totta valkoista on niin montaa sävyä. Sävyillä ja materiaaleilla saa ilmettä, eikä ainakaan teidän koti vaikuta kylmältä, vaikka valkoinen onkin.
  Meillä on paljon valkoista, mutta nyt olen huomannut että värejä on tullut lisää. Valkoinen pohjalla antaa myös mahdollisuuden muille väreille.
  Valkoinen on siis mielestäni hyvä väri, niin kuin muutkin. Jokainen tavallaan, tärkeintä että asukkaat itse viihtyvät! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3
   Tuo on kyllä totta! Pääasia, että jokainen tuntee olonsa kotoisaksi juuri niissä omissa nurkissaan :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥