maanantai 2. lokakuuta 2017

Omega-3 apuna keskittymisessä (sis. arvonnan).


Kalavitskut ovat olleet meidän perheen suosikkeja ja jatkuvassa käytössä jo pitkään, joten lähdin mielelläni mukaan tähän kaupalliseen yhteistyöhön Minisun Omega Juniorin kanssa. 

Apteekkien valiokoimista löytyvä Minisun Omega Junior on pureskeltava geelipala omega-3 rasvahappojen ja D-vitamiinin saannin turvaamiseen. Se sisältää 600mg korkealaatuista kalaöljyä ja 10 mikrogrammaa D3 vitamiinia. Hedelmäisen makea ja pehmeän pureskeltava vitsku on saanut meillä aina lämpimän vastaanoton:

"Hyvää, tämä vitsku on hyvää!" Valehtelematta deen lisäksi ainoa purkki, josta meillä tapellaan aamuisin jonossa. Rehellisesti sanottuna en osaa itse kyllä mausta sanoa, mutta jos tämä ketsupin kyllästämä, vain makaronilaatikkoa minulle -pesue, kehuu vuolaasti tuttifrutin tuoksuista makua, täytyy siinä olla jotain perää.


Alunperin jo vuosia sitten hain luontaisia keinoja, en niinkään ylivilkkauteen, mutta pikkupoikien touhun rauhoittamiseen ja parempaan keskittymiseen. Emme olleet vielä saaneet autismikirjodiagnoosia, emmekä lukivaikeutta ja muutamia muita, mutta jotain erityispiirteitä osasin jo silloin aavistella. 

Luin erilaisia tutkimustuloksia miten omega-3:lla ja D3 -vitamiinilla oli saatu tuloksia esimerkiksi ADHD:n ja aspergerin hoidossa ja päätin kokeilla. Mitäänhän siinä ei menettäisi, päinvastoin! Kalaöljyjen nauttimista kun on suositeltu kautta aikojen. Haluan vielä korostaa, että nämä ovat meidän perheen yksilöllisiä tuntemuksia, joten en väitä että omat kokemukseni olisivat absoluuttinen totuus.

Aivoista 60% on rasvaa ja etenkin lapsilla aivojen vielä kasvaessa ja kehittyessä on tärkeää taata laadukkaan rasvan saanti. Rasvaisen kalan lisääminen ruokavalioon on aina hyvä asia ja määrällisesti saammekin ravinnosta riittävästi rasvaa, mutta etenkin juuri pitkäketjuisten omega-3 happojen saanti voi olla vähäistä ja tässä Minisun Omega Junior onkin oiva apu.

Kalaöljyn käyttäminen säännöllisesti on tuonut pitkällä aikavälillä selviä muutoksia olemiseen. Näitä on aina vähän hankala kuvailla, mutta oleminen on jollain tavalla seesteisempää. Tehtäviin tai lukemiseen on helpompi keskittyä, eikä kirjaimetkaan pompi niin kovasti riveillä. Elo on jotenkin paljon enemmän sellainen "easy going" ja lapsella tuntuu olevan jopa hieman pidempi pinna.

Toisaalta en yhtään ihmettele. Jos kirjaimet eivät pompi niin kovasti ja oppiminen ja lukeminen ei ole niin tuskaista, ei tietenkään hermot mene niin helposti. Meillä on nimittäin kirjat lennelleet, kun tehtävissä ei ole tuntunut olevan mitään järkeä.

Tällä hetkellä viimeisimmästä kokeesta tuli 8-, kun vastaavista on taukojen aikana saatu huonompaa arvosanaa. Tieto jotenkin liukuu kirjasta ymmärrykseksi paremmin. Mene ja tiedä, voihan olla, että aihe oli vain mielenkiintoisempi tai tutumpi, mutta jotain tässä on :)


Mutta hei! Nyt haluaisin kuulla teidän mahdollisia kokemuksianne liittyen keskittymiseen tai sen puutteeseen, onko kesälaitumilta siirtyminen koulunpenkille tai päiväkotiin sujunut saumattomasti? Ja tietysti myös niitä kokemuksia, mikäli olette löytäneet apuja näistä kalaöljyistä :)

Kommentin jättäneiden kesken arvotaan Minisun Junior -vitamiinipaketti (arvo noin 60e) ja arvontaan voi osallistua aina sunnuntai-iltaan 8.10 saakka. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse. Arvonnan säännöt löydät TÄÄLTÄ.

51 kommenttia:

 1. Meillä myös kalaöljyt käytössä, kuvittelen että niistä on apua ajoittaisiin tic-oireisiin. Ja koska tic-oireet helpottavat, on keskittyminen ja kärsivällisyys myös parempaa. Suosittelen!

  VastaaPoista
 2. Omega3 testattiin aikanaan Suomessa sekä Englannissa koulussa. En muista miten monta koulua oli mukana kokeilussa mutta ainakin Kaarinassa oli koulu, joka osallistui. Selkeästi luokka rauhottui ja alkoi keskittymään paremmin tuon omega3 ansiosta. Meillä on myös ollut vanhemmalla pojalla kalaöljy nuorempana käytössä juuri keskittymisen vuoksi, meillä ainakin toimi juuri niin kuin tuo koulukokeilukin osoitti. Poika siis jaksoi paremmin keskittyä koulussa ja kun kalaöljy otettiin pois niin ei taas jaksanut.

  VastaaPoista
 3. Mä yritän myös muistaa kalaöljytuotteet. Noi pikkukalat on meilläkin maistuneet. Mukana.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 4. Meidän 4-vuotiaalla on aina ollut keskittymiskyky vähän hakusessa, mutta hän on toisaalta ollut aina erittäin kiinnostunut kaikesta ympärillään olevasta ja innostuu herkästi. Ikää on toki vielä vähän. Omega 3:sta ei ole juurikaan kokemusta.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 5. Tämä postaus vahvisti nyt sen, että noita on meillekin ostettava. Joskus ollaan satunnaisesti yksi paketti lapsille syötetty, mutta säännöllisesti ne eivät ole olleet käytössä. Mukana siis arvonnassa!
  - Niina
  Lumia85@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Tavallisesta kalaöljystä inhottavia kalaröyhyjä, tästä ei kokemusta? Onko jollain muulla? Pitäisi varmaan testata...
  silvan1@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Näitä lapsi onkin toivonut kotiin, täytyypä kipaista hakemassa kaupasta jos onni ei suosi voitolla :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä ja tärkeä aihe! Pojalla nuo oli pienempänä käytössä, mutta nyt on unohtunut. Suutarin laps... 😂 Hyvä muistutus tämä ylipäätään ravinnon vaikutuksesta ja tärkeydestä ihan meihin kaikkiin 👍 niinamaria.lassila@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tytöllä omega3 välillä käytössä. Mukaan arvontaan. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Meillä on ollut vain d-vitamiinit käytössä. Nyt olen ajatellut petrata ja olekin aloittanut salaisen valistustyön, jotta saisin esimerkiksi kalaöljykapselit uppoamaan tenaviini. Katsotaan otetaanko meillä omegat säännöllisesti vuodenvaihteen tietämissä salaisen yhden naisen-kampanjani ansiosta:)
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 11. Hienoa saada tällainen valmiste markkinoille.

  -Tessa

  VastaaPoista
 12. Ihan täydellinen lisä pienen, tärkeimpäni, hyvinvointiin!

  VastaaPoista
 13. Meidän on pitänyt ja pitkään ostaa kalaöljykapseleita lapsille, mutta aina jotenkin unohtunut tai sitten tullut ostettua joku kamalan makuinen, joka ei ole sitten maistunutkaan lapsille. Eli kiitos muistutuksesta! :) 11-vuotiaalla poika niin nopea tekemään koulussa kaikki annetut tehtävät, että tylsän hetken tullessa, jos ope ei ole varannut tarpeeksi hälle lisätehtäviä, alkaa keskittyminen horjua, joten mielenkiinnolla odotan, miten näistä voisi saada apua.
  johanna.ronkkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Kalaöljyt on käytössä ja ilmankaan en uskalla kouluaikoina kokeilla lapsen olemista, joten kaipa niistä hyötyä on ollut muiden tukitoimien ohella. Tätä merkkiä ei olla vielä kokeiltu, eli mukaan arvontaan :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kalaöljyt on kyllä tärkeitä jos ei tule kalaa syötyä sitä tarvittavaa määrää viikossa. Itse en ole vielä käyttänyt paljoa kalaöljyjä kun ravitsemusterapeutti josksus sanoi ettei niitä tarvitse. Mutta olen ajatellut että niitä voisi kokeilla. :)

  emilykq385@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Tätä voisikin kokeilla, jospa lapsillekin maistuisi. D kun ei koskaan saa liikaa. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 17. Tätä voisi kokeilla, kun meidän erityisherkälle pojalle ei oo mikään kalaöljy uponnut. saikku90@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Pitäisi kokeilla, itsellekin, mutta myös pojantyttärelle. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Nämä ovat tarpeellisia, pysyy keskittymistaso parempana.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Erittäin mielelläni arvonnassa mukana ja tämä oli hyvä muistutus, vaikka keskittymispulmia ei ole ollut kuin ehkä äidillä 😉 Vinkkaan ystävälleni tuosta tic-oire -kommentista!
  spiia @ hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Voi, meillä pojalla joskus vaikeuksia keskittyä kouluun / läksyihin, joten uskon, että tarpeeseen tulisi. :) Mukana siis arvonnassa!

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 22. Täytyypä kokeilla näitä myös meidän 4v kirjolaiselle! 🙂 -Sue

  VastaaPoista
 23. Hyvä muistutus! Tarpeellisia olisivat. En vain ole muistanut käyttää :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 24. 2,5 vuotias poikani vasta harjoittelee keskittymiskyvyn löytämistä :) Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 25. Superhyviä, meillä joka päiväinen juttu.

  sara.rokman@gmail.con

  VastaaPoista
 26. Meillä myös käytössä nämä niin lapsilla luin aikuisilla :) eli ehdottomasti mukana arvonnassa
  Janicatti(@)luukku.com

  VastaaPoista
 27. Kyllä huomaa tehon keskittymishäiriöihin ja alakuloiseen mieleen.

  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 28. Ei ole sujunut oikein hyvin koulun aloitus. Tämä kirjoitus oli hyödyllinen. sublombe@abo.fi

  VastaaPoista
 29. Meillä on lapsella auttanut add-oireisiin myöskin. Selkeä ero ja ihme ettei omegojen syömistä samalla tavalla neuvolasta suositella, kuin esim. Dvitamiinin syömistä.

  VastaaPoista
 30. Täytyypä kokeilla omillekin! Mukana :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Airiina
  Meillä olisi tarpeen Omega3 kun ei aina lohta ole syötävänä. Nämä eivät ole vielä tuttuja. Osallistun arvontaan.
  aiholapp lailanet.fi

  VastaaPoista
 32. 4 vuotiaallemme nämä ovat maistuneet, aika hintavia ovat mutta pakko syödä kun lapsi välillä syö ruokaa niin huonosti. Arvontaan mukaan.
  -Appa-

  maijamummu1@luukku.com

  VastaaPoista
 33. Moi!

  Kylläpä olisi mukava testata näitä tuotteita. Keskittymisen kanssa aina välillä haasteita. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille! :)

  jussikookoo@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Meillä 5 vuotiaalla näitä ja hyvin maistuu. Näitä syö joka toinen päivä ja joka toinen ihan perus monivitamiiniä, jossa myös deetä. korhonen.anniina@hotmail.fi

  VastaaPoista
 35. Välillä muistetaan syödä ja välillä ei. Pitääpä taas muistaa! ;) markettavesala@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Mukana arvonnassa.
  Putäisi taas ostaa pikkukaloja, joskus aiemmin niitä olemme kokeilleetkin jo 👍
  Suvi.nyknen@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. kyllä on yllättävän hyvin mennyt

  jessicalonnberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Meidän 2-vuotiaan keskittyminen paranee koko ajan kun ikää tulee lisää. kalaöljyt eivät ole olleet meillä vielä käytössä, olisi mukava kokeilla. lottakooo@gmail.com Mukavaa Syksyä! :)

  VastaaPoista
 39. Mukana :) Välillä unohtuu :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Mukana!! En ole lapsille kokeillut kalaöljyä.. nyt voisi kokeilla.

  VastaaPoista
 41. Kalaöljyä en ole pojalle kokeillut, voisi olla hyvä vaihtoehto :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 42. Syön noita sekä d-vitamiinia ja monivitamiinia ja tuntuu että yleinen vireystila parempi. Aikoinaan opiskellessa tuntui, että kun oli syönyt kalaa, esim. rasvaista lohta, niin ajatus tuntui kulkevan paremmin! :)
  Kivassa arvonnassa mukana, noille olisi nyt syksyn tullen käyttöä!
  Hyvää syksyä
  johanna.tuulia@hotmail.fi

  VastaaPoista
 43. Pitäis kokeilla oisko noista apua

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 44. Minulla on työni puolesta kaksijakoinen suhtautuminen Omegaan, hyvät puolet >< huonot puolet, mutta pyrin saamaan/antamaan kyseiset rasvat ravinnossa. Juniorilla on yliaktiivisuus oireyhtymä ja vilkkaus on saatu 'hallintaan' myös vähentämällä sokeria ja jättämällä kaikkia aspartaamit yms kauppaan. Syödään ns puhdasta ruokaa. Taitaa toimia noinkin ainakin koulumenestyksen perusteella. D-vitamiinit tulee purkista ja sitä annan isommalla annoksella kuin 'suositukset'. Edelleen suomalaiset saavat liian vähän D-vitamiinia.
  Niin no koirille syötän omegaa sisältävää kalaöljyä ;)

  VastaaPoista
 45. Mukana :) Jäänyt kokeilematta, vaikka kannattaisi!
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Mukana :) Nämä ei ole tuttuja, mutta muunlaisia samantyylisiä valmiseita olen antanut :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 47. Ei ole kokemusta kaöaöljyistä, mutta Täytyypä kokeilla 😊

  VastaaPoista
 48. Mukana arvonnassa :3

  Ollaan näitä kokeiltukin ja todella hyviksi todettu! :3

  liina.mamma(a)gmail.com

  VastaaPoista
 49. Mukaan! Nämä maistuisikin paremmin kuin öljy😊 raija.kokkonen(a)suomi24.fi

  VastaaPoista
 50. Mielenkiintoista kuulla, että omega 3 rasvoilla on apua myös keskittymisessä. Mä olen myös miettinyt lapseni kanssa, että olisiko tarpeellista hommata joitain ravintolisiä, kuten omegaa, koska emme juuri piittaa kalasta. Nuo olisi varmaan parempia vaihtoehtoja ainakin hänelle, koska en varmaan mitenkään saisi hänen kurkustaan alas tavallista omega 3 öljyä, että sen pitäisi olla jossain paremmassa muodossa.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥