tiistai 7. marraskuuta 2017

6+1 ihastuksen aihetta villan sisustuksessa.

Instagramissa esittelinkin tämän meidän Espanjan talomme aikalailla kokonaan ja nyt keräsin tähän postaukseen suosikkikohtiani sisustuksesta. Tämä villa on kooltaan 700m2 ja sisältää neljä kerrosta. Keittiön, ruokailutilan ja oleskeluhuoneen lisäksi kellarissa on harrastehuone, sekä elokuvahuone.

Makuuhuoneita on yhteensä seitsemän ja kylpyhuoneita/wc -tiloja myös seitsemän. Omistaja on Britti, joka on itse asunut talossa aikoinaan ja tällä hetkellä vuokraa tätä HomeAwayn kautta. Sisustus on sekoitus Espanjalaista ja Brittiläistä ikeaa, mutta pääpiirteittäin aika ylellinen Espanjalainen. 

Sijainti on hyvin keskeinen ja matkaa pääkadulle ja Marbellan vanhaan kaupunkiin on noin 500m, rantaan alle kilometri. Hyviä ruokakauppoja löytyy läheltä useampi, sekä kuntosali/uimahalli, johon hain jäsenyyden kuukauden ajaksi.

Koska en ole mikään Espanjalaisen tai Brittiläisen sisustuksen asiantuntija, puhun tässä postauksessa ainoastaan tämän villan sisustuksesta ja niistä kohdista, jotka itseäni viehättävät ja jotka voisin jollain tavalla liittää omaan kotiini.1. Makuuhuoneiden "master bedroom" -fiilis


Makuuhuoneet ovat täällä selkeästi keitaita, jotka on sisustettu oleskelua ja viihtymistä varten. Niiden yhteydessä on lähes poikkeuksetta joko wc tai kylpyhuone. Itse olen mieltänyt Suomessa makuuhuoneen nukkumapaikaksi, jossa harvoin oleskellaan. Huoneen funktio on siis nukkuminen ja sinne tulisi mahtua sänky, kaikki muu on oikeastaan extraa. Tällä hetkellä myös Suomalainen arkkitehtuuri tuntuu olevan kanssani samaa mieltä ja varsinkin uudiskohteissa (kerros/rivitalot) makuuhuoneet ovat minimaalisen kokoisia.

2. Ylellisen suuret kylpyhuoneet


Tässä talossa on lähes jokaisessa kylpyhuoneessa amme, itseasiassa poreamme. Niiden lisäksi löytyy erilliset suihkukopit samasta tilasta. Käytännössä kylpyhuone on siis kuivaa tilaa. Pesualtaat ovat tuplia ja niihin mahtuu kivasti vierekkäin ja tönimättä aamu- ja iltatoimiin. Tilan tuntu on oikeasti valtava, lisäksi pidän siitä ettei yölliselle vessareissulle tarvitse lähteä vaeltelemaan.


3. Pariovet ja koristeelliset ikkunat


On totta, että Skandinaaviseen tyylii sopii paremmin kaikki pelkistetty, mutta olenkin itse ollut aina enimmäkseen "farm house" ja "beach house" -tyyppisen sisustamisen ystävä. Täällä on lähes jokaisessa huoneessa pariovet johonkin tilaan ja ikkunat ja niiden puitteet ihanan epäkäytännöllisiä pieniruutuisia. Ikkunat ja ikkunalliset ovet ovat suuria ja niitä on paljon.

4. Kivilattiat ja marmori (tai sen jäljitelmät)


Jokaisessa kerroksessa on lattiamateriaalina pääasiassa kivi, myös talot ovat lähes poikkeuksetta kiveä. Olen ihastunut kivilattian helppouteen, vaikkakin se tuntuu olevan aika armoton lasten liukastella. Muutamat mustelmat on asian tiimoilta ansaittu ja oppirahat maksettu. Meillähän pitäisi kotona fiksata takkahuoneen lattiaan laatta, joten täältä saa kyllä ihania inspiksiä! Ja hei kaikenmoiset laatat tietysti, niitähän täällä piisaa ja ne ovat juuri tällä hetkellä muodissa siellä Suomessa!


5. Patterin suojukset


Vesikiertoiset patterit ovat todennäköisesti tulikuumia talvikuukausina ja suojukset ovat edessä siksi. olen kuitenkin aina pitänyt kovasti suojuksien koristeellisuudesta, mutta myös vanhaiaikaisesta fiiliksestä, jota muhkeat patterit tuovat mukanaan. Tiedän, että noita suojuksia saa Suomestakin tilattua, mutta kotitalossamme on sähköpatterit ja niitä ei saa peittää. Pyrin muuten pääsemään niistä eroon tavalla tai toisella..

6. Runsaat tekstiilit


Sänkyjen petaukset ovat poikkeuksetta runsaita ja tyynyjä löytyy paljon! Nukkumatyynyt ovat pidemmän muotoisia. Lähtökohtaisesti täällä nukutaan vain lakana peittona, eikä täkkejä ole (paitsi, kun pyysimme ne käyttöömme). Peitot, eli nukkumalakanat (haha, mikä sana!) ovat tuplalevyisiä ja ne taitetaan päiväpeiton päälle hotellityyliin. Verhot ovat myös paksuja ja suuria ja niitä on paljon.


6+1. Silkkikukat


Vuokrattavassa talossa ei löydy sisältä kasveja tai kukkia, puutarhassa sen sijaan niitä on runsaasti ja kerran viikossa täällä käykin puutarhuri. Minusta kiva fiilis tuoreista leikoista on saatu silkkikukilla ja aionkin kotona perehtyä tähän lisää. Kunhan löydän tarpeeksi laadukkaat tuotteet, eikä muovisuus paista omaan silmään.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Täällä on niin erilainen arkkitehtuuri kuin Suomessa, mutta vaikka ihastun yksityiskohtiin, niin mun juttu on ehdottomasti Skandinaavinen selkeys <3

   Poista
 2. Oi, ihastuttava villa. Kyllä teidän kelpaa siellä asustaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä oikea lottovoitto!
   Siis jos ei ota huomioon pientä homeongelmaa :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥