torstai 23. marraskuuta 2017

Pistaasipähkinä ikkunalaudalla.

Täksi päiväksi luvattu lumimyräkkä on pikkuhiljaa saapunut maisemiin ja ikkunoiden takana tupruava lumi on oikeastaan todella rauhoittava näky. Itseasiassa kaikki luonnossa esiintyvät elementit taitavat olla sitä. Miettikään nyt vaikka myrskyävää merta tai rauhallisempia laineita, veden tuijottaminen on jotenkin hypnoottista, puhumattakaan tulesta. 

Sytytin myös takkaan tulen, vaikkakin olen aina mieltänyt nuo takkahommat jotenkin iltapuuhiksi, mutta keskimmäinen valitteli aamulla ilman viileyttä, joten miksipä ei kun kerran on siihen aikaa.. Parempi lämmittää talo ajoissa kuin liian myöhään :)


Poikkesin eilen lounasreissulla pikaisesti Viherpajassa, sillä olen jo pidempään etsinyt myrttiä täydentämään viherkasvikokoelmaani. Valitettavasti heidän valikoimassaan ei sitä ollut, mutta kun myyjä kyseli mitä etsin, niin päädyimme yhdessä ihan muuhun vaihtoehtoon.

Nämä varrelliset kasvit ovat jotenkin aina iskeneet minuun ja kävin siinä läpi vaihtoehtoja bonsaista, pippurikasvin kautta aina limoviikunaan. Itseasiassa yksi vaihtoehto olisi ollut myös jokin uutuuslime, mutta ainakaan toistaiseksi nuo vaativammat kasvit eivät ole menestyneet hellässä hoivassani.


Lopulta päädyin tähän pistaasi -pähkinään, joka kuulemma ihan oikeasti tuottaa satoa! Noh, tuskin sentään minun keittiössäni.. Paikkana pitäisi olla suhteellisen paljon valoa ja kastelu lautasen kautta. Mietin itsekseni, että auringon olen viimeksi nähnyt viikko sitten Espanjassa ja ruukkuvalintani ei ihan varsinaisesti mahdollista tuota suositeltua kastelua.

Pistaasi kestää kuulemma hyvin leikkaamista, sillä haluan sen pysyvän just about tuollaisena kuin nyt. Kesät sitten ulkokasvina ja talvella sisällä muiden viherkasvien seassa. Ja tarkistin, on kuulemma superhelppo verrattuna oliiviin :D

Mutta nyt taidan viritellä yhden askartelun esille ja samalla jatkaa lumimyräkän ihailua. Pysykäähän lämpimänä 


*edit ajatusvirheen vuoksi pistaasi muuttui cashewksi :D

6 kommenttia:

 1. No ompas ihan superkivan näköinen tuo cashew! Sopisi meillekkin :)) Ja mä olen päivä-takanpolton suurin ystävä erityisesti viikonloppuisin. Se on jotenkin ihan älyttömän tunnelmallinen vaikkapa sunnuntai-aamuna, kun/jos ei tarvitse mennä mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti sopisi myös teille :)
   Just laitoin pellit kiinni, mutta tavoilleni uskollisena taidan poltella vielä illallakin pari pesällistä :) Vaikka toi sunnuntai-aamu kuulostaa kyllä aivan ihanalta!

   Poista
 2. Talvella saa lämmittää takan ihan mihin aikaan vaan haluaa :D Ulkona on kuitenkin kylmää ja pimeää. Ja cashew näyttää ihanan hyvinvoivalta! Mulla itellä ei oikein mikään kasvi pysy hyvänä, vaikka miten yrittäisin pitää niitä hengissä :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä saa ja pitääkin <3 Onhan se nyt kuitenkin tosi tunnelmallista ja plussana tietysti kodin lämpöisyys :)
   Kävikin niin, että olin ajatusvirheen vuoksi nimennyt kasvin cashewksi, onkin pistaasi :D

   Poista
 3. Oi, en tiennytkään, että cashew-pähkinäpuitakin on myynnissä! Todella sympaattisen näköinen tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en tiedä minäkään :D
   Kyseessä on siis pistaasi, eikä cashew, niinkuin asiantuntevasti väitin :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥