lauantai 25. marraskuuta 2017

Karkkipäivä, Mijas ja vierailu suklaatehtaassa.

Lauantaita sinne ja niin, tietysti myös namipäivää! Olen nyt reissun jälkeen varsinkin yrittänyt pitää namipäivät kurissa, sillä matkan aikana yletön sokerilla läträäminen on tehnyt tehtävänsä. Ei siinä, hyväähän se on, mutta kohtuus pitää muistaa..

Kävimme Espanjassa vierailulla Mijaksen kaupungissa eräänä viikonloppuna. Kyseessä on yksi kuuluisimmista valkoisista kylistä ja kun katsoo tuolta korkealta vuoren rinteiltä alas, näkyy Fuengirola :)

Ajoimme vuokra-autolla pieniä serpentiiniteitä pitkin ja täytyy myöntää, että olipahan kokemus! Mijakseen pääsee myös julkisilla, joten vierailua ei kannata jättää välistä auton puuttumisen vuoksi.


Valkoiset talot, korkealla vuoren rinteellä oleva kirkko ja pienet kujat olivat sympaattisia. Iso osahan asukkaista saa elantonsa turismista, mutta en voinut olla leikittelemättä ajatuksella Espanjalaisesta perheestä, joka sunnuntaisin käy kirkossa ja syö yhteisen lounaan puolen sukua kanssa.

Ja vaikka meidän lapsilla ei ollut paikalliseten kanssa yhteistä kieltä, löytyi se jalkapallosta. Siellä meni isä ja poika pallon perässä, kun paikalliset pikkupojat veivät heitä ihan kuusi-nolla. Älyttömän taitavia futaajia!

Mijaksessa on todella paljon pieniä turistiputiikkeja, mutta suosittelen lämpimästi ostamaan täältä nahkaa. Oikeastaan missään muualla emme löytäneet niin paljon laadukkaita nahkatuotteita, kuin Mijaksesta ja kohtuu hintaankin vielä.


Yksi tärkeimmistä syistä vierailulle oli kuitenkin käynti suklaatehtaassa! Pääsimme siis tekemään omat suklaalevymme ja sekös olikin lasten mielestä ihan parasta :) Kyseessä on Mayan Monkey kahvila ja suklaatehdas, jonne pääsee pääsymaksua vastaan (olikohan 12e paikkeilla) valmistamaan omat suklaansa.

Periaatteessa maksat vain niistä kolmesta suklaalevystä ja saat sitten käynnin, opastuksen ja muun ilmaiseksi.

Saimme valita tummasta, maitosuklaasta ja valkoisesta suklaasta omat vaihtoehtomme ja koristella levyt haluamallamme tavalla. Itse tein yhden jokaista ja nyt ne ovatkin tässä vieressä tänään namipäiväherkkuina. 

Valkoisessa on unikonsiemeniä, mansikkaa, ananasta ja suklaanappeja. Maitosuklaan koristelin pähkinöillä, lakritsilla ja suklaalla ja tummaan suklaaseen karpaloita, karamellisoituja kookoksia, valkosuklaata ja merisuolaa. En malta odottaa maistamista!

Jos satutte siis tuolla päin vierailemaan, on suklaatehdas ehdottomasti napattava käyntilistalle!

ps. kuvasin instaan tuolta liveä (ehkä vähän huonolaatuinen..) onko täällä kukaan, joka katsoi sen?


2 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunista ja niin hyvän näköistä suklaata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mijas oli upea kaupunki ja ne näkymät! Yläpuolella vuoren rinne, jossa pieni valkoinen kirkko ja alla avautuu Fuengirola, ranta ja meri <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥