torstai 21. joulukuuta 2017

Joulumielellä.

Pari päivää sitten mietin tosissani, tuleeko se joulu tänä vuonna lainkaan.. Jotenkin kaikki jää aina viime tinkaan ja itse haluaisin kovasti olla sellainen tyyppi, joka hiljakseen laskeutuu harmonisesti jouluun.

Todellisuudessahan hoidan juuri vain ja ainoastaan päivän pakolliset ja juoksen paikasta toiseen. Nipistän aikaa yhdestä päästä, mutta en suostu iltoja viettämään valvoen ja stressaten. Illalla nimittäin kaadun jo yhdeksän jälkeen unille.

Toissapäivänä nappasin jonkin vatsapöpön ilman vatsatautia. Kärsin järkyttävän huonosta olosta ja oksetuksesta, ja käytännössä nukuin puolitoista vuorokautta. Liekö sitten kiire ja stressi sairastuttanut?

Niin tai näin, mutta tulin siihen johtopäätökseen, että tulee se joulu joka tapauksessa. Tärkeintähän se on lapsille ja heidän riemun haluan varmistaa. On olemassa kaunis ajatus siitä, että joulu tehdään sydämiin, mutta jos lapsella ei ole tottumiaan puitteita, on hänen joulunsa.. noh, jos ei pilalla, niin vähintäänkin erilainen.


Oma jouluhan on nykyisin täysin se mielentila, mutta iso osa lasten riemusta koostuu pukista, jännityksestä ja niistä lahjoista, joita olen tänään paketoinut. Ja joita täytyy vielä muutama hankkia lisää :)

Kyllä se kiire sitten loppuu viimeistään aatonaattona ja meidän kinkku paistuu vaikka aattoaamuna. Itseasiassa se on mielestäni oikein hyvää lämpimänä. Luulen kuitenkin, että meidän joulu alkaa viimeistään perjantaina, kun koululaiset heittävät reppunsa eteisen lattialle vuoden viimeisen kerran nostaakseen ne sitten selkäänsä taas tammikuussa.

Oikeastaan piti vinkkaamani nespresson ihanista uutuuksista, joista olen erityisen rakastunut tuohon snowballiin, vivahteella kookoksen aromia. Ja miten herkkua se onkaan cappucinona kanelin kera. Ja että jos sinullakin on vielä lahjoja pakkaamatta, niin jyskistä löytyy aivan ihania lahjapapereita eurolla. Sellaisia laadukkaita, paksumpia.

Mutta nyt huitasen loputkin kahvit kohti ääntä ja lähden viemään joulupaketteja vähävaraiselle perheelle tässä lähellä. Jos edes yhden perheen lapset saisivat joulun, jota eivät edes uskaltaneet toivoa 


4 kommenttia:

 1. Totta, joulu tulee joka tapauksessa! Viime viikolla siivosin kovasti kotona, kun esikoisen syntymäpäiviä vietettiin, nyt ajattelin tehdä pikana siivouksen vaikka joulu kuinka onkaan. Hiukan valoja vähemmälle ja kynttilöitä tunnelmaa luomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän valoja ja kynttilät kaveriksi toimii aina <3

   Poista
 2. Joulu tulee joka vuosi. Ehdit ja jaksat sitä laittaa sitten minkä verran hyvänsä. Lasten joulu on hyvä turvata, koska he sitä joulua eniten odottavat. Uskoisin näin! Ihanaa, että olet kaikesta huolimatta turvannut myös yhden vähävaraisen perheen lasien joulun ♥ Ihania kuvia olet ottanut ♥ Niin kaunista ja tunnelmallista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ihanasta kommentista <3
   Hyvää joulun aikaa sinne!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥