torstai 28. joulukuuta 2017

Uusi vuosi - uusi minä? Epäsuositut mielipiteeni uuden vuoden lupauksista.

Uusi vuosi ja uudet kujeet? Ei niinkään, sillä moni on varmasti nähnyt instagramiinkin postaamani kuvan uuden vuoden lupauksista. Se menee suurinpiirtein näin: en aio tehdä lupauksia tänä vuonna, sillä "no one likes skinny sober bitch anyway". Pahoittelut, mutta tuo kuulostaisi paljon tökerömmältä kokonaan käännettynä.

Oma mielipiteeni uuden vuoden lupauksista on hieman kaksijakoinen. Minusta on ihan älyttömän hyvä, että on olemassa "isompi maanantai", jolloin jokainen voi muuttaa elämänsä suunnan pysyvästi niin halutessaan.


Uuden vuoden lupausten kuuluu kuitenkin omasta mielestäni olla realistisia. Toki ihmeitä on olemassa, mutta harvoille niitä todellisuudessa tapahtuu. Voikin olla hyvä tehdä esimerkiksi lista asioista omassa elämässään, jotka haluaa muuttaa.

Asiat voivat olla listattuna kuukausi- tai viikkotasolla. Heti perään kannattaa kirjoittaa ylös konkreettiset teot, miten näihin pyrkii. Haluat urheilla enemmän? Hienoa! Miten se käytännössä toteutetaan? Haluat säästää? Mahtavaa! Tee suunnitelma tai ota yhteyttä pankkiisi. Haluat hymyillä enemmän? Mitkä asiat vetävät suunpielet alaspäin ja miten niihin voisi puuttua?

Tämän jälkeen nämä asiat on järkevää laittaa tärkeysjärjestykseen ja miettiä realistisesti, mihin pystyy. Lupaukset eivät saa aiheuttaa kohtuuttomia ponnistuksia, eivätkä turhia epäonnistumisia. Turhat epäonnistumiset nimittäin vain lannistavat ja osiltaan kehottavat luovuttamaan.


Mutta. Vaikka muutosten suhteen oma mielipiteeni on olla maltillinen ja realistinen pienin askelin, niin että ne vaikuttavat pidemmällä aikavälillä pysyvästi, täytyy myöntää ettei kovinkaan korkealla arvoasteikossani ole henkilöt, jotka jättävät lupaukset ja muutokset tekemättä vain sillä syyllä, ettei sitten tarvitse pitää lupauksiaan.

Selkärangatonta ja kunnianhimotonta. Toki tässäkin on poikkeuksia. On ihan oikeasti olemassa ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä vallitseviin olosuhteisiin. Tässä tarkoitankin ammattivalittajia, joiden aina "pitäisi ja pitäisi" tehdä jotain, mutta eivät viitsi nähdä vaivaa asioiden eteen. Ne ovat niitä kovaan ääneen henkselien paukuttajia, joiden mielestä ylipaino on ylivoimaa, tupakointi ei ole tähänkään mennessä tappanut tai väkivalta lopettaa v**ilun.


Itse en ole missään tapauksessa täydellinen omien neuvojeni mukaan eläjä, mutta pyrin siihen. Minulla on mielessäni muutama pieni asia, joihin on mahdollista puuttua ja joiden mukaan elää. Eikä niiden tarvitse edes liittyä millään tapaa terveyteen!

Vuosi sitten kellon lyödessä vuoden vaihtuneeksi, suukotin aviomiestäni ja lupasin yrittää olla parempi vaimo. Ei sillä, että olisin saanut siitä valituksia, vaan tuo tunne tuli suoraan sydämestäni ja halusin sen miehelleni luvata. Tiedä sitten, olenko siinä onnistunut :D Ja onhan tuo kieltämättä välillä myös unohtunut..

Kulunut vuosi on ollut rankka osiltaan ja aionkin palata tähän vielä myöhemmin. Tänä vuonna aionkin keskittyä vieläkin enemmän hyvinvointiin ja kaikkeen, mikä siihen liittyy. Tähän väliin onkin hyvä nyt esittää vielä kysymys: teetkö lupauksia, mitä? Vai jätätkö tekemättä, miksi?

ps. postauksen kuvituksena toimii ehkä ihanin villapaita ikinä! joulupukki toi sen suoraan anopin puikoilta 

7 kommenttia:

 1. Ihailinkin heti tuota villapaitaasi ja ajattelin kysyä mistä olet hankkinut, mutta suoraan anopin puikoilta. Ihana!
  No, eipä täällä lupauksia pahemmin tehdä. Pitäisikö, en tiedä. Kuntoilla pitäisi säännöllisemmin, syödä terveellisemmin, olla säästeliäämpi... Mutta, niin kuin kirjoititkin, täytyy olla realistinen ja asettaa tavoite sille tasolle että on myös mahdollisuus saavuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit vain kuvitella kuinka onnellinen olin avatessani paketin <3
   Ihanaa vuotta 2018 sinulle <3

   Poista
 2. Voi kuinka ihana villapaita! Milläköhän ohjeella tehty? Voisin vinkata mun äidille.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä aivan ihana <3
   Voin kysyä ja palaan tähän!

   Poista
  2. On tehty tällä ohjeella:

   https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4263&cid=11

   Poista
 3. En tapaa tehdä uuden vuoden lupauksia. Eipähän tule sitten pettymyksiä, kun lupaukseni eivät pidäkään. En tarvitse ryhtiliikettä liikunnan suhteen eikä syömistenkään suhteen. Muutan sitten tarvittaessa suuntaa pitkin vuotta jos siltä tuntuu. Ja ainahan voi tehdä pieniä lupauksia ei siihen uutta vuotta arvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että ryhtiliikkeen voi tehdä aina tarvittaessa. Hyvä pointti :) Oikein hyvää vuotta sinne!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥